Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ανω κάτω η συνάντηση για «Ανω, Νέα και Βόρεια Μακεδονία»

Χωρίς συμφωνία στη Νέα Υόρκη, νέο ραντεβού Κοτζιά και Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες

Του Άγγελου Αθανασόπουλου
Ανω κάτω η συνάντηση για «Ανω, Νέα και Βόρεια Μακεδονία»Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι συνομιλίες για το Μακεδονικό καθώς όπως ανακοίνωσε ο Μάθιου Νίμιτς μετά από τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τους Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους στις Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτζιάς επρόκειτο να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες διότι τη Δευτέρα θα πρέπει να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι οποίες διοχετεύονται με το σταγονότερο και μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη, από τα πέντε ονόματα της αρχικής Δέσμης Ιδεών Νίμιτς, στο τραπέζι έχουν απομείνει πλέον τρία. Πρόκειται για τα Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία και Βόρεια Μακεδονία. Η πρόταση περί «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» δεν υπάρχει πια, ενώ το σημείο – κλειδί παραμένει η εφαρμογή – και με ποιο ακριβώς τρόπο ή χρονοδιάγραμμα – της ρήτρας erga omnes για χρήση μίας νέας ονομασίας στο εσωτερικό της πΓΔΜ αλλά και στις διεθνείς της σχέσεις.

Στην όπως πάντα λακωνική του δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα είπε ότι δεν βρέθηκε τελική λύση μετά από τις διήμερες συνομιλίες που έλαβαν χώρα, αλλά και ότι οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. 

«Είχαμε σήμερα και χθες συνομιλίες με τους δύο υπουργούς Νίκο Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Ηταν εντατικές αυτές οι συνομιλίες, τα θέματα έχουν προσδιοριστεί και περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη πετύχει λύση για τα θέματα αλλά και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να πετύχουν λύσεις και εργάζονται πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δύο υπουργοί θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για να συνεχίσουν τον διάλογο εκεί. Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί αρκετά. Οι δύο πλευρές», κατέληξε, «έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται, όμως αναγνωρίζουν τη σημασία επίτευξης μιας λύσης και είναι αποφασισμένες να την πετύχουν. Οι δύο πλευρές γνωρίζουν καλά η μία την άλλη»
.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου