Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Τουρκία σε ΗΠΑ: Δώστε μας τα F-35 αλλιώς αγοράζουμε από Ρωσία και κλείνουμε το Ιντσιρλίκ

Μάλλον έρχετε το τέλος του "σουλτάνου"

Τι δήλωσε ο Μ. Τσαβούσογλου
Τουρκία σε ΗΠΑ: Δώστε μας τα F-35 αλλιώς αγοράζουμε από Ρωσία και κλείνουμε το Ιντσιρλίκ
O πόλεμος νεύρων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας συνεχίζεται και το σήριαλ για τα εξοπλιστικά προγράμματα που παγώνει η Ουάσιγκτον έχει πάρει φωτιά.

Μετά τις αποφάσεις της επιτροπής Γερουσίας για τα F-35 και τις παραινέσεις στην κυβέρνηση Ομπάμα να μην τα πουλήσουν στην Τουρκία γιατί θα τα χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδας, ήρθε η απάντηση της Αγκυρας.

Το λόγο πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου ο οποίος απείλησε ότι θα κλείσει την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ σε περίπτωση που οι ΗΠΑ σταματήσουν την πώληση και παράδοση των πολεμικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το NTV, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ενδέχεται να συζητήσουν το κλείσιμο της αεροπορικής βάσης, σε περίπτωση που οι σχέσεις με τις ΗΠΑ φτάσουν σε οριακό σημείο.

Όπως διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,  «σχετικά με τα F-35, δεν ανησυχώ, καθώς αυτή η σύμβαση δεν μπορεί να τερματιστεί. Αλλά, αν αυτά τα μαχητικά δεν δοθούν στην Τουρκία, θα καλύψουμε της ανάγκες μας από κάπου αλλού», ανέφερε ο Τσαβούσογλου, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το NTV.

Υπάρχουν εναλλακτικές 

«Δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ δεν θα μας παρέχουν F-35. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τους Αμερικανούς συμμάχους μας. Τα αεροσκάφη θα πρέπει να φτάσουν στην Τουρκία, όπως έχει σχεδιαστεί. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μείνουμε χωρίς εναλλακτικές. Μπορεί να αγοράσουμε αεροσκάφη είτε από τη Ρωσία, είτε από κάποι άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Υπάρχει μία συμφωνία για τα F-35 και αν αποσυρθεί μία από τις δύο πλευρές, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, είχε αναφέρει ότι η Τουρκία μπορεί να στραφεί στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να αναστείλουν την πώληση των F-35.

Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι αναφορές βασίζονται σε αποψεις ειδικών. «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης», είχε προσθέσει η ίδια πηγή.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου