Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

2η καταδίκη του Roundup για καρκίνο αγρότη στις ΗΠΑ – 8 δισ € στοίχισε στη μετοχή της Bayer

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2019

Κόλαφος για τη μετοχή της Bayer ήταν η δεύτερη καταδικαστική απόφαση στις ΗΠΑ κατά του Roundup. Την Τρίτη ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο έκρινε ομόφωνα ότι το διαβόητο ζιζανιοκτόνο ευθύνεται για τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε ο Έντουιν Χάρντεμαν, ο οποίος κατέφυγε στη δικαιοσύνη.

Κόλαφος για τη μετοχή της Bayer ήταν η δεύτερη καταδικαστική απόφαση στις ΗΠΑ κατά του Roundup. Την Τρίτη ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο έκρινε ομόφωνα ότι το διαβόητο ζιζανιοκτόνο ευθύνεται για τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε ο Έντουιν Χάρντεμαν, ο οποίος κατέφυγε στη δικαιοσύνη.
Το δικαστήριο δεν έκρινε υπεύθυνη την Bayer για την ασθένεια του Χάρντεμαν. Για την ενδεχόμενη ευθύνη και τις τυχόν αποζημιώσεις που θα καταβάλει η εταιρεία θα αποφανθεί το ίδιο δικαστήριο σε δεύτερη φάση της δίκης, που ξεκίνησε την Τετάρτη.
Στην πρωινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης την Τετάρτη η τιμή της μετοχής της Bayer σημείωνε απώλειες της τάξεως του 12,5%. Είναι οι μεγαλύτερες ενδοσυνεδριακές απώλειες που καταγράφονται για τη μετοχή τα τελευταία 16 χρόνια. Η κάθετη πτώση της μετοχής «μεταφράζεται» σε απώλεια 8 δισ. ευρώ για την χρηματιστηριακή αξία της Bayer.
Η γερμανική εταιρεία, η οποία αρνείται τις κατηγορίες ότι το Roundup και η δραστική ουσία γλυφοσάτη (glyphosate) που περιέχει το ζιζανιοκτόνο προκαλούν καρκίνο, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου. Την περυσινή χρονιά η Bayer εξαγόρασε αντί 63 δισ. δολ. την αμερικανική εταιρεία χημικών Monsanto, η οποία εδώ και χρόνια παρασκευάζει το Roundup.
$78 εκ. η πρώτη αποζημίωση
Η γλυφοσάτη είναι το συστατικό που χρησιμοποιείται ευρύτερα στον κόσμο για την καταπολέμηση των αγριόχορτων, όπως παγκόσμια είναι και η χρήση του Roundup. Η υπόθεση που εκδικάζεται τις ημέρες αυτές στο Σαν Φρανσίσκο είναι η δεύτερη από τις περίπου 11.200 αγωγές που έχουν κατατεθεί στις ΗΠΑ με αίτημα την απαγόρευση της πώλησης του Roundup. Η Bayer δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για τις πωλήσεις του προϊόντος.
Στην πρώτη δίκη, που διεξήχθη επίσης στην Καλιφόρνια τον περασμένο Αύγουστο, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 289 εκατ. δολαρίων σε αγρότη με καρκίνο, καθώς έκρινε ότι τοRoundup ευθύνεται για την ασθένειά του. Έπειτα από έφεση της Bayer το ποσό της αποζημίωσης μειώθηκε στα 78 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου