Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

981 χαμόγελα επιτυχίας: Οι «πρώτοι των πρώτων» από την Ηλεία


Με το χαμόγελο στα χείλη, με μία αίσθηση περηφάνιας αλλά και… ανακούφισης 981 παιδιά από την Ηλεία είδαν χθες τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Από αυτά τα νέα παιδιά, τα 866 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια του Νομού (οι 796 είναι τελειόφοιτοι και οι 70 απόφοιτοι). Τα υπόλοιπα 115 παιδιά φοιτούσαν στα έξι ΕΠΑΛ του Νομού (οι 108 τελειόφοιτοι και οι 7 απόφοιτοι που εισάγονται με το 10%).
Κάποιοι μαθητές, αυτοί που έγραψαν καλύτερα από όλους, οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζεται να τους λέμε είχαν έναν παραπάνω λόγο να χαμογελούν. Ήξεραν βέβαια πως κατά πάσα πιθανότητα με τις άριστες βαθμολογίες που είχαν συγκεντρώσει, θα πετύχαιναν την εισαγωγή τους στην πρώτη σχολή επιλογής, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του 2019.
Η επιβεβαίωση της επιτυχίας τους όμως ήρθε χθες και για κάποιους η χαρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού κατόρθωσαν όχι μόνο να περάσουν στη σχολή που προτιμούσαν, αλλά το κατόρθωσαν και στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.
Μπορεί οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο και να σημειώθηκε πτώση για την πλειονότητα των τμημάτων, ωστόσο αυτό δεν μειώνει καθόλου τον σπουδαίο αγώνα που έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι. Ύστερα από κόπο, ώρες μελέτης αλλά και αγωνίας για πάρα πολλούς μαθητές ήρθε η δικαίωση. Κάποιοι, μάλιστα, όχι απλώς μπήκαν στο μονοπάτι πραγμάτωσης των ονείρων τους αλλά πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές της προτίμησής τους.
Με περισσότερες ή λιγότερες ώρες διαβάσματος, άλλοι με πιο… χαλαρό πρόγραμμα και άλλοι αυστηροί με τον εαυτό τους, όλοι συμφωνούν ότι η Γ’ Λυκείου είναι μία δύσκολη χρονιά που αξίζει την προσπάθεια. Το κατανοείς όταν «αγγίξεις», τον στόχο λένε στην εφημ. «Πατρίς» ορισμένοι απ’ αυτούς που τα κατάφεραν. Οι περισσότεροι, μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι, αυτή η περίοδος να μην αποτυπωθεί μόνο ως μία κοπιαστική διαδρομή αλλά μια ενδιαφέρουσα «γέφυρα» σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου