Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 27 Μαΐου, 2018

  • Ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας δράστης της επίθεσης στον Μπουτάρη. Πρόκειται για έναν 22χρονο άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων. Κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση. .
  • Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε νεκρός στη Θεσσαλονίκη. Οι συνθήκες και τα αιτία του θανάτου του ερευνώνται από την αστυνομία. .
  • Προφυλακίστηκε η γιατρός με ρόλο κλειδί στο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της παραδέχτηκε μεν πως προέβη σε 86 παράνομες συνταγογραφήσεις. .
  • Κεραυνός χτύπησε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη (video). Οι επιβάτες κατάφεραν να εκκενώσουν έγκαιρα το λεωφορείο και έτσι κανείς τους δεν τραυματίστηκε. .
  • Σεισμός 3,7 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα. .

Κόσμος

  • Μπαρνιέ: Η διαπραγμάτευση για Brexit δεν μπορεί να είναι μία παρτίδα κρυφτό. «Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να μεταβάλει τις κόκκινες γραμμές του, πρέπει να μας το πει. Όσο το νωρίτερο, τόσο καλύτερα! Και προφανώς είμαστε ανοικτοί! Δεν υπάρχει ιδεολογία ή δογματισμός από την πλευρά μας», εξήγησε o Μισέλ Μπαρνιέ. .
  • Σε αυτοσυγκράτηση καλεί ο Πούτιν για το θέμα της Βορείου Κορέας. Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει πλήρως όλα τα πυρηνικά όπλα. .
  • Το 66,4% ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων στην Ιρλανδία. Για κορύφωση μιας αθόρυβης επανάστασης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ αναφερόμενος στα ηχηρά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. .
  • Στη Σιγκαπούρη ομάδα του Λευκού Οίκου για ενδεχόμενη Σύνοδο Τραμπ - Κιμ. Το περιοδικό Politico είχε αναφέρει νωρίτερα πως 30 αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τη Σιγκαπούρη αργότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο. .
  • Απελευθερώθηκε αμερικανός που κρατείτο φυλακισμένος στη Βενεζουέλα . Ο γερουσιαστής Όριν Χατς έγραψε στο Twitter ότι ο Τζόσουα Χολτ από τη Γιούτα έχει απελευθερωθεί. .

Πολιτική

  • Μητσοτάκης: O πατέρας μου παραμένει και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρος. Ο επικεφαλής της ΝΔ μνημόνευσε και τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή πριν έξι χρόνια και είπε ότι οι δυο τους αναπαύονται σε ένα μικρό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ, όπως οι ίδιοι επιθυμούσαν. .
  • Καμίνης:Το ΚΙΝΑΛ να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους. «Εάν το δημοκρατικό κράτος δικαίου δεν αντιδράσει σήμερα και αποφασιστικά απέναντι στη βία κάθε προέλευσης, αύριο θα επικρατήσει η πιο σκληρή κρατική καταστολή», προειδοποιεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. .
  • ΝΔ: Ο Τσίπρας υπέγραψε νέο Μνημόνιο με μέτρα και χωρίς ρύθμιση χρέους. Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως στο Eurogroup της Πέμπτης η κυβέρνηση δέχτηκε μέτρα ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία. .
  • Μνημόσυνο προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό είναι ‘αλήθεια’ και ΄πατριωτισμός΄», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. .
  • Νίμιτς: Χωρίς συμφωνία στο όνομα, στις Βρυξέλλες συνεχίζονται οι συζητήσεις. «Ακόμα δεν έχουμε οριστική λύση» για το όνομα, είπε ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών, μετά τις σχεδόν διήμερες επαφές Κοτζιά με Ντιμιτρόφ. «Έπαιξαν» οι ιδέες για «Βόρεια» και «Άνω Μακεδονία» στη Νέα Υόρκη. .

Οικονομία

  • Ερντογάν: Μετατρέψτε τα δολάρια και τα ευρώ σας σε τουρκικές λίρες. «Οι αδελφοί μου που έχουν δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι τους. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι» δήλωσε ο Ερντογάν. .
  • Ενώπιον ενός δύσκολου διλήμματος για την Ελλάδα ο Όλαφ Σολτς. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει μεν την συμμετοχή του ΔΝΤ με δάνεια στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως δεν θέλει να δεχτεί τους όρους που θέσει ο οργανισμός για ελάφρυνση του χρέους. .
  • Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζητά το ΚΙΝΑΛ για την βενζίνη. Μεταξύ άλλων, το ΚΙΝΑΛ ζητά από την κυβέρνηση να βάλει άμεσα πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και, σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες, να εξετάσει το ενδεχόμενο κλιμακωτού ΦΠΑ. .
  • Βρούτσης: Αγγίζουν τα 32 δισεκ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα ασφαλιστικά χρέη. Μόνον το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 585 εκατομμύρια ευρώ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, με αφορμή την έκδοση της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. .
  • Με πιθανή υποβάθμιση της Ιταλίας προειδοποιεί και η Moody’s. Οι δημοσιονομικές υποσχέσεις Λέγκας και Πέντε Αστέρων έχουν θορυβήσει τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές. «Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα» έγραψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. .

Αθλητισμός

  • Η Ρεάλ λύγισε την Λίβερπουλ και κέρδισε για 3η χρονιά το Champions League. Το υπομονετικό παιχνίδι της Ρεάλ, ένα γκολ - μαγεία από την χρυσή αλλαγή που ακούει στο όνομα Γκάρεθ Μπέιλ και δύο σοβαρά λάθη του νεαρού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ έγραψαν την ιστορία του τελικού και το 3-1. .
  • Ο αγώνας της χρονιάς, Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ, απόψε στο Κίεβο. Περισσότερες από 200 επιλογές από το Πάμε Στοίχημα για τον μεγάλο τελικό του Champions League .
  • Ουζουνίδης διετίας στην ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, με την Ένωση να ανακοινώνει την πρόσληψή του. .
  • #ZiseToPodosfairo: «Πρόβα» τελικού Champions League σε πρακτορείο ΟΠΑΠ. Σε στάδιο «Oλιμπίνσκι» του Κιέβου μετέτρεψε ένας πράκτορας του ΟΠΑΠ το πρακτορείο του στον Αγ. Δημήτριο στην Αθήνα, οργανώνοντας έναν τελικό Champions League στο…ποδοσφαιράκ .
  • «Santorini Experience» με μεγάλα ονόματα στην κολύμβηση!. Το «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) και της Active Media Group. Μέχρι τις 31 Μαΐου η προσφορά early bird .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου