Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Με πίστη και ευλάβεια η γιορτή της Παναγίας στο Ντράκετ Μασαχουσέτης

 

Ο πρωτοπρεσβύτερος -καθηγητής Θεόδωρος Στυλιανόπουλος, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Ντράκετ της Μασαχουσέτης ομιλεί για το πρόσωπο της Παναγίας στον Εσπερινό. Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Με ευλάβεια και πίστη πολλή συνέρευσαν πιστοί όλων των γενεών στο πανηγυρίζοντα ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πόλη Ντράκετ της Μασαχουσέτης και τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου, ψάλλοντας τους ύμνους του Εσπερινού και των εγκωμίων της μπροστά στο καταστόλιστο κουβούκλιο του Επιταφίου της.
Ομογενείς από το Ντράκετ, το Λόουελ της Μασαχουσέτης, αλλά και τις πόλεις Νάσουα και Γουίνταμ του Νιου Χαμσάιρ, αψήφησαν την έντονη βροχόπτωση και ήλθαν και εναπόθεσαν τις προσευχές και τις ελπίδες τους σ’ εκείνη η οποία γέννησε τον Σωτήρα Χριστό, ο Οποίος είναι ο Ένας της Τριάδος.
Λόγω του καιρού δεν έγινε η περιφορά του επιταφίου στην αύλειο χώρο του ναού, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.



Ελληνορθόοδξοι πιστοί από το Ντράκετ, το Λόουελ Μασαχουσέτης και τη Νάσουα Νιου Χαμσάιρ ψέλνουν τα εγκώμια της Παναγίας.
Φωτρογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Στην κοινότητα προϊσταμενεύει τα τρία τελευταία χρόνια ο π. Θεόδωρος Στυλιανόπουλος, επίτιμος καθηγητής της Καινής Διαθήκης και Εξηγητικής της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ο οποίος είναι εκ των πλέον λογίων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Ο π. Θεόδωρος στην ομιλία του στο τέλος του Εσπερινού τόνισε πως «η Παναγία είναι η προστάτις των Χριστιανών, η γλυκύτητα των Αγγέλων». Υπογράμμισε πως «η Παναγία επιτέλεσε το έργο της συμβάλλοντας στη σωτηρία μας με την ενανθρώπιση του Χριστού» και διερωτήθηκε «εμείς επιτελούμε το δικό μας έργο στην κοινότητα μας για την διάδοση του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Πίστης μας;».
Υπενθύμισε στο εκκλησίασμα πως «η Παναγία είναι η πνευματική μητέρα όλων μας» και πρόσθεσε πως «εμείς ως μαθητές του Χριστού είμαστε και αδελφοί Του». Είπε ακόμα πως «η Παναγία έχει μητρικά αισθήματα της παρηγοριάς, της φροντίδας  και γι’ αυτό να είμαστε σίγουροι».

Η ψαλμωδία των εγκωμίων μπροστά το Κουβούκλιο του Επιταφίου της Παναγίας στον Ντράκετ της Μασαχουσέτης. Διακρίνονται ο π. Αθανάσιος Τσινίνης, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Μεταμόρωσης του Σωτήρος, ο π. Θεόδωρος Στυλιανόπουλος ιερατικός προϊστάμενος Κοιμήσεως; της Θεοτόκου στο Ντράκετ και ο Διάκονος Ιωάννης Βαπόρης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο π. Θεόδωρος αναφέρθηκε σε τρία στοιχεία που χαρακτήριζαν το πρόσωπο της Παναγίας. Είπε πως «είχε πίστη μέσα στη ψυχή της, μία πίστη σαν φλόγα, ζωντανή πίστη» και συμπλήρωσε «αυτό χρειαζόμαστε, ζώσα πίστη». Είπε ακόμα πως «η Παναγία είχε «συμπόνια» και τέλος πως «είχε αγιότητα» και τόνισε πως «μόνο η χάρη του Θεού μπορεί να μας κάνει αγίους».
Στον Εσπερινό παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς.
Ακολούθησε ο καθιερωμένος καφές, βουτήματα και γλυκά. Η κοινότητα θα έχει το ετήσιο τριήμερο ελληνικό φεστιβάλ της από Παρασκευή 17 μέχρι και την Κυριακή 19 Αυγούστου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου