Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Συγκλονιστικός Μπουτάρης: Φοβήθηκα μήπως μείνω στον τόπο - Με χτυπούσαν παντού

Το paneliakos.com δεν συμφωνεί με καμία μορφή βίας. 

Όμως, εάν είχε φάει τα κτυπήματα και τις κλωτσιές που λέει ο κ. Μπουτάρ-ης, 75 χρονών, θα έπρεπε να ήταν κλινήρης. Αλλά, ο κ. Μπουτάρ -ης μάλλον πήγαινε γυρεύοντας.  Αυτό που ενοχλεί είναι ότι “διάλεξε” αυτή την εκδήλωση και αντί ο κόσμος να ασχοληθεί με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την αλησμόνητη Πατρίδα πήγε ο Μπουτάρ -ης να γίνει το ότι έγινε.  Σταματάμε εδώ.

Πώς περιγράφει το περιστατικό

Συγκλονιστικός Μπουτάρης: Φοβήθηκα μήπως μείνω στον τόπο - Με χτυπούσαν παντού
Ο Γιάννης Μπουτάρης φτάνει στο δικαστικό μέγαρο για να καταθέσει
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης διεξάγεται η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, το βράδυ της 19ης Μαΐου, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο.

Ο κ. Μπουτάρης εξεταζόμενος από το δικαστήριο, κατέθεσε σχετικά με την επίθεση: «Πήγα στη συγκέντρωση της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως όφειλα ως δήμαρχος. Προχώρησα στα λάβαρα, ο κόσμος ήταν ήσυχος. Άκουσα να με βρίζει ο κ. Ψωμιάδης. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι σε δύο – τρία σημεία ακουγόταν συνθήματα σε βάρος μου. Ανησύχησα… Ξεκίνησαν από συγκεκριμένα σημεία τα συνθήματα και συνειδητοποίησα να με πλησιάζουν. Αισθάνθηκα να με πλαισιώνουν άνθρωποι και γυναίκες να φωνάζουν ‘ηρεμήστε’. Με πλησιάζει ένας και μου λέει: ‘Τι γυρεύεις εσύ εδώ ρε; Ποιος σε κάλεσε;’. Ένιωθα να σφίγγει ο κλοιός, το βρίσιμο πήγαινε σύννεφο».

«Μετά από αυτό με πήραν οι συνοδοί μου να φύγω από τον χώρο. Έφαγα μερικές κλωτσιές, ανέβηκα στο πεζούλι, άρχισαν να πέφτουν και μπουκάλια», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναγνωρίζοντας έναν εκ των τριών συλληφθέντων (τον έναν από τους δύο 20χρονους), είπε: «Δέχθηκα κλωτσιά στο στομάχι. Πόνεσα, ήταν δυνατή, πέτυχε και τον συνοδό μου. Μου είπε ένας φίλος μου, ότι εάν με έπιανε κανονικά θα μου έκανε την κοιλιά κομμάτια […] Βγήκα από τον κόσμο. Περπατούσα και προσπαθούσα να προστατευτώ. Όταν έπεσα, αισθάνθηκα να με χτυπάνε παντού. Ήταν η μοναδική στιγμή που τρόμαξα».

Από το βήμα του μάρτυρα, ο δήμαρχος κλήθηκε να περιγράψει τη συμμετοχή καθενός από τους συλληφθέντες. Για τον 36χρονο ομογενή είπε ότι έβγαλε την μπλούζα του με πρόθεση να τον χτυπήσει, ενώ για τον τρίτο συλληφθέντα, επίσης 20 ετών, ανέφερε πως «ήταν παντού» και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι ήταν οι σπρωξιές του που με έπληξαν».
«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ενορχηστρωτής και κάθε τόσο έδινε το σύνθημα. Μετά χτύπησε παλαμάκια και μαζεύτηκαν γύρω – γύρω. Τρόμαξα είχα κάνει πρόσφατα στεντ, φοβήθηκα μήπως μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο από κλωτσιές» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως οι δράστες «με χτύπησαν παντού –στα πόδια, στην πλάτη, στον αυχένα, με μπουκάλια νερό και άλλα αντικείμενα», ενώ αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, αμέσως μετά το περιστατικό της επίθεσης, είδε έναν εκ των συλληφθέντων να «του ράβουν οι γιατροί το χέρι» και «όταν συνειδητοποίησε ο 20χρονος την παρουσία μου στο νοσοκομείο, ούτε συγγνώμη ζήτησε, ούτε τίποτα και έφυγε άρον άρον».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Εκτός των δύο 20χρονων κι ενός 36χρονου, συνελήφθη κι ένας 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του 17χρονου τηλεφώνησε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιδιώκοντας να μιλήσει με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για το περιστατικό της επίθεσης όμως δεν κατέστη δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου