Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 5 Αυγούστου, 2018

  • Τροχαίο με έναν νεκρό στην Λαμία . Τραγικός είναι ο απολογισμός ενός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στη Λαμία λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. .
  • Τραγικός θάνατος 24χρονης στη Νίσυρο . Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα στη Νίσυρο μια 24χρονη, που βρισκόταν εκεί για διακοπές. .
  • Χωρίς ασύρματο οι χειριστές των ελικοπτέρων στις πυρκαγιές στο Μάτι . Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, υπήρξε κενό στον συντονισμό των επίγειων δυνάμεων αλλά και ελλειπής επικοινωνία με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. .
  • Ηράκλειο: Συνελήφθη ανήλικος που πουλούσε αέριο γέλιου . Ανήλικος αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο, για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου. .
  • Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Καβάλα . Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς της δύο οχήματα της πυροσβεστικής με πέντε άνδρες, ενώ με ρίψεις νερού από αέρος συνδράμει και ένα αεροσκάφος τύπου πετζετέλ.

Κόσμος

  • Απόπειρα δολοφονίας με drones καταγγέλει ο Μαδούρο (Video). "Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την "επίθεση" που διαπράχθηκε με drones που έφεραν εκρηκτικά σε μια στρατιωτική παρέλαση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς. .
  • Ρόλο στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ανέλαβε ο Στίβεν Σιγκάλ . Ο αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα από το 2016, ορίστηκε απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διπλωματία. .
  • Ιταλία: Έρευνα για τις διαδικτυακές επιθέσεις κατά του Προέδρου Ματαρέλα . Έρευνα για τις επιθέσεις μέσω διαδικτύου κατά του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας θα διεξαχθεί από τον αντιτρομοκρατικό τομέα της εισαγγελίας της Ρώμης. .
  • Συνεχίζει το μποϊκοτάζ στην Eurovision η Τουρκία . Η Τουρκία, η οποία μποϊκοτάρει τη Eurovision από το 2012, δεν θα μετάσχει στην επόμενη διοργάνωσή της εκτιμώντας ότι ο διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού είναι ακατάλληλος για το νεαρό κοινό. .
  • Ρωσία: 30 προσαγωγές ακτιβιστών για τα δικαιώματα των gay (βίντεο). Οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη προχώρησαν σε 30 προσαγωγές ακτιβιστών οι οποίοι παρά τις σχετικές απαγορεύσεις των αρχών προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ομόφυλων. .

Πολιτική

  • Άλλαξε το θολώνει σε μαυρίζει στη συνέντευξη Πολάκη στο ΑΜΠΕ. Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση «ο αριθμός των θυμάτων θολώνει την εικόνα» του Παύλου Πολάκη στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται πως έφερε αλλαγές στο αρχικό κείμενο. .
  • ΝΔ: Ο Πολάκης θα έπρεπε να έχει αποπεμφθεί εχθές . Ανακοίνωση - απάντηση στα όσα δήλωσε για τις φονικές πυρκαγιές ο Παύλος Πολάκης εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. .
  • Κικίλιας: «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει από τις ευθύνες του». Προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την τραγωδία στην Αττική καταλογίζει ο Βασίλης Κικίλιας .
  • Φώφη Γεννηματά: Αφύπνιση τώρα! Για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Να διεκδικήσουμε ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί το ελάχιστο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αξιοπρέπεια για τη χώρα, αξιοπρέπεια για τη ζωή μας" αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά .
  • Τόσκας: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός». Σκουρλέτης: Νέος σχεδιασμός. Στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη παρέδωσε τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας .

Οικονομία

  • Washington Post: «H Ελλάδα έχει ακόμη τέσσερις δεκαετίες λιτότητας». «Μετά από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης και αδιεξόδων και... ακόμη περισσότερων μνημονίων, η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτήν», αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει. .
  • Αυτά είναι τα 18 ελληνικά προϊόντα που κέρδισαν τις ξένες αγορές (γραφικά). Τα προϊόντα που έχασαν… πόντους από τις ξένες αγορές, πιθανώς λόγω παραδοσιακών μοντέλων παραγωγής και προώθησης, είναι όσα, σύμφωνα με τη μελέτη, δεν προσαρμόστηκαν εγκαίρως (βαμβάκι, καπνός, γούνες) .
  • Πρώτο υπουργικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό στην Ιταλία . Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα για να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές του επόμενου προϋπολογισμού. .
  • H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί «εκτός ελέγχου». «Είναι σαφές ότι στην Τουρκία παρατηρούμε ένα πρωταρχικό παράδειγμα διάβρωσης της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Thede Ruest, επικεφαλής της διαχείρισης χρεών των αναδυόμενων αγορών στη Nordea. .
  • Προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας για Brexit χωρίς συμφωνία. «Ο κόσμος θα έχει πράγματα να ανησυχεί σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία», σημείωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρκ Κάρνεϊ. .

Αθλητισμός

  • Στον τελικό η ασταμάτητη Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με φοβερή ανατροπή με 2-1 σετ της Ντανιέλ Κόλινς και απόψε τα μεσάνυχτα θα διεκδικήσει τον τίτλο. 
  • Απίστευτη η Σάκκαρη: Απέκλεισε την Γουίλιαμς! (vid). Μεγάλη πρόκριση για την ελληνίδα τενίστρια! Νίκησε 2-0 σετ την Βίνους Γουίλιαμς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά Σαν Χοσέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου