Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019


  • Πως δρούσε το κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά διπλώματα. Όλοι οι διάλογοι φωτιά . Μέσα από τις συνομιλίες τους, έρχεται στο φως το «προφίλ» του ...άπληστου διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας, τον οποίο τρεις εκ των υφισταμένων του τον προσέγγισαν, στρατολογώντας τον και εκείνον στο κύκλωμα έναντι αδράς φυσικά αμοιβής, ώστε να τους καλύπτει. .
  • Μείωση στο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες έφερε η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών φέρνει η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων για την τριετία 2019 – 2021 που υπεγράφη μεταξύ της ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των τραπεζών. .
  • Αναδρομικά επιδικάζονται σε γιατρούς για τη διετία 2017-2018. Κρίθηκε από πρωτοδικεία αντισυνταγματικός ο νόμος του 2017 για τα μισθολόγια τους. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια. Μπορεί η υπόθεση να φθάσει ως και τον ανώτατο βαθμό. Ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν κι άλλοι αμειβόμενοι με ειδικά μισθολόγια. .
  • Αυτές είναι οι νέες ελληνικές ταυτότητες. Σε τσιπ τα βιομετρικά στοιχεία. Τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθεί, με απόρρητη διαδικασία, ο μειοδοτικός διαγωνισμός ανάθεσης του έργου, για τις νέες ταυτότητες, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο. .
Κόσμος
  • Ιταλία: Διάσωση 49 μεταναστών από πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης . Πλοίο ιταλικής ανθρωπιστικής οργάνωσης διέσωσε τη Δευτέρα 49 μετανάστες στα ανοικτά της Λιβύης, ωθώντας τη Ρώμη να απευθύνει νέα προειδοποίηση προς όλα τα ιδιωτικά πλοία που σπεύδουν να βοηθήσουν μετανάστες που βρίσκονται σε κίνδυνο στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Αφρικής ότι θα τα εμποδίσει. .
  • Καναδάς: Ο Τριντό έχασε άλλον έναν κορυφαίο σύμβουλό του. Ο Μάικλ Γουέρνικ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής δημόσιας διοίκησης του Καναδά, ανακοίνωσε ότι παίρνει τη σύνταξή του, έπειτα από 38 χρόνια καριέρας. .
  • Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό. Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατούσε ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο αναγράφονταν στα ελληνικά «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά» και έκανε μνεία στο τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός πολέμησε για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του. .
  • Ινδονησία: Σχεδόν 80 νεκροί από τις πλημμύρες στην Παπούα. Σε σχεδόν 80 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές. .
  • Σερβία: Χάρη στους φυλακισμένους διαδηλωτές από τον Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να αποφυλακίσουν τους διαδηλωτές που καταδικάστηκαν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. .
Πολιτική
  • Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για ευρωεκλογές-αυτοδιοικητικές. Καταργείται το κώλυμα ανακήρυξης βουλευτή ως υποψήφιου ευρωβουλευτή. Δυνατότητα διαχωρισμού ενός εκλογικού τμήματος στα δύο ώστε στο καθένα να ψηφίζεις σε 2 κάλπες αντί για 4. Σε ρόλο δικαστικών αντιπροσώπων δημόσιοι υπάλληλοι με πτυχίο νομικής. Παράταση εγγραφής εκλογέων του Ηνωμένου Βασιλείου έως τις 10/4. .
  • Τσίπρας: Δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. «Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. .
  • Στα Σκόπια μεταβαίνει με πλήθος επιχειρηματιών τον Απρίλιο ο Τσίπρας . Στις 2 Απριλίου θα επισκεφτεί τα Σκόπια, εκτός απροόπτου ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από υπουργούς και πλήθος επιχειρηματιών. .
  • Γιατί η ΝΔ ζητά σύγκληση Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κατέθεσαν σήμερα αίτημα για την άμεση σύγκλησή της .
  • Νέες αιχμές Καμμένου για Κοτζιά. Νέα πυρά εξαπέλυσε από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. .
Οικονομία
  • Ταμειακό έλλειμμα 380 εκατ.ευρώ στον Προυπολογισμό το 2μηνο του 2019 . Στα 838 εκατ. ευρώ περιορίστηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Προυπολογισμού σε ταμειακή βάση στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουάριου 2019 σε σύγκριση με 2 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. .
  • Νέα επεισόδια στον άγνωστο «πόλεμο του κρασιού» με τα Σκόπια. «Πεδίο μάχης» μεταξύ ημών και των γειτόνων και φέτος η κορυφαία ετήσια έκθεση οίνου στον κόσμο, η ProWein, που ολοκληρώνεται την Τρίτη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. .
  • Τρεις στους 4 οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν χρέη στην εφορία. 300 χιλιάδες έχασαν ρύθμιση 100 δόσεων που θεσπίστηκε το 2015 από την παρούσα κυβέρνηση, εξ αίτιας της αδυναμίας να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και στις υποχρεώσεις καταβολής των δόσεων .
  • Στουρνάρας: Δημοσιονομικός κίνδυνος από τις δικαστικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε ότι η διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο (πχ, 3,5% του ΑΕΠ ώς το 2022), επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη, αλλά και στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. .
  • Διαφθορά 4,5 εκατ. ευρώ μέσα στην ΑΑΔΕ. «Λαβράκια» προέκυψαν από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. .
Αθλητισμός
  • Τόκιο 2020: Παραιτείται ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (JOC), Τσουνεκάζου Τακέντα, είναι έτοιμος να ανακοινώσει την παραίτησή του, μετά τις καταγγελίες περί διαφθοράς, για τα γεγονότα σχετικά με την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο. .
  • Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα επιβλήθηκε στους ταραξίες του ΟΑΚΑ . Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών από κοινού, ασκήθηκε σε βάρος των συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ. .
  • Όταν το αντίπαλο κοινό αποθεώνει τον Λιονέλ Μέσι (video). Ό,τι συνέβη στον χθεσινό αγώνα με την Μπέτις στη Σεβίλλη (1-4) μετά το χατ-τρικ του δεν ήταν πρωτοφανές. .
  • NBA: Ρεκόρ καριέρας με 52 πόντους ο Γιάννης. Μια ακόμα σπουδαίa παράσταση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι ο κορυφαίος για τους Μιλγουόκι Μπακς, στην ήττα τους από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς με 130-125. .
  • ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας. Θέση με τον πλέον επίσημο τρόπο για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ πήρε ο Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου