Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Από το ΒΗΜΑτοδότης, Οταν ο Τσίπρας αδειάζει υπουργούς του

Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2018

Οταν ο Τσίπρας αδειάζει υπουργούς του
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι πρώτη φορά πρωθυπουργός αδειάζει με τόσο εμφανή (και προσβλητικό) τρόπο υπουργό του. Οταν δηλαδή, έλεγαν, το Μέγαρο Μαξίμου - δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) - εκδίδει (μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος) non paper το οποίο αδειάζει τον υπουργό Εξωτερικών του Νίκο Κοτζιά με ένα απαξιωτικό... «χοπ» και ο υπουργός το υπομένει αυτό, χωρίς αντίδραση, τότε ποιος έχει την πολιτική ευθύνη; Ο Πρωθυπουργός που μπορούσε με μια απλή απόφασή του να τον καρατομήσει ή ο υπουργός που δεν παραιτήθηκε ακόμη; Το βέβαιο είναι ότι το non paper που διοχέτευσε το Μέγαρο Μαξίμου λίγη ώρα μετά τη δήλωση του κ. Κοτζιά πως με τον σκοπιανό ομόλογό του Ντιμιτρόφ «τελείωσαν ό,τι είχαν αναλάβει από τους πρωθυπουργούς τους...», στο οποίο με εμφανή (και πρωτοφανή) ειρωνική διάθεση αναφερόταν ότι «ορισμένοι βιάζονται να πουν "χοπ", πριν ακόμα τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι», τους μόνους που αφήνει εκτεθειμένους είναι τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά.

Τώρα, μεταξύ μας, τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή στην οποία ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους υπουργούς του (τους οποίους ο ίδιος τοποθέτησε) παρά μόνο με... non papers; Γιατί δεν είναι μόνον ο κ. Κοτζιάς που ήλθε σε διάσταση με τον Πρωθυπουργό. Κατά το παρελθόν ήταν και οι Κ. ΓαβρόγλουΠ. Κουρουμπλής, Γ. Κατρούγκαλος,Θεανώ Φωτίου, Ν. Τόσκας, Λυδία Κονιόρδου και άλλοι. Ολοι παραμένουν στη θέση τους. Ισως και αυτός να είναι ο λόγος που και ο κ. Τσίπρας παραμένει ακόμη στη θέση του. Επειδή αποφεύγει τις καρατομήσεις...

Η καυτή πατάτα των ΑΝΕΛ
Το ζήτημα όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να αδειάζει (ακόμα και με non paper) τον κ. Κοτζιά, αλλά από τώρα είναι μόνος έναντι της λύσης για το Σκοπιανό. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο κ. Κοτζιάς βγαίνει από το κάδρο των... συλλαλητηρίων και πλέον υπεύθυνος θεωρείται ο κ. Τσίπρας. Υπάρχει βεβαίως και η καυτή πατάτα που λέγεται Ανεξάρτητοι Ελληνες. Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να έλεγε εδώ και μήνες πως έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά, αλλά όταν ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι διαπραγματευόταν λύση με το όνομα «Μακεδονία» οι δύο υπουργοί διέρρηξαν τις σχέσεις τους. Τώρα που βγήκε έξω από τις διαπραγματεύσεις ο κ. Κοτζιάς, θα έχει εμπιστοσύνη στο ζήτημα των Σκοπίων ο κ. Καμμένος στον κ. Τσίπρα; Ή θα διαρρήξει τις σχέσεις του και με αυτόν;

Το κλειδί της λύσης παραμένει ο Πρωθυπουργός
Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για επικείμενη λύση στο Σκοπιανό, εκείνο που έμαθα και σας μεταφέρω είναι ότι το όνομα παραμένει σε εκκρεμότητα, αν και αυτό είναι το πιο εύκολο να βρεθεί. Μου λένε συγκεκριμένα ότι δεν προλαβαίνουν οι Σκοπιανοί να αλλάξουν το Σύνταγμα (και άλλα αλυτρωτικά σημεία) και ότι ετοιμάζεται ένα σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες (κάτι βεβαίως που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις). Και το σημαντικότερο σας το άφησα τελευταίο. Το κλειδί της λύσης το έχει αναμφισβήτητα πλέον ο κ. Τσίπρας (ο οποίος εισέρχεται στον χορό των απευθείας διαπραγματεύσεων). Εάν δεν είναι βέβαιος ότι θα περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή, δεν πρόκειται να τη φέρει ποτέ. Αυτό σας το εγγυώμαι...

Πρωτοφανής δήλωση Κοτζιά
Και για να επανέλθω στον υπουργό Εξωτερικών, σας αναφέρω μια πρωτοφανή δήλωση που έκανε και που προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις για το ζήτημα της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών πριν από τρεις μήνες και της κράτησής τους στην Τουρκία, αποδίδοντας τη στην... πολιτική κουλτούρα της Τουρκίας. «Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει διαφορετική πολιτική κουλτούρα από την Ελλάδα, αλλά είμαστε εταίροι και όχι εχθροί». Γι' αυτό σας λέω ότι οι του Μαξίμου τον κρατούν σε απόσταση... 

Οι εκκλήσεις Κυριάκου προς τους επιχειρηματίες
Εκπληξη προκάλεσαν οι εκκλήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους επιχειρηματίες στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ στην οποία μίλησε χθες το μεσημέρι. Γιατί ουσιαστικά τούς παρακάλεσε να πληρώνουν τους εργαζομένους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και αυτός θα διαπραγματευθεί τη μείωση των φόρων και των υποχρεώσεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τους ζήτησε μάλιστα να κάνουν επενδύσεις και να προσλάβουν υπαλλήλους για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό των 100 δισ. ευρώ για τα επόμενα έξι-επτά χρόνια και να σωθεί με αυτόν τον τρόπο η ελληνική οικονομία. Ουσιαστικά, πρόγραμμα με ξένα κόλλυβα. Μάλλον θα πρέπει να μελετήσουν καλύτερα τις προτάσεις τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία για να καταφέρουν να πείσουν όχι μόνο τους ξένους αλλά και τους έλληνες επιχειρηματίες να ανοίξουν νέες δουλειές στην Ελλάδα!

Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του θυμήθηκε και τις φιλελεύθερες ρίζες του. Τάχτηκε υπέρ μιας ανάπτυξης για όλους και όχι μόνο για  τους λίγους προνομιούχους που βρίσκονται κοντά στα συστήματα εξουσίας! Μάλιστα τάχτηκε και κατά της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής ελίτ που όπως είπε «λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό, εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία». 

Βουλευτικό ντύσιμο.... παραλίας
Αλήθεια έχετε προσέξει πώς έρχονται ντυμένοι στη Βουλή ορισμένοι βουλευτές είτε της συγκυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης; Αλλοι με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι, άλλοι με σαγιονάρες και κάλτσες, άλλοι με T-shirts. Ολα αυτά βεβαίως απαγορεύονται από τον κανονισμό της Βουλής αλλά ποιος δίνει σημασία. Μάλλον έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που έκανε λόγο για «βουλευτικό ντύσιμο παραλίας». Οι δύο βουλευτές που προκάλεσαν την οργή του κ. Λοβέρδου ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα με ένα μπλε μπλουζάκι (που μόλις μετά βίας σκέπαζε το τατουάζ με τη σβάστικα) και ο Συριζαίος βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης που φορούσε ένα ροζ πουκάμισο έξω από το παντελόνι. Μάλιστα βουλευτές της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας το ντύσιμο του Πάλλη (έκανε βόλτες στη Βουλή και έφτασε έως τα υπουργικά έδρανα), το χαρακτήρισαν ντύσιμο παραλίας και πρόσθεσαν ότι το μόνο που του έλειπε ήταν τα βατραχοπέδιλα.
Πάντως υπήρχαν βουλευτές (της αντιπολίτευσης) που σχολίαζαν αυτό το ντύσιμο, αλλά και αυτοί εμφανίζονται κατά καιρούς με τα πουκάμισα έξω από το παντελόνι. Υπάρχουν όμως και άλλοι (κυρίως της συμπολίτευσης) που καπνίζουν σ΄όλο το Κοινοβούλιο, ξαπλώνουν τα πόδια τους στις πολυθρόνες και η χειρότερη περίπτωση είναι αυτοί που ξενυχτούν στα σπίτια τους (ή κάπου αλλού) και παίρνουν ένα υπνάκο στη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής (αν χρειαστεί θα δημοσιεύσω και φωτογραφίες).

Αλλο ένα σποτ με... σαρδάμ
Με αφορμή το νόμο για την υιοθεσία και την αναδοχή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσω... σποτ ¨οπως τελευταίως το συνηθίζει), ενημερώνει για τη σημασία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο των σποτ που ολοκληρώνονται με την φράση.... «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Στο σποτ με τίτλο «Ανοίξτε την αγκαλιά σας για να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με τρεμάμενη, από συγκίνηση φωνή, εξηγεί τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Στο βίντεο (που έγινε πάλι από τη προσωπική σκηνοθέτρια του κ. Τσίπρα Ζωή Χαλιδιά) έχει διάρκεια 2,5 λεπτών αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στο δικαίωμα αναδοχής παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Στους πρωταγωνιστείς του κυβερνητικού σποτ είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος μάλιστα κάνει και ένα σαρδάμ λέγοντας ότι τα παιδιά... «στοιβιάζονταν στα ιδρύματα»,αντί να πει στοιβάζοντας.

Και σποτ από το Κίνημα Αλλαγής

Το πρώτο σποτ του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, κυκλοφόρησε χθες στο Διαδίκτυο με θέμα την ακρίβεια στα καύσιμα. Είναι το δεύτερο «χτύπημα» του τομέα του Δ. Τσιόδρα, το πρώτο ήταν ένα ενημερωτικό σημείωμα για τις σχέσεις Σοσιαλδημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνω και σας μεταφέρω ότι στο εξής θα υπάρχει ένα τέτοιο σποτ κάθε εβδομάδα, αυτός είναι ο στόχος. Θα αφορούν γενικότερα πολιτικά θέματα, θέματα επικαιρότητας αλλά και θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Φώφη, ο Μπουτάρης και ο Αλέξης
Η Φώφη Γεννηματά συναντά σήμερα το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Θα επιλέξει να απαντήσει στα σενάρια που διοχετεύει το Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τα οποία η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη έφερε το Κίνημα Αλλαγής σε δύσκολη θέση; Η Χαρ. Τρικούπη χαρακτηρίζει «συγκινητική» την προσπάθεια να εμφανιστεί στριμωγμένο το Κίνημα Αλλαγής επειδή ο Πρωθυπουργός στηρίζει …την επιλογή που έκανε στη Θεσσαλονίκη το 2014 και την οποία πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τη στηρίζει στο δεύτερο γύρο επειδή δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Και στριμωγμένο επειδή ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Μπουτάρη που τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ στο διχαστικό του δημοψήφισμα. Αναγνωρίζουν πάντως οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής τη δυνατότητα του Μεγάρου Μαξίμου να κάνει το άσπρο μαύρο «με την βοήθεια των φιλικών του μέσων ενημέρωσης».
Πάντως οι πηγές μου στη Χαριλάου Τρικούπη δεν αφήνουν περιθώρια για τα «δημοκρατικά μέτωπα» που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μου λένε ότι στη σημερινή συνάντηση η κυρία Γεννηματά θα δώσει τέλος σε κάθε τέτοιο σενάριο. Φυσικά ούτε λόγος για στήριξη της απλής αναλογικής. Την θεωρούν το εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει με το ζόρι τα «δημοκρατικά μέτωπα». Αφού οι παρατάξεις του δεν καταφέρνουν να έχουν δύναμη στις τοπικές κοινωνίες (κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά ) ας κόψουμε από τους άλλους δύναμη να τους εξαναγκάσουμε σε συνεργασίες. Αλλά γίνονται «δημοκρατικά μέτωπα» στην κοινωνία με εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά;
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου