Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα και την εξόδιο ακολουθία του Ναπολέοντα Χρονόπουλου

Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2019

Σύσσωμη η ομογένεια της Βοστώνης, και όχι μόνο, αποχαιρέτησε τον αξιωματούχο και από τα ιδρυτικά μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης κ. Ναπολέων Χρονόπουλο.
Η βαριελγούσα σύζυγος κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου και τα παιδιά και εγγόνια τους ζεύγους ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το μοιραίο. 
Το ζεύγος Χρονόπουλου ήταν διακοπές στην γενέτειρα και έμεναν στο σπίτι τους στον Πύργο όταν ο Ναπολέων αδιαθέτησε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» όπου διαγνώστηκε ότι είχε εγκεφαλικό επεισόδιο.  Μετά από τέσσερες ημέρες στην εντατική και αφού ο Ναπολέων έδωσε γενναία μάχη για να παραμείνει στη ζωή κατέληξε.
Από εκεί έγινε ένας «αγώνας» με το χρόνο και την απόσταση να επιστρέψει ο Ναπολέων και να ταφεί στη Βοστώνη.
Το τελευταίο κεφάλαιο της επίγειας παρουσίας του καλού αυτού πατριώτη γράφτηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, 16 & 17 Αυγούστου όπου συγγενείς, πατριώτες και φίλοι βρέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Roslindale για να αποχαιρετήσουν τον μεταστάντα και να συλλυπηθούν τους οικείους.
Την Παρασκευή το βράδυ μετά το Τρισάγιο ο π. Σωτήριος Αλεξόπουλος ο οποίος έχει νυμφευθεί την αδελφή του Ναπολέοντα νεκρολόγισε τον μεταστάντα.
Την εξόδιο ακολουθία έκαναν οι ιερείς: Κωνσταντίνος Μανέτας και Βασίλειος Μπέμπης.  Ο π. Μπέμπης μίλησε για τον άνθρωπο, οικογενειάρχη, Έλληνα, Πατριώτη Ναπολέων Χρονόπουλο.
Μετά τον ενταφιασμό ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό «μακαρία» στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον Σύζυγο, Πατέρα, Παππού, Φίλο, Πατριώτη, Έλληνα Ναπολέοντα Χρονόπουλο.  Αιωνία του η Μήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου