Με πτώση έκλεισε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς επηρεάστηκε από τις ανησυχίες για την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και μια ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης σε άλλες οικονομίες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε στις 25.187,70 μονάδες, με πτώση -0,50%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 7.819,71 μονάδες, μειωμένος κατά -0,40%.
Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έχασε -0,40% και έκλεισε στις 2.821,93 μονάδες.
Λευκός Οίκος: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί «πολύ στενά» την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, μετά τη σημαντική πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ.
«Το παρακολουθούμε πολύ στενά. Ο υπουργός Οικονομικών (Στίβεν) Μνούτσιν παρακολουθεί (την κατάσταση) πολύ στενά», είπε ο Χάσετ, που είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο Χάσετ είπε ότι η απόφαση του προέδρου Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς για τον χάλυβα που εισάγεται από την Τουρκία συνιστά ένα «πολύ πολύ μικρό κλάσμα» του ΑΕΠ της Τουρκίας, εξηγώντας ότι η πτώση του τουρκικού νομίσματος κατά 40% αποτελεί μια ένδειξη ότι «πολλά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη δεν λειτουργούν στη χώρα αυτή».