Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Μετά το ναυάγιο αρχίζει το blame game για το «Μακεδονικό»

Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις

Μετά το ναυάγιο αρχίζει το blame game για το «Μακεδονικό»Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018
Το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών, γνωστό και ως blame game, αναμένεται να παίξουν τις επόμενες ημέρες Αθήνα και Σκόπια, μετά το ναυάγιο της Νέας Υόρκης. Η αδυναμία εξεύρευσης λύσης και η μετάθεση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες μπορεί να δόθηκε στην κοινή γνώμη ως συνέχιση της προσπάθειας, ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή.
Όπως έγραφαν χθες tanea.gr, οι συνομιλίες κινούνται σε τεντωμένο σκοινί καθώς δεν υπάρχει συμφωνία για το όνομα και οι διαφορές είναι χαώδεις.
Από τα πέντε ονόματα της αρχικής Δέσμης Ιδεών Νίμιτς, στο τραπέζι έχουν απομείνει πλέον τρία. Πρόκειται για τα Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία και Βόρεια Μακεδονία. Η πρόταση περί «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» δεν υπάρχει πια, ενώ το σημείο – κλειδί παραμένει η εφαρμογή – και με ποιο ακριβώς τρόπο ή χρονοδιάγραμμα – της ρήτρας erga omnes για χρήση μίας νέας ονομασίας στο εσωτερικό της πΓΔΜ αλλά και στις διεθνείς της σχέσεις.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιμονή των Σκοπίων στο «Ιλιντεν» και αποδοχή του erga omnes, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα.
H τελευταία ευκαιρία πλέον για να υπάρξει μια συμφωνία, κι ενώ ο χρόνος πιέζει, είναι να βρεθεί η χρυσή τομή στις Βρυξέλλες. Εκεί Ν. Κοτζιάς και Ν. Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν με την ελπίδα να υπάρξει άρση των εμποδίων και των εμμονών. Η πλευρά της ΠΓΔΜ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να επιμένει στο «Δημοκρατία του Ιλιντεν» γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει μια πρώτη συμφωνία για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (“Republika Severna Makedonija”), όμως οι Σκοπιανοί θέτουν θέμα στην ουσία διπλής ονομασίας, αφού δεν φαίνεται να δέχονται το ίδιο όνομα να ισχύει και στο εσωτερικό.
Αν και στις Βρυξέλλες δεν υπάρξει προσέγγιση τότε χάνεται ο στόχος για συμφωνία εντός του Ιουνίου και θα αρχίσει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών για το αδιέξοδο.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου