Χαρίτσης: Επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος με το σχέδιο για την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού | in.grΕπιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος με το σχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Ο ίδιος τόνισε: «Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν πρόθυμες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν σε τέτοιου τύπου θεσμικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι το θέμα της ψήφου του απόδημου ελληνισμού εξετάστηκε για πρώτη φορά ουσιαστικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημιουργία αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής. Μέλημά μας ήταν η διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν ήδη δικαίωμα ψήφου, στον τόπο διαμονής τους.
«Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, που παραδόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών επί της θητείας μου, έχει παραχθεί με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο και βρίσκεται στη διάθεση της νέας κυβέρνησης. Θα μπορούσε, επομένως, να αποτελέσει τη βάση ενός νομοσχεδίου για να λυθεί το θεσμικό αυτό ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες, προκειμένου να επιτευχθεί και πολιτική συναίνεση» σημείωσε.
«Ωστόσο, αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ, αν ευσταθούν οι σχετικές πληροφορίες, είναι μια πραξικοπηματικού χαρακτήρα επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και της βούλησης των Ελλήνων πολιτών. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και δεν θα κάνει ένα τέτοιο επικίνδυνο άλμα στο κενό. Διαφορετικά, είναι προφανές ότι εμείς θα αντιδράσουμε σθεναρά. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν πρόθυμες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν σε τέτοιου τύπου θεσμικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 
in.gr