Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2018

Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος αν η Τουρκία ήταν μια ευρωπαϊκή χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα».
  • Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό. «Παραλύει» η χώρα σήμερα Τετάρτη, λόγω της γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και άλλων κοινωνικών και φορέων, που διαμαρτύρονται για τις «συνεχείς πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης». 
  • Σκιάθος: Γνωστός επιχειρηματίας νεκρός σε τροχαίο. Τραγωδία στην Σκιάθο, όπου ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στο νησί, βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Αχλαδιές, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. .
  • Κέρκυρα: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών . Ο εισαγγελέας Κέρκυρας διέταξε την προφυλάκιση του Τούρκου και του Βρετανού, που οδηγήθηκαν ενώπιον ανακριτή την Τρίτη με την κατηγορία της συμμετοχής σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών. 
  • Θεσσαλονίκη: Τρεις νέες ταυτοποιήσεις δραστών για την επίθεση στον Μπουτάρη. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και εξύβρισης. 
  • Έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη . Επιδρομή στο σταθμό Ειρήνη του Ηλεκτρικού έκανε το βράδυ της Τρίτης ομάδα περίπου δεκαπέντε κουκουλοφόρων. .

Κόσμος

  • Νέα αντιπαράθεση Τραμπ - Νιέτο για το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ με Μεξικό. Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε για άλλη μια φορά την Τρίτη εναντίον του Μεξικού. .
  • Ρωσία: Ο 37χρονος βανδάλισε για ιδεολογικούς λόγους τον πίνακα «Ο Ιβάν ο Τρομερός και ο γιος του». Ο 37χρονος άνδρας που βανδάλισε με ένα μεταλλικό κοντάρι πίνακα που αναπαριστά τον Ιβάν τον Τρομερό, δήλωσε ότι διέπραξε την επίθεση για ιδεολογικούς λόγους για να σώσει τη φήμη του τσάρου, ανακαλώντας πρωτύτερη ομολογία του ότι η επίθεσή του ήταν αποτέλεσμα κατανάλωσης αλκόολ. .
  • Δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Μεξικό. Μεξικανός δημοσιογράφος «ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου» στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Τρίτη, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον πέντε τον απολογισμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ του Μεξικού που έχουν δολοφονηθεί μέχρι στιγμής φέτος. .
  • ΗΠΑ: Έτοιμοι για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής με τη Βόρεια Κορέα. Η προεδρία των ΗΠΑ είναι «έτοιμη» για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου. .
  • Παλαιστινιακά Εδάφη: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ στη Γάζα. Οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών παλαιστινιακών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν από κοινού χθες την ευθύνη, σε μια σπάνια κοινή ανακοίνωση, για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας. .

Πολιτική

  • Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος αν η Τουρκία ήταν μια ευρωπαϊκή χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα». .
  • Τσίπρας: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα αλλάξει θεαματικά τη ζωή μας. "Όταν βγάζεις έναν ασθενή από την εντατική, ακόμη κι αν είναι αθλητής, δεν τον βάζεις να τρέξει κατοστάρι. Πρέπει να δώσουμε χρόνο" .
  • KKE: Βαρβαρη πολιτική για τους εργαζόμενους από Τσίπρα -Μητσοτάκη. Κριτική στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ ασκεί το ΚΚΕ, με αφορμή την παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ .
  • Ο Κοτζιάς ανησυχεί για τις συνέπειες της ιταλικής κρίσης στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ακόμη ότι το Βερολίνο θα συνδιαλλαγεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση επιλέξουν οι Ιταλοί, αλλά έχει καταστήσει και σαφείς τις θέσεις που θα λάβει, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .
  • Μανιάτης: Σκάνδαλο με το Εξοικονομώ ΙΙ. Ζητά από τον Γιώργο Σταθάκη εξηγήσεις για τις καταγγελίες Ενώσεων Χημικών Βιομηχανιών περί σκανδαλώδους εύνοιας συγκεκριμένης εταιρίας παραγωγής πετροβάμβακα, αποκλείοντας τα αφρώδη θερμομονωτικά υλικά. .

Οικονομία

  • EE: Η Ιταλία «αρρωσταίνει», η Ελλάδα «βήχει». Ανιούσα για το 10ετές ομόλογο. Αν η Ιταλία παραμείνει ασταθής πολιτικά, και υπάρξουν συνέπειες για τη χρηματοοικονομική της κατάσταση, η κρίση θα επηρεάσει τους σχεδιασμούς της Αθήνας για έξοδό της στις αγορές. .
  • Ολοκληρώθηκε η φορολοταρία Απριλίου, δείτε αναλυτικά τους τυχερούς . Ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα η κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο. .
  • Νεοφυείς επιχειρήσεις: Ένας Ελληνογερμανός επενδύει σε καινούργιες ιδέες. Μπορεί η Ελλάδα να βγαίνει τον Αύγουστο από το πρόγραμμα στήριξης αλλά οι επενδύσεις είναι ανεπαρκείς. Ένας νεαρός Ελληνογερμανός εκατομμυριούχος επενδύει σε νέες επιχειρήσεις start up. .
  • Η Ιταλία ανεβάζει τα ελληνικά ομόλογα και ρίχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πτωτικά κινείται και το χρηματιστήριο Αθηνών. Πιο αναλυτικά, o Γενικός Δείκτης έχει κατέλθει στις 735 μονάδες με απώλειες 2,6% .
  • Δραγασάκης: Οι εξελίξεις στην Ιταλία, δεν μας αιφνιδιάζουν ενόψει εξόδου. «Βεβαίως, αν οι αναταράξεις αυτές ενταθούν, επεκταθούν, συνεχιστούν, είναι προφανές ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κάθε χώρας ξεχωριστά και θα πρέπει η ΕΕ να δει συνολικότερες λύσεις, συνολικότερα μέτρα θωράκισης, στην περίπτωση που οι αναταράξεις παραταθούν ή ενταθούν», πρόσθεσε .

Αθλητισμός

  • To πάθημα έγινε μάθημα: Προμηθέας - Ολυμπιακός 56-89. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με 89-56 των Πατρινών, έχοντας ως πρώτο σκόρερ των Στρέλνιεκς με 22 πόντους. 
  • ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ:Γκάμπριελ και Γκιστ δοκιμάζουν τις γνώσεις τους για το Μουντιάλ. Τι συμβαίνει όταν δύο Αμερικάνοι μπασκεμπολίστες καλούνται να απαντήσουν σε ποδοσφαιρικές ερωτήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο; .
  • Αποκάλυψη στη «Δίκη»: Ναρκοχρήμα μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος. Σε δικογραφία για κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εστάλη στις 17 Απριλίου 2018 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αποκαλύπτεται ότι το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος επρόκειτο να γίνει μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος .
  • Παίρνει Φαμπίνιο η Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ, λίγες ημέρες μετά την ήττα στον τελικό του Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε την πρώτη της μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας περιόδου. .
  • Δίκη στον ΣΚΑΪ: Η αναδιάρθρωση και η νέα δικογραφία για το ξέπλυμα χρήματος. Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης από τον Αύγουστο του 2018 στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο τρόπος αυξομείωσης των ομάδων και η νέα δομή στο χώρο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου