Εντονη ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με το επιτελικό κράτος.
Τα «αίματα άναψαν» αρκετές φορές στην Ολομέλεια με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς. Μια εξ’ αυτών ήταν όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, επιχείρησε να απαντήσει στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Η χρονική διάρκεια της απάντησης Βορίδη ενόχλησε τον Παύλο Πολάκη ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του διαμαρτυρόμενος: «Τι είναι αυτά κύριε πρόεδρε; Τι κάνει ο Βορίδης; Ομιλία; Αν τα είχα κάνει εγώ αυτά που κάνει ο Βορίδης θα γινόταν χαμός εδώ μέσα» άρχισε να φωνάζει ο κ. Πολάκης, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι βουλευτές της ΝΔ.
Εντονη όμως ήταν και η δυσαρέσκεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος γύρισε και βλέποντας τον κ. Πολάκη είπε στους βουλευτές του: «Πείτε του να καθίσει κάτω. Να καθίσει κάτω»».
Αμέσως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κ. Σκουρολιάκο ο οποίος καθόταν ακριβώς πίσω από τον κ. Τσίπρα, γύρισε στον κ. Πολάκη φωνάζοντάς του: «Παύλο κάθισε. Κάθισε».