Με πιο επιθετικό τόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και με αναφορές που δείχνουν σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, θα πορευτεί από εδώ και στο εξής το ΚΙΝΑΛ σε μια προσπάθεια να δώσει το δικό του στίγμα στο πολιτικό σκηνικό.
Αλλωστε, η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, όχι μόνο για τις εθνικές εκλογές αλλά και για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές μέσα στο 2019.
Στη χθεσινή παρουσία της στον ΑΝΤ1 η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για αντίστροφη μέτρηση της κυβέρνησης, ότι δεν παίρνει πρωτοβουλίες για την οικονομία, ότι υπάρχει διγλωσσία σε όλα τα θέματα, και στα εθνικά
«Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και απέτυχε!», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά το αίτημα για εκλογές, είπε ότι είναι επιτακτικό, γι’ αυτό και σε πρώτη φάση ζήτησε συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την πορεία της οικονομίας», λέγοντας μάλιστα ότι η αποδοχή της πρότασης από την Κυβέρνηση ήταν …μονόδρομος!
Πρόκειται πραγματικά για μια κάθετη μετατόπιση της κ. Γεννηματά η οποία επέλεξε τη στρατηγική της ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Κι αν κάποιοι δεν παραξενεύτηκαν από αυτή την αλλαγή γραμμή, θεωρώντας ότι το ΚΙΝΑΛ υπερασπίζεται το χώρο του και αποκρούει το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους του, στο βάθος αυτής της αλλαγής υπάρχουν κι άλλες αιτίες.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το Κίνημα Αλλαγής πλέει σε ήρεμα νερά, είναι μάλλον άσχετος με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Εριδες, προσωπικές στρατηγικές, αντιπαλότητες που έρχονται από το παρελθόν, διαφορετικές στρατηγικές σε σημαντικά θέματα, είναι σε ημερήσια διάταξη.
Η ξαφνική επίθεση που εξαπέλυσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί. Και σίγουρα δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην απέναντι όχθη από την κ. Γεννηματά.
Κάποιοι μάλιστα τολμούν να πουν ότι ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει τη διαγραφή του αλλά η κ. Γεννηματα δεν αποφασίζει μια τέτοια κίνηση.

Οι δημοσκοπήσεις

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα για άμεσες εκλογές συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν καθόλου καλά ποσοστά στο ΚΙΝΑΛ.
Οι ελπίδες για τη δημιουργία ενός Κινήματος που θα κυριαρχούσε στην Κεντροαριστερά και θα επαναπάτριζε τους ψηφοφόρους που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, εξανεμίστηκαν γρήγορα.
Ο κόσμος που εναπόθεσε τις ελπίδες του στο Κίνημα, οι 212 χιλιάδες που πήγαν και ψήφισαν το Νοέμβριο, δείχνουν «παγωμένοι» καθώς το ρεύμα που περίμεναν δεν ήρθε ποτέ.
Τα φανερά και μυστικά γκάλοπ δείχνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση το 10% και κινείται στα επίπεδα του 7% με 9%. Πολύ κάτω από τον στόχο που είχε τεθεί για πρωταγωνιστικό ρόλο και σίγουρα όχι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.
Αυτές οι μετρήσεις ήταν που οδήγησαν τη Χαριλάου Τρικούπη στην απόφαση να πάει σε ολομέτωπη επίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα αποτελέσουν την εναλλακτική πρόταση, το καταφύγιο για τους ψηφοφόρους που θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά επ’ ουδενί δεν θα πάνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αυτή η στρατηγική, της διακριτής παρουσίας, των ίσων αποστάσεων και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ εκτιμούν στο Κίνημα Αλλαγής ότι θα αποδώσει καρπούς όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ