Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει ντόπιους σε παραλία της Ινδονησίας να καβαλάνε γιγαντιαία θαλάσσια χελώνα που έχει βγει στην ακτή να γεννήσει.
Καβάλησαν θαλάσσια χελώνα που βγήκε στην αμμουδιά να γεννήσει | tanea.grΦαίνεται πως οι ντόπιοι όχι μόνο δεν γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο είδος χελώνας, ονόματι δερματοχελώνα, είναι υπό εξαφάνιση, αλλά δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα το γεγονός πως το ζώο έχει βγει στην ακτή προκειμένου να γεννήσει, με αποτέλεσμα να το βλέπουν ως παιχνίδι.
Στο βίντεο φαίνεται να κάθονται πάνω στο κέλυφος της  παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι άνδρες την στιγμή μάλιστα που το ερπετό προσπαθεί να συρθεί, αλλά αδυνατεί, καθώς ένας άλλος άντρας το κρατάει.
Το παιχνίδι δυστυχώς δεν έληξε γρήγορα καθώς πάνω στην θαλάσσια χελώνα κάθισαν ακόμη και δύο άνδρες και ένα παιδί, αποδεικνύοντας πως δεν διαθέτουν ίχνος ευαισθησίας για το αν υποφέρει ή όχι το απροστάτευτο ζώο.

Η θαλάσσια χελώνα αδυνατώντας να γεννήσει έχοντας αυτούς τους αναίσθητους ανθρώπους στην πλάτη τους, προσπαθεί απεγνωσμένα να συρθεί προς την θάλασσα, την ώρα που οι ντόπιοι συνεχίζουν να κάθονται πάνω της.
Εν τέλει στο τέλος του βίντεο, η θαλάσσια χελώνα καταφέρνει μετά βίας να φτάσει στην θάλασσα, ωστόσο οι άνδρες αρνούνται πεισματικά να κατέβουν από πάνω της.
Σημειώνεται πως η δερματοχελώνα (επιστημονική ονομασία: Dermochelys coriacea) είναι το μεγαλύτερο σωζόμενο είδος χελώνας (καθώς και μεγαλύτερη θαλάσσια χελώνα που υπήρξε ποτέ) και το τέταρτο μεγαλύτερο είδος ερπετού μετά από τρία κροκοδείλια.

Είναι το μόνο είδος στο γένος Dermochelys. Ξεχωρίζει εύκολα από τις υπόλοιπες θαλάσσιες χελώνες, καθώς δεν έχει οστέινο καβούκι. Αντίθετα το χέλυο της αποτελείται από δέρμα και λιπαρή σάρκα. Η δερματοχελώνα είναι το μόνο σωζόμενο είδος στην οικογένεια Dermochelyidae.