Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο πρόεδρος Τραμπ ματαίωσε την σύνοδο με τον Κιμ της Β. Κορέας


Πέμπτη, 24 Μαΐου, 2018



(AP Photo/Ahn Young-joon, File)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, όπως γνωστοποίησε σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, όπου κατήγγειλε την «οργή» και την «εχθρότητα» του βορειοκορεατικού καθεστώτος.
«Ανυπομονούσα να συναντηθώ εκεί μαζί σας» τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή.
«Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό» γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι «για το καλό των δύο πλευρών, όμως εις βάρος του υπόλοιπου κόσμου», η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα διεξαχθεί, ενώ στην ίδια επιστολή τονίζεται η «ισχύς» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.
«Αναφέρετε το πυρηνικό σας οπλοστάσιο, όμως το δικό μας είναι τόσο ογκώδες και ισχυρό που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε» γράφει ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μια «χαμένη ευκαιρία» και επισήμανε ότι συνεχίζει να ελπίζει ότι θα συναντηθούν με τον Κιμ κάποια στιγμή.
Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψαν πτώση με τον δείκτη S&P 500 Index να έχει απώλειες άνω του 0,5% σε διάστημα 10 λεπτών.
Νωρίτερα  η Βόρεια Κορέα είχε επαναλάβει τις απειλές της να αποσυρθεί από τη Σύνοδο που είχε προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιώντας ότι είναι προετοιμασμένη για μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ουάσιγκτον εφόσον χρειαστεί.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου