Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 1η Αυγούστου, 2018

  • Δασοφύλακες: Η μάχη με την φωτιά χάθηκε πριν τον Νέο Βουτζά. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων κάνει λόγο για επιχειρησιακές ευθύνες. 
  • Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Καλαμάκι. Υπό μερικό έλεγχο τελεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξεσπασε λίγο μετά τις 17:25 στη θέση Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου. 
  • Τροπολογία για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους πυρόπληκτους. Τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά η μερικά από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική θα μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας ακόμα κι αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιδότησης των ανέργων κατέθεσε η κυβέρνηση. 
  • Αντιπυρικές ζώνες ετοιμάζουν οι Αρχές της Ηλείας μετά την τραγωδία στο Μάτι. Νέες ζώνες αντιπυρικής προστασίας ξεκίνησαν να δημιουργούν οι αρμόδιες αρχές στο νομό Ηλείας, στη σκιά της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε το Μάτι. 
  • Τρισδιάστατη απεικόνιση της φωτιάς στην ανατολική Αττική από το Copernicus. Η εικόνα δείχνει την κάθοδο της φωτιάς από τις πλαγιές προς την παραλία, ειδικά στην περιοχή του οικισμού Μάτι, που καταστράφηκε. 

Κόσμος

  • Σφοδρή αντιπαράθεση στις ΗΠΑ για τα εκτυπώσιμα όπλα. Πολλές αμερικανικές πολιτείες και υπέρμαχοι του περιορισμού της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ προσπαθούν σήμερα να σταματήσουν την τελευταία στιγμή την κυκλοφορία στην αγορά οδηγιών για την κατασκευή πυροβόλων όπλων με τη χρήση εκτυπωτών 3D. 
  • Με αντίποινα απειλεί ο Ερντογάν τις ΗΠΑ αν υπάρξουν κυρώσεις για Μπράνσον. Η Άγκυρα θα προβεί σε αντίποινα στις όποιες αμερικανικές κυρώσεις για τη δίκη του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, αλλά αναμένει οι δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους μέσω της διπλωματικής οδού, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • Συρία: Στον έλεγχο του συριακού στρατού η κοιλάδα του Γιαρμούκ . Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πλήρως την κοιλάδα Γιαρμούκ στη νοτιοδυτική Συρία αφού εκδίωξε τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Manar της Χεζμπολάχ. 
  • Πυρκαγιές στη Σουηδία: Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Οι γαλλικές δυνάμεις που συνέδραμαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών στη Σουηδία ανακοίνωσαν σήμερα το τέλος της αποστολής τους και την επιστροφή στη Γαλλία των δύο Καναντέρ που εστάλησαν στα μέσα Ιουλίου από το Παρίσι, την ώρα που η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. 
  • Το ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για τρομοκρατικό χτύπημα στο Τατζικιστάν. Το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις αλλοδαπούς τουρίστες, τη Κυριακή, στο Τατζικιστάν ,μεταδίδοντας σήμερα βίντεο με τους φερόμενους δράστες της επίθεσης να δηλώνουν πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση. 

Πολιτική

  • Καμία αναφορά από Τζανακόπουλο σε τυχόν ευθύνες της Δούρου για τη φωτιά. Απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στο αδιευκρίνιστο μέλλον την αποτίμηση της κατάστασης και την απόδοση ευθυνών. 
  • Κουβέλης: Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν συνεπάγεται παραίτηση. «Η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός εκ των πραγμάτων δεν οδηγεί σε παραίτηση. Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, σε καμία περίπτωση δεν συνοδεύεται και με παραίτηση». 
  • Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές ζητά ο Λεβέντης. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει πως θεωρεί «αναπόφευκτες» τις παραιτήσεις των υπουργών που παρίσταντο στο «σόου» της Δευτέρας – δηλαδή κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού όπου δεν έγινε αναφορά σε νεκρούς, και κάνει λόγο για για κίνδυνο πτώσης του ίδιου του πρωθυπουργού. .
  • Για «χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ερώτηση. Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι σε όλες τις εκκλήσεις του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση, με παρεμβάσεις στη Βουλή στις 23 Μάη, στις 7 και τις 15 Ιούνη, για να παρθούν μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών, αυτή καθησύχαζε με διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα. 
  • Σταθάκης: Θα διορθώσουμε τις οικιστικές στρεβλώσεις με κάθε κόστος. «Το θέμα της επόμενης μέρας έχει τεθεί ευθέως. Τις οικιστικές στρεβλώσεις θα τις διορθώσουμε με κάθε κόστος. Η χώρα δεν μπορεί πλέον να κοιτάζει πίσω και να έχει τέτοια φαινόμενα. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα» σημείωσε ο υπουργός.

Οικονομία

  • Το ΔΝΤ σφάζει με το γάντι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα. Κενά και ανεπάρκειες βλέπει το ΔΝΤ στο σχέδιο Τσίπρα - Τσακαλώτου, και επικρίνει την Αθήνα με διπλωματική γλώσσα. 
  • Ανάλυση ΔΝΤ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρειαστεί νέα ελάφρυνση χρέους το 2038. Αμφιβολίες για την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup εκφράζει στην δική του έκθεση βιωσιμότητας το ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι το κόστος εξυπηρέτησης των οφειλών της Ελλάδας μπορεί να αγγίξει το 40% το 2058. 
  • Εurostat: Η οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ επιβραδύνθηκε το Β τρίμηνο του 2018. Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνθηκε περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα, λόγω ανησυχιών, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, για πιθανό εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ. 
  • Thomas Cook: Κέρδη στο κατώτερο επίπεδο εκτιμήσεων λόγω... ζέστης. Ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη του θα διαμορφωθούν στο κατώτερο επίπεδο των εκτιμήσεων μετά τις πολύ υψηλές θερινές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Ευρώπη και επηρέασαν τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για διακοπές. 
  • ΕΦΚΑ: Μέτρα για τη στήριξη των πυρόπληκτων κατοίκων της ανατολικής Αττικής. Αναλυτικά οι παροχές και οι διευκολύνσεις προς τους πυρόπληκτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου