Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

Μετά το ναυάγιο αρχίζει το blame game για το «Μακεδονικό»

Στην κόψη του ξυραφιού οι διαπραγματεύσεις

Μετά το ναυάγιο αρχίζει το blame game για το «Μακεδονικό»Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018
Το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών, γνωστό και ως blame game, αναμένεται να παίξουν τις επόμενες ημέρες Αθήνα και Σκόπια, μετά το ναυάγιο της Νέας Υόρκης. Η αδυναμία εξεύρευσης λύσης και η μετάθεση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες μπορεί να δόθηκε στην κοινή γνώμη ως συνέχιση της προσπάθειας, ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή.
Όπως έγραφαν χθες tanea.gr, οι συνομιλίες κινούνται σε τεντωμένο σκοινί καθώς δεν υπάρχει συμφωνία για το όνομα και οι διαφορές είναι χαώδεις.
Από τα πέντε ονόματα της αρχικής Δέσμης Ιδεών Νίμιτς, στο τραπέζι έχουν απομείνει πλέον τρία. Πρόκειται για τα Άνω Μακεδονία, Νέα Μακεδονία και Βόρεια Μακεδονία. Η πρόταση περί «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» δεν υπάρχει πια, ενώ το σημείο – κλειδί παραμένει η εφαρμογή – και με ποιο ακριβώς τρόπο ή χρονοδιάγραμμα – της ρήτρας erga omnes για χρήση μίας νέας ονομασίας στο εσωτερικό της πΓΔΜ αλλά και στις διεθνείς της σχέσεις.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιμονή των Σκοπίων στο «Ιλιντεν» και αποδοχή του erga omnes, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα.
H τελευταία ευκαιρία πλέον για να υπάρξει μια συμφωνία, κι ενώ ο χρόνος πιέζει, είναι να βρεθεί η χρυσή τομή στις Βρυξέλλες. Εκεί Ν. Κοτζιάς και Ν. Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν με την ελπίδα να υπάρξει άρση των εμποδίων και των εμμονών. Η πλευρά της ΠΓΔΜ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να επιμένει στο «Δημοκρατία του Ιλιντεν» γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει μια πρώτη συμφωνία για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (“Republika Severna Makedonija”), όμως οι Σκοπιανοί θέτουν θέμα στην ουσία διπλής ονομασίας, αφού δεν φαίνεται να δέχονται το ίδιο όνομα να ισχύει και στο εσωτερικό.
Αν και στις Βρυξέλλες δεν υπάρξει προσέγγιση τότε χάνεται ο στόχος για συμφωνία εντός του Ιουνίου και θα αρχίσει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών για το αδιέξοδο.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου