Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 8 Αυγούστου, 2018

  • Πρόβλημα στο επιβατηγό πλοίο «Άνδρος Jet». Το λιμεναρχείο Νάξου απαγόρευσε τον απόπλου του επιβατηγού πλοίου «Άνδρος Jet». 
  • Ξάνθη: Νεκρός με σφαίρα στην καρδιά 55χρονος ασφαλιστής . Ένας 55χρονος ασφαλιστής εντοπίστηκε νεκρός, καθώς τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα στην καρδιά. 
  • Τραγωδία με 17χρονο μετά από βουτιά σε παραλία στην Κρήτη. Η τραγωδία έλαβε χώρα στην παραλία Σεϊτάν Λιμάνι. 
  • Σπείρα που ληστεύει περαστικούς στου Φιλοπάππου κυνηγά η Αστυνομία. ΟΙ δράστες δρουν με «ιδιαίτερη σκληρότητα», σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιώντας απειλές και σπασμένο μπουκάλι. 
  • Προφυλακιστέοι τέσσερις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών. Προφυλακίζεται ο 39χρονος που φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, η 35χρονη σύζυγός του, η 40χρονη που φέρεται να έχει μεσολαβεί για την πώληση των βρεφών και ένας ακόμη 32χρονος πατέρας ενός βρέφους. 

Κόσμος

  • Τραμπ: Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρχές για τις φωτιές στην Καλιφόρνια. Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε «συνεχή» επαφή με τις Aρχές στην Καλιφόρνια, όπου μαίνονται τεράστιες, πολύνεκρες πυρκαγιές. 
  • Παραδέχθηκε την ενοχή του για ξέπλυμα χρήματος ο πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ. Ο Ελίας Αντόνιο Σάκα παραδέχθηκε την ενοχή του στις κατηγορίες για κατάχρηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα επί των ημερών του στην εξουσία, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ (2004-2009) επιδιώκει να εξασφαλίσει μειωμένη ποινή. 
  • Στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας το Κάιρο στη διένεξή με τον Καναδά. Η διπλωματία της Αιγύπτου διαβεβαίωσε χθες ότι τάσσεται στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας στη διπλωματική διένεξη της τελευταίας με τον Καναδά. 
  • HΠΑ: Καναδάς και Σαουδική Αραβία να «επιλύσουν» τη διπλωματική κρίση. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προέτρεψε την Τρίτη τις κυβερνήσεις του Καναδά και της Σαουδικής Αραβίας να τερματίσουν την κρίση στη σχέση τους, που πυροδοτήθηκε από μια τοποθέτηση της καναδικής πρεσβείας για τις συλλήψεις ακτιβιστριών στο σουνιτικό βασίλειο. 
  • Ορκίστηκε 60ος πρόεδρος της Κολομβίας ο Ιβάν Ντούκε . Ο δεξιός πρώην γερουσιαστής και άλλοτε δικηγόρος Ιβάν Ντούκε, 42 ετών, ορκίστηκε την Τρίτη ενώπιον του προέδρου της Γερουσίας στην Πλατεία Μπολίβαρ στην Μπογοτά κι έγινε ο 60ός πρόεδρος της Κολομβίας. 

Πολιτική

  • Απάντηση Δημήτρη Τζανακόπουλου προς Μαρία Σπυράκη. Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου το οποίο και εξέδωσε ο Κος Τζανακόπουλος, η Εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν δύναται να κατανοήσει επί της ουσίας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. 
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση στήνει επικοινωνιακά κόλπα με τις μάντρες αυθαιρέτων. Ανίκανη να εγγυηθεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι σύμφωνα με το ΚΚΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το οποίο μέσω ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι η επόμενη μέρα της κυβέρνησης, στην Ανατολική Αττική, μοιάζει να είναι η προηγούμενη μιας νέας καταστροφής. 
  • Μανιάτης: Εντολή Τσίπρα για αναστολή κατεδαφίσεων το Νοέμβριο του 2015. "Το Νοέμβριο 2015, με εντολή Α. Τσίπρα σε Π. Κουρουμπλή κ Ι. Τσιρώνη, κατατέθηκε τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων".
  • Xρηστίδης: H ευθύνη για τους νεκρούς δεν...κατεδαφίζεται. Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μάλιστα έκανε λόγο για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για την απουσία του κ. Σκουρλέτη από την σύσκεψη. 
  • Σπυράκη για Τσίπρα : Θλιβερός Πρωθυπουργός που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Για θλιβερό Πρωθυπουργό που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τους λανθασμένους χειρισμούς, όσον αφορά τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, κάνει λόγο η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τις δηλώσεις στις οποίες προέβη σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Οικονομία

  • Μετά την λίρα οι αγορές χτυπάνε και τα τουρκικά ομόλογα. Τα τουρκικά ομόλογα βρίσκονται υπό πίεση από τις αρχές του έτους, υπό την σκιά της συνεχούς αποδυνάμωσης της λίρας. 
  • Bloomberg: ΔΝΤ και capital controls είναι υπαρκτό σενάριο για την Τουρκία. Ο πρόεδρος Eρντογάν είναι αυστηρός επικριτής των υψηλότερων επιτοκίων και οι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να εμποδίσει οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων. «Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα πράξουν οι Αρχές. 
  • Το έκτο ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ πληρώνουν οι Έλληνες. Οι υψηλοί φόροι και λοιπές χρεώσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια για τους οικιακούς καταναλωτές στην Ελλάδα. 
  • «Η Αθήνα είναι πολύ μακριά από την εθνική της κυριαρχία» . «Θα πρέπει να γίνει λόγος για ένα τέταρτο μνημόνιο, τέτοιοι όροι στον προϋπολογισμό αποτελούν σαφή ψήφο δυσπιστίας απέναντι στην νυν, αλλά και στις επόμενες κυβερνήσεις» σημειώνει στη Süddeutsche Zeitung ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Κρητικός. 
  • Ανοδική πορεία για την τουρκική λίρα μετά το ιστορικό χαμηλό . Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε περίπου κατά 2% νωρίς σήμερα, ανακάμπτοντας από το ιστορικά χαμηλό επίπεδό της, αφού το δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. .

Αθλητισμός

  • Αλαφούζος: Πέντε φορές έκανε πίσω ο Γιαννακόπουλος για την αγορά της ΠΑΕ. «Τώρα που βρέθηκε επενδυτής πολεμά λυσσαλέα την μοναδική αυτή λύση» αναφέρει το γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου, στον απόηχο της συνέντευξης Γιαννακόπουλου σε αθλητικό ιστότοπο. 
  • «Άστεγοι» για συμφωνία με ΕΡΤ: «Θωρακίζει ισονομία και υγιή ανταγωνισμό»!. Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επτά τηλεοπτικά «άστεγες» ομάδες, στην οποία αναφέρονται στη συμφωνία με την ΕΡΤ. 
  • Πήρε Παντελάκη ο Παναθηναϊκός. Ο Επαμεινώνδας Παντελάκης είναι το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού. 
  • Συμφωνία Βασιλειάδη με τους «7», κανονικά κλήρωση και σέντρα στο πρωτάθλημα. Σε συμφωνία έφτασαν Γιώργος Βασιλειάδης και η πλευρά των «7» ΠΑΕ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, οπότε την Πέμπτη θα γίνει κανονικά κλήρωση και στις 25 Αυγούστου σέντρα στο πρωτάθλημα. 
  • Στην ΕΡΤ οι «άστεγες» ΠΑΕ. Το σχεδιο Βασιλειαδη για πρωτάθλημα 25 Αυγούστου. Σήμερα αναμένεται να κλειδώσει και τυπικά η συμφωνία μεταξύ του Γιώργου Βασιλειαδη  και της Super League το σχέδιο για τη χρηματοδότηση του πρωταθλήματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου