Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Άναψε γαλάζιες «φωτιές» η επίσκεψη Θεοχάρη στο Κατάκολο


Τζαβάρας : «Η Ηλεία δεν θέλει υπουργό τουρίστα…»

  • Αυγερινοπούλου : « Ο Υπουργός ενδιαφέρεται για την Ηλεία ακόμα και εν μέσω διακοπών…»
Η άτυπη  επίσκεψη του νέου υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Κατάκολο  προκάλεσε ενδοπαραταξιακή κόντρα μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών όπως  καταδεικνύουν τα emails  που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας πληροφορηθείς  την επίσκεψη του υπουργού δημοσίευσε μια οργίλη ανάρτηση εξαπολύοντας «επίθεση» κατά του υπουργού και χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ «τουρίστα» ίσως με αφορμή την καλοκαιρινή περιβολή του κ. Θεοχάρη.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου που δήλωσε «έκπληκτη» από τη στάση του κ. Τζαβάρα  ενώ «μίλησε» και για το «έμπρακτο  ενδιαφέρον του νέου Υπουργού για το Νομό μας».
«Κύριε Θεοχάρη η Ηλεία δε σας ανέμενε ως τουρίστα…»
Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του κ. Τζαβάρα που κοινοποιήθηκε ως δελτίο τύπου με τίτλο «Κύριε Χάρη Θεοχάρη η Ηλεία δε σας ανέμενε ως τουρίστα αλλά ως υπουργό Τουρισμού με έτοιμες λύσεις για Καϊάφα και για Κατάκολο» έχει ως εξής:
«Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης όπως έγινε δημοσίως γνωστό βρέθηκε ιδιωτικώς προχθές στην Ηλεία και εθεάθη φωτογραφιζόμενος με ημιεπίσημη συντροφιά να επισκέπτεται το φάρο του Κατακόλου.
Αναμφίβολα, δικαίωμα του κάθε υπουργού είναι να «ιδιωτεύει» ελευθέρως κατά τη διάρκεια των θερινών του διακοπών. Πλην όμως, αποτελεί δημόσια πρόκληση να απολαμβάνει κατά τρόπο περίοπτο ο υπουργός Τουρισμού την ανεμελιά των διακοπών του, συνοδευόμενος από επίσημους και ανεπίσημους τοπικούς παράγοντες, σε μια περιοχή που ήδη από αρκετό καιρό τώρα τον περιμένει εναγωνίως προκειμένου να επιλύσει δύο καυτά τοπικά προβλήματα, που υπάγονται στην πολιτική του αρμοδιότητα.
Η Ηλεία δεν θέλει υπουργό τουρίστα αλλά υπουργό Τουρισμού, έτοιμο και ικανό να επιλύσει δύο ζωτικής σημασίας θέματα: πρώτον, το πρόβλημα της παρατεινόμενης παύσης της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα. Ως γνωστόν τα ιαματικά αυτά λουτρά που είναι ονομαστά και εκτός των συνόρων της χώρας μας, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, που η παραμονή τους στην περιοχή τονώνει σημαντικά την τοπική οικονομία και ενισχύει την καλή φήμη του ελληνικού ιαματικού τουριστικού προϊόντος.
Τόσο οι τοπικές αρχές όσο και μεμονωμένοι πολίτες από το Μάιο του 2019 διαμαρτύρονται γιατί εφέτος οι ιαματικές πηγές του Καϊάφα μένουν παράλογα και ανεπίτρεπτα κλειστές, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται η εθνική οικονομία και ο ελληνικός τουρισμός. Οι κατά καιρούς υποσχέσεις του υπουργού για άμεση λήψη μέτρων, που διοχετεύτηκαν μέσω του τοπικού τύπου στη κοινή γνώμη, δεν έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί. Κατά συνέπεια, η αναπάντεχη ιδιωτική παρουσία του υπουργού εκεί που προηγουμένως ως μέλος της κυβέρνησης όφειλε να έχει εκπληρώσει τη δημόσια πολιτική του ευθύνη, δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση.
Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση κάθε λογής «πειρατών» στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμένος Κατακόλου, κάθε φορά που αποβιβάζονται τουρίστες που φθάνουν στην Ηλεία με κρουαζιερόπλοια για να επισκεφθούν κυρίως τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια βλάπτει σοβαρά τον εθνικό τουρισμό, αφού έχει προκαλέσει τη σταθερή μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το λιμάνι του Κατακόλου.
Αν οι αρμόδιες αρχές και ειδικά το υπουργείο Τουρισμού εξακολουθήσουν να αδρανούν απέναντι σ’ αυτή την παράνομη κατάσταση είναι βέβαιο ότι στο προσεχές μέλλον το λιμάνι του Κατακόλου δεν θα αποτελεί πλέον προορισμό για κρουαζιερόπλοια. Αυτή η προοπτική θα είναι θανάσιμο πλήγμα για την Ηλεία αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του. Οι κρατικές αρχές πρέπει να επέμβουν και η αστυνόμευση και ο έλεγχος στο χώρο έπρεπε προ πολλού να γίνεται με τρόπο αποτελεσματικό. Για όλα αυτά ο κ. Χάρης Θεοχάρης προτού μας κάνει την τιμή να μας επισκεφθεί ως τουρίστας όφειλε να έχει δράσει με τη ρομφαία του απαστράπτοντος υπουργού της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Ενδιαφέρον Υπουργού για την Ηλεία ακόμα και εν μέσω διακοπών …»
Όσο για το κείμενο- απάντηση της κ. Αυγερινοπούλου έχει ως εξής:  «Με έκπληξη διάβασα τη δήλωση του συναδέλφου κ. Τζαβάρα σε σχέση με την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στην Ηλεία. Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι ο Υπουργός Τουρισμού όχι μόνο δεν αδιαφόρησε για την Ηλεία, αλλά αντιθέτως έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Νομό, προχωρώντας γοργά τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα. Ακόμη και πριν την ορκωμοσία του, ο Υπουργός επιμελήθηκε επί του ζητήματος και έλαβε γρήγορες πρωτοβουλίες για να αρθούν οι αγκυλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εμπόδιζαν το άνοιγμα των ιαματικών πηγών. Υπενθυμίζουμε ότι λόγω παρωχημένων πολιτικών αντιλήψεων, καθυστερήσεων και λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν κλειστά τα λουτρά. Βρίσκομαι σε καθημερινή επικοινωνία με τον Υπουργό και το επιτελείο του, ώστε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα έγγραφα και οι διαδικασίες, προκειμένου να ανοίξουν, νομίμως, τα ιαματικά λουτρά. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργείου για την Ηλεία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι εν μέσω των ολιγοήμερων διακοπών του Δεκαπενταύγουστου, το Υπουργείο ασχολούταν με τη συμπλήρωση του φακέλου των πηγών Καϊάφα.
Το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού για την Ηλεία φαίνεται ακριβώς και από την επιλογή του να επισκεφθεί τη περιοχή και να ρίξει έστω και «άτυπη ματιά» στο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Άλλωστε, τον Υπουργό, κ. Θεοχάρη, τον έχω καλέσει να επισκεφθεί και επίσημα την Ηλεία το επόμενο διάστημα».
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου