Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Σε κόκκινο συναγερμό από χθες η Ηλεία – Καιρικές συνθήκες του 2007 πλήττουν το νομό


Κυριακή, 11 Αυγούστου, 2019
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχει κηρυχθεί από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα ο Νομός Ηλείας, καθώς στην περιοχή μας ισχύει κατηγορία κινδύνου 5.
 Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση φορείς θα βρίσκονται σε γενική επιφυλακή, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το χάρτη που έχει εκδώσει για σήμερα η γενική γραμματεία, το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου (καθώς Αττική και Εύβοια) θα αντιμετωπίσει κατηγορία κινδύνου 5 (κόκκινος συναγερμός) ενώ και αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας έχουν «αγγίξει» κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.
Από χθες με έκτακτα ΣΟΠ στην Ηλεία αλλά και από την έκτακτη Μητροπολιτική Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Αθήνα, το Σχέδιο Δράσεων βρίσκεται σε ισχύ, σύμφωνα με το οποίο, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Επίσης τόσο χθες όσο και σήμερα θα πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και συνεχείς περιπολίες από το Πυροσβεστικό Σώμα Ηλείας και κατά τη διάρκεια της νύκτας ενώ σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Κατηγορία 5 – Συνθήκες 2007
Με αφορμή τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και διοικητής Νομού, Δημήτρης Αντωνάκης, τόνισε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται από χθες σε γενική επιφυλακή και ειδικά σήμερα, θα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο επιχειρησιακός σχεδιασμός με συνεχείς περιπολίες ακόμα και τη νύκτα. Όπως τόνισε ο κ. Αντωνάκης, η κατηγορία κινδύνου 5 που προβλέπεται για τον Νομό Ηλείας, οφείλεται στον συνδυασμό δυνατών ανέμων και χαμηλής υγρασίας κάτι που δημιουργεί εκρηκτικές κυριολεκτικά συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιάς.
Να σημειωθεί ότι, ο Νομός Ηλείας, βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατηγορία κινδύνου για πρώτη φορά μετά από τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές του 2007 περίοδος που επικρατούσαν σχεδόν ίδιες καιρικές συνθήκες.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου