Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Συνελήφθη ο ένοπλος που τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια (βίντεο)

Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2019

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Μετά από ένα πολύωρο αδιέξοδο, στη διάρκεια του οποίο ένας ένοπλος πυροβολούσε κατά αστυνομιών τραυματίζοντας έξι, μέσα από ένα διαμέρισμα στην Φιλαδέλφεια, έληξε τελικά χωρίς ανθρώπινες απώλειες.
Ο επίτροπος της Αστυνομίας της πόλης, Ρίτσαρνατ Ρος (Richard Ross), που για ώρες διαπραγματευόταν μέσω τηλεφώνου, το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, δήλωσε μετά ότι η κατάσταση όπως εξελισσόταν «θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη».
«Ηταν μία πολύ δυναμική κατάσταση, τέτοια που ελπίζουμε να μην ξαναδούμε», δήλωσε την Πέμπτη έξω από την Αστυνομία της Φιλαδέλφειας, που πλέον ερευνά το περιστατικό.
Ο δράστης τελικά βγήκε από το σπίτι νωρίς την Πέμπτη, αφού η Αστυνομία έριξε δακρυγόνα στο κτίριο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για αξιολόγηση και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.
Ενας αξιωματικός της Αστυνομίας ταυτοποίησε τον δράστη ως Μορίς Χιλ (Maurice Hill), 36 χρόνων, με ποινικό μητρώο για πυροβολισμούς. Ο αξιωματικός μίλησε ανώνυμα στο «Associated Press».
Το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 4:30 μ.μ. όταν αξιωματικοί πήγαν σε ένα σπίτι στη Βόρεια Φιλαδέλφεια να ψάξουν με ένταλμα για ναρκωτικά σε μία επιχείρηση που αμέσως εξελίχθηκε περίεργα, όπως είπε ο επίτροπος Ρος.
Πολλοί αξιωματικοί «αναγκάστηκαν να διαφύγουν μέσα από καταιγισμό σφαιρών από τα παράθυρα και τις πόρτες» είπε.
Οι έξι αστυνομικοί που δέχθηκαν σφαίρες μετά από τις πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, δήλωσε ο αρχιφύλακας Ερικ Γκριπ (Eric Gripp).
Αλλοι δύο αξιωματικοί εγκλωβίστηκαν μέσα στο σπίτι για περίπου πέντε ώρες όταν ξέσπασαν οι ανταλλαγές πυροβολισμών, αλλά απελευθερώθηκαν από την ομάδα SWAT όταν έπεσε για τα καλά το σκοτάδι στην γειτονιά.
Ο Ρος είπε ότι ο λόγος που έκανε την ασυνήθιστη αυτή διαπραγμάτευση ήταν επειδή ανησυχούσε για τους αξιωματικούς του που είχαν καθηλωθεί μέσα. «Δεν θα μπορούσα να συγχωρήσω τον εαυτό μου αν ήμουν 200 πόδια μακρύτερα» είπε την Πέμπτη.
Τρεις ακόμη άνθρωποι που συνελήφθησαν είχαν απομακρυνθεί με ασφάλεια από το σπίτι πριν ακόμη αρχίσουν οι πυροβολισμοί.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθούσε την κατάσταση, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.
Το περιστατικό καταγράφεται έπειτα από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.
«Είμαι λίγο θυμωμένος που κάποιος έχει όλον αυτό τον οπλισμό, όλη αυτή την ισχύ πυρός, όμως αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα», σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι αφού επισκέφθηκε έναν από τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου