Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Θεόρατες φλόγες μπροστά στα σπίτια - Φεύγει ο κόσμος να γλυτώσει


Κόλαση στην Εύβοια

Αλματωδώς εξαπλώνεται η πύρινη κόλαση στην Εύβοια, μέσα σε συνθήκες αποπνικτικές δοκιμάζονται κάτοικοι και πυροσβέστες. Καμπάνες χτυπούν απεγνωσμένα, ριψοκινδύνως εφορμούν τα καναντέρ στα κύματα να ανεφοδιαστούν και οι Αρχές απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια που είναι στο έλεος της πυρκαγιάς.

τα πρώτα σπίτια στο χωριό Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη έφτασε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το πρωί στην κεντρική Εύβοια, καταστρέφοντας πανέμορφο προστατευόμενο πευκοδάσος. Η πυρκαγιά έχει πλέον λάβει δραματικές διαστάσεις, καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Η πυρκαγιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού, με τις φλόγες να ξεπερνούν τα 40 μέτρα, ενώ στο σημείο ακούγονται εκρήξεις. Οι περισσότεροι κάτοικοι από τα χωριά έχουν απομακρυνθεί μετά από εντολή εκκένωσης που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το μεσημέρι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αρνούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, βάζοντας έτσι πλέον σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Οσον αφορά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή όσο μπορούν λόγω του πυκνού καπνού και το ύψος της φλόγας. Τα εναέρια πετούν ψηλά και ουσιαστικά οι ρίψεις νερού από τόσο ψηλά που επιχειρούν τα πληρώματα δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι επιτελείς έχουν το βλέμμα στραμμένο στη φορά αλλά και στην ένταση του ανέμου, που είναι τοπικά ιδιαίτερα ισχυροί με βόρεια και δυτική κατεύθυνση οδηγούν τις φλόγες μέσα σε ένα παρθένο πευκοδάσος το οποίο καίγεται αυτή τη στιγμή και οι καπνοί έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ευβοίας, φτάνοντας μέχρι και την Αττική.

Δραματικές ώρες – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Οι καμπάνες από τις εκκλησίες στα δύο χωριά έχουν αρχίσει να χτυπούν, ενώ οι κάτοικοι οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από νωρίς για πιθανή εκκένωση εγκαταλείπουν τα χωριά προκειμένου να μεταβούν σε ασφαλή σημεία.
Τόσο οι πυροσβέστες όσο και οι αστυνομικοί μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνουν εντολές προς τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα. Ασθενοφόρα βρίσκονται στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο, ενώ πολλά πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται εντός των οικισμών όπου κάνουν τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να απομακρύνουν και τους τελευταίους κατοίκους.
«Τα παρατάμε όλα και φεύγουμε» τόνισε στο One Channel κλαίγοντας κάτοικος της περιοχής η οποία εγκατέλειψε το χωριό Κοντοδεσπότι. Οι κάτοικοι αμέσως μετά την εντολή εκκένωσης των δύο χωριών από τις Αρχές, μαζί με τις οικογένειές τους μπήκαν σε αυτοκίνητα των δήμων και της περιφέρειας ή απομακρύνθηκαν από το σημείο με δικά τους Ι.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου