Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 4 Μαΐου, 2018

  • Εκπαιδευτές: Επικίνδυνες οι προτάσεις για τα νέα διπλώματα οδήγησης. Για τις αλλαγές μιλάει στο sansimera.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Διαμαντής Ηλιάδης .
  • Εκκενώθηκε ξενοδοχείο λόγω του καπνού στη Σκάλα Κεφαλονιάς (βίντεο). Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Σκάλα της Κεφαλονιάς, περιοχή όπου βρίσκονται μεγάλα ξενοδοχεία. Ενα από αυτά εκκενώθηκε εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που προκάλεσαν οι πυκνοί καπνοί. .
  • ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούμενο και σήμερα το δικαίωμα πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση. Το κρίσιμο αγαθό της ενημέρωσης βρισκεται υπό διαρκή απειλή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Στο μήνυμά της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρει πως η δημοσιογραφία απειλείται καθημερινά, προσθέτοντας πως η ίδια στέκεται δίπλα στους λειτουργούς της δημοσιογραφίας.
  • Έκκληση για τον τερματισμό της φτώχειας στους νέους από τον διευθυντή της «Αποστολής». «Να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τον τερματισμό της φτώχειας των νέων» κάλεσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.
  • Μετωπική σύγκρουση οχημάτων – Μία γυναίκα εγκλωβίστηκε. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους μετωπικά και το ένα ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα εγκλωβίστηκε, το απόγευμα της Πέμπτης στο Ρέθυμνο, στην εθνική οδό, στο ύψος της Επισκοπής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κόσμος

  • Κίνα: Θωρακίζει τη Νότια Σινική Θάλασσα με πυραύλους Κρουζ. Με «συνέπειες» προειδοποιούν οι ΗΠΑ την Κίνα για τη φερόμενη εγκατάσταση πυραύλων Κρουζ σε τρία προκεχωρημένα φυλάκια σε νησιά της Νότιας Σινικής Θάλασσας..
  • Ο Μαχμούντ Αμπάς επανεξελέγη πρόεδρος της ΟΑΠ. Η επανεκλογή του Μαχμούντ Αμπάς ως προέδρου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανακοινώθηκε μετά το τέλος των εργασιών του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου..
  • ΗΠΑ: 1.100 οικονομολόγοι συμβουλεύουν τον Τραμπ να μην επιβάλλει δασμούς. «Να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος».
  • Κινέζοι στόχευαν με λέιζερ Αμερικανούς πιλότους στο Τζιμπουτί, Καταγγέλλει το Πεντάγωνο. Δύο πιλότοι ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 τραυματίστηκαν ελαφρά στα μάτια ενώ ετοιμάζονταν να προσγειωθούν στη βάση στο Τζιμπουτί, σύμφωνα με μια άλλη εκπρόσωπο, τη Σέριλ Κλίνκελ.
  • ΗΠΑ: Ένας τραυματίας από πυρά σε εμπορικό κέντρο στο Νάσβιλ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες, πρόκειται για γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Συνελήφθη ο δράστης.

Οικονομία

  • Αχτσιόγλου: Φέρνουμε νέο νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία. Νομοσχέδιο καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, με το οποίο, όπως ισχυρίζεται, επιχειρείται η αλλαγή της εισπρακτικής λογικής των προστίμων για την αδήλωτη εργασία προς όφελος των εργαζόμενων..
  • ΗΠΑ: 1.100 οικονομολόγοι συμβουλεύουν τον Τραμπ να μην επιβάλλει δασμούς. «Να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος».
  • υπ.Εργασίας: Οι εκκρεμείς συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση είναι 11.548. Οι προϋποθέσεις χορήγησης συντάξεων με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης, καθώς και τα ποσά που αντιστοιχούν, έχουν βελτιωθεί δραστικά υπογραμμίζει το αρμόδιο υπουργείο, απαντώντας σε δημοσίευμα.
  • Σταθάκης: Μέσα στο 2018 θα έχει ολοκληρωθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός. Την πολιτική για την ενέργεια, εστιάζοντας στα ζητήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου ανέλυσε στο πλαίσιο του 14ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης..
  • Στο 10% του ΑΕΠ, έχει ανέλθει η έκθεση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Τριπλάσια σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ η έκθεση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Αθλητισμός

  • Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League. Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για τους Ισπανούς.
  • Livescore: Ατλέτικο-Άρσεναλ (1-0 τελικό) και Σάλτσμπουργκ-Μαρσέιγ (2-1 τελικό). Η Σάλτσμπουργκ φιλοξενεί την Μαρσέιγ χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου, με Μαυροπάνο στην αποστολή της Μαδρίτης η Άρσεναλ.
  • Νέα μεγάλη εμφάνιση του Τσιτσιπά, απέκλεισε τον Κένι Άντερσον (Νο8). Μετά τη φανταστική πορεία του στο Όπεν της Βαρκελώνης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση του Όπεν της Εστορίλ, αποκλείοντας τον κορυφαίο της διοργάνωσης, Κένι Άντερσον.
  • Οι L.A. Galaxy την πρόταση για Αραούχο. Η ομάδα τους Λος Άντζελες κατέθεσε την προσφορά ύψους 10 εκ. ευρώ στην Λας Πάλμας.
  • Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0, νίκησε τον ΠΑΟΚ στο τάι μπρέικ. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο τάι μπρέικ τον ΠΑΟΚ στον πρώτο τελικό της Α1 βόλεϊ ανδρών, και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου