Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό και καλεί τον λαό σε εξέγερση

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα, αψηφώντας τον κίνδυνο να συλληφθεί, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Χουάν Γκουαϊδό. Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κάλεσε τον λαό σε νέες μαζικές συγκεντρώσεις

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα, αψηφώντας τον κίνδυνο να συλληφθεί, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Χουάν Γκουαϊδό. Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κάλεσε τον λαό σε νέες μαζικές συγκεντρώσεις.
Ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο, τις τελευταίες ημέρες γυρνούσε τη Λατινική Αμερική αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος Μαδούρο.
Σε αυτή την προσπάθεια έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και τη συμπαράσταση του συνόλου των χωρών της Δύσης.
Στη διάρκεια της απουσίας του από τη Βενεζουέλα, επισκέφτηκε Βραζιλία, Αργεντινή και την Παραγουάηνα εντείνει τις πιέσεις για να πετύχει την απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία, καθώς και να συντονίσει την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του.
Την ανθρωπιστική βοήθεια που τα στρατεύματα του Μαδούρο, έπνιξαν στο αίμα στην προσπάθεια τους να την μπλοκάρουν στα σύνορα.
«Όπως ανέφερα χθες, ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί, σε όλη τη χώρα, αύριο στις 11:00. Προσοχή στα επίσημα δίκτυα, θα αναφέρουμε σημεία συγκέντρωσης. Ζήτω η Βενεζουέλα!», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media, μαζί με την ανακοίνωση της επιστροφής του.
Ο Γκουαϊδό είχε οργανώσει ολόκληρο σχέδιο για την ασφαλή επιστροφή του στη Βενεζουέλα, καθώς το καθεστώς Μαδούρο τον κατηγορούσε ότι παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η οποία έχει επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πέρασε -προφανώς- κρυφά στη Βενεζουέλα, καθώς αν επέλεγε να επιστρέψει μέσω των σημείων ελέγχων στα σύνορα ή με αεροπλάνο, θα γινόταν αντιληπτός και οι αρχές θα προχωρούσαν στη σύλληψή του.
Τουλάχιστον 600 στρατιωτικοί έχουν εγκαταλείψει τον Μαδούρο
Την Παρασκευή, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Χουάν Γκουαϊδό είπε πως τουλάχιστον 600 στρατιωτικοί λιποτάκτησαν από τον στρατό του Μαδούρο τις τελευταίες ημέρες.
«Μιλήσαμε ξεκάθαρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας» είπε, επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από 600 στρατιωτικοί «άλλαξαν στρατόπεδο» τις τελευταίες ημέρες.
«Είναι μια πολύ σαφής διαδικασία μετάβασης στη δημοκρατία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου