Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Αρθρο του Νίκολα Ντιμιτρόφ : Εμείς οι Μακεδόνες και οι Ελληνες

Χαίρομαι που η συμφωνία για το άνοιγμα του συνοριακού σημείου διέλευσης στη Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπογράφηκε σε τρεις γλώσσες: στα ελληνικά, στη μακεδονική γλώσσα και στα αγγλικά, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ σε άρθρο του.
«Είμαστε Μακεδόνες, μέλη του μακεδονικού λαού, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά. Μιλάμε μακεδονικά, που είναι μια από τις νότιες σλαβικές γλώσσες» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, ερμηνεύοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το άρθρο
Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία του άρθρου του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας:
Η ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών – σε κάθε περίπτωση ένας από τους κύριους πυλώνες – δέχεται τη διαφορετική αντίληψη των όρων Μακεδονία και Μακεδόνες, που για εμάς σημαίνει ένα πράγμα και ένα άλλο (διαφορετικό) για την Ελλάδα.
Είμαστε Μακεδόνες, μέλη του μακεδονικού λαού, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά. Μιλάμε μακεδονικά, που είναι μια από τις νότιες σλαβικές γλώσσες.
Οι Ελληνες Μακεδόνες, στο ελληνικό πλαίσιο και για την κατανόηση αυτών των όρων, είναι εθνικά Ελληνες της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, που μιλούν την ελληνική γλώσσα, με ιδιαίτερη σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, κουλτούρα και κληρονομιά.
Αυτό είναι το πλαίσιο της δήλωσής μου κατά την υπογραφή του ανοίγματος των συνόρων στη διέλευση Μάρκοβα Νόγκα/ Λαιμός στα μακεδονικά, ελληνικά και αγγλικά, το οποίο μεταξύ των άλλων τελειώνει με μια αναφορά στο άρθρο 7, όπως τη διατύπωσα:
“Για άλλη μια φορά έχουμε μια ιστορική συμφωνία, θα έλεγα, μετά την ιστορική επιτυχία των Πρεσπών, γιατί για πρώτη φορά εφαρμόζεται η Συμφωνία, καθώς και το όνομα και η ορολογία που συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες.
Χαίρομαι που η παρούσα συμφωνία για το άνοιγμα του συνοριακού σημείου διέλευσης στη Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπογράφηκε σε τρεις γλώσσες: στα ελληνικά, στη μακεδονική γλώσσα και στα αγγλικά.
Η μακεδονική γλώσσα είναι σημαντική για εμάς, που ομιλείται από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και τη Διασπορά μας και που δεν ισχύει για τους Ελληνες Μακεδόνες στο πλαίσιο του άρθρου 7”».
Πηγή: Нова ТВ και echedoros-a.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου