Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018

  • Λέσβος: Μάχη Αράβων με Κούρδους στη Μόρια επειδή δεν «τηρούσαν το Ραμαζάνι». «Αυτά που βλέπετε στα βίντεο δείχνουν μόνο μια ιδέα του τι συνέβη… Εκατοντάδες Κούρδοι και Άραβες συμμετείχαν (στις συμπλοκές)» .
  • Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη λόγω απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ το Μετρό προς το αεροδρόμιο θα σταματά στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. .
  • Λέρος: Γονείς κατηγορούνται ότι βίαζαν επί τρία χρόνια τα παιδιά τους. Τα τρία παιδιά εξετάζει ιατροδικαστής για να διαπιστώσει εάν ευσταθούν ή όχι οι καταγγελίες. .
  • Ρουβίκωνας για ντου στην Τήνο:Δεν είναι ανοικτές για το κοινό οι υπηρεσίες;. Η αντιεξουσιαστική ομάδα εξαπολύει νέες απειλές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του δικαστικού κόσμου αλλά και του δήμαρχου Τήνου .
  • Η Θράκη ως «αντί-Σεράγεβο»: Στο κάδρο της εκλογικής σύγκρουσης της Τουρκίας. Πρώτη φορά υποψήφιος πρόεδρος στη Θράκη - Ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα αφιχθεί στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους στο κτίριο της Τουρκικής Νεολαίας στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη .

Κόσμος

  • Κολομβία: Επιχείρηση του στρατού με 11 αποστάτες της FARC νεκρούς. Έντεκα αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης η οποία διεξήχθη στη νότια Κολομβία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κάρλος Βιγέγκας. .
  • Υεμένη: Κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στο λιμάνι της Χοντάιντα. Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Υεμένης απέχουν μόλις είκοσι χιλιόμετρα από το στρατηγικής σημασίας λιμάνι Χοντάιντα, το οποίο ελέγχουν οι αντάρτες, γνωστοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η υπό σαουδαραβική ηγεσία συμμαχία εναντίον των σιιτών μαχητών που είναι γνωστοί ως Χούθι. .
  • Συνάντηση Τραμπ - Άμπε πριν τη σύνοδο της Σιγκαπούρης. Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν τη βούληση να δουν τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείπει το πυρηνικό της οπλοστάσιο . .
  • Ρωσία: Θα δοθεί αυστηρή ποινή στον δράστη του βανδαλισμού του πίνακα «Ο Ιβάν ο Τρομερός». Οι ρωσικές αρχές καταδίκασαν την πράξη βανδαλισμού στον πίνακα που αναπαριστά τον Ιβάν τον τρομερό και τον γιο του, ένα από τα διασημότερα έργα του ζωγράφου Ιλια Ρέπιν, ζητώντας την αυστηρότερη δυνατή τιμωρία του ενόχου. .
  • Αλβανία: Συμφωνία με Ernst & Young για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση της Αλβανίας υπέγραψε συμφωνία με την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young για να συμβάλει στην καταπολέμηση της ενδημικής φοροδιαφυγής και άλλων οικονομικών εγκλημάτων. .

Πολιτική

  • Χαρίτσης: Η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο ξενοφοβικών δυνάμεων. "Απέναντι στη βραδύτητα και τη στασιμότητα των ευρωπαϊκών κέντρων συμβάλουμε με ένα συγκεκριμένο προοδευτικό σχέδιο" .
  • Παρέμβαση Βερολίνου προς Αθήνα και Σκόπια: Επιλύστε τα τελευταία ζητήματα. Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ τόνισε ότι η επίλυση της διαφοράς «θα έχει θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής». .
  • Μαξίμου για ΠΓΔΜ:Δεν τελειώσαμε, στην κρισιμότερη καμπή οι διαπραγματεύσεις. «Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους» .
  • Κοτζιάς για Σκοπιανό: Τελειώσαμε σε επίπεδο ΥΠΕΞ, τώρα οι πρωθυπουργοί. Οι δύο πρωθυπουργοί «θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. .
  • Στο περιθώριο συνόδου της ΕΕ συνεχίζονται οι επαφές για το Σκοπιανό. Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών-μελών, ανάμεσά τους ο Νίκος Κοτζιάς, θα έχουν πρόγευμα εργασίας με τον σκοπιανό ομόλογό τους Νικολά Ντιμιτρόφ, όπως ανακοίνωσε η ελληνική διπλωματία. .

Οικονομία

  • Απονεμήθηκαν στο Λονδίνο τα βραβεία του Greek Energy Forum. Το Φόρουμ είναι ένας οργανισμός που έχει συσταθεί από νεαρούς Έλληνες επαγγελματίες που εργάζονται κατά κύριο λόγο στο Λονδίνο. Τα βραβεία απονέμονται κάθε δύο χρόνια και αποσκοπούν στην αναγνώριση της ελληνικής προσφοράς σε αυτόν το νευραλγικό οικονομικό τομέα. .
  • Ιταλία: Εικοσιπέντε χρόνια στο ΔΝΤ έχει εργαστεί ο τεχνοκράτης Κοταρέλι. Ο Κοτταρέλλι σπούδασε οικονομικά στην Ιταλία και στη Μεγάλη Βρετανία, και στο ΔΝΤ είχε επιτελική θέση στην σύνταξη της έκθεσης που αναλύει την κατάσταση της δημόσιας οικονομίας μεγάλων χωρών του πλανήτη. .
  • Σταθάκης: Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την υψηλή φορολογία στα καύσιμα. «Το μνημόνιο τελείωσε, μπροστά μου έχω μόνο ένα κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς που είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης», είπε επίσης ο κ Σταθάκης υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι μεταρρυθμίσεις που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν ως τον Αύγουστο του 2018. .
  • Ερντογάν: Μετατρέψτε τα δολάρια και τα ευρώ σας σε τουρκικές λίρες. «Οι αδελφοί μου που έχουν δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι τους. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι» δήλωσε ο Ερντογάν. .
  • Ενώπιον ενός δύσκολου διλήμματος για την Ελλάδα ο Όλαφ Σολτς. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει μεν την συμμετοχή του ΔΝΤ με δάνεια στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως δεν θέλει να δεχτεί τους όρους που θέσει ο οργανισμός για ελάφρυνση του χρέους. .

Αθλητισμός

  • Ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος του ΟΠΑΠ. Σε δικογραφία για κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εστάλη στις 17 Απριλίου 2018 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αποκαλύπτεται ότι το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος επρόκειτο να γίνει μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος του ΟΠΑΠ. .
  • Παίρνει Φαμπίνιο η Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ, λίγες ημέρες μετά την ήττα στον τελικό του Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε την πρώτη της μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας περιόδου. .
  • Δίκη στον ΣΚΑΪ: Η αναδιάρθρωση και η νέα δικογραφία για το ξέπλυμα χρήματος. Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης από τον Αύγουστο του 2018 στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο τρόπος αυξομείωσης των ομάδων και η νέα δομή στο χώρο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. .
  • Χιμένεθ: Για πάντα στην καρδιά μου η ΑΕΚ. 1η μου επιλογή να μιλήσω μαζί της. Την αγάπη του για την ΑΕΚ έδειξε ο Μανόλο Χιμένεθ στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της Λας Πάλμας. «Ελπίζω να συνεχίσω να απολαμβάνω τη συνεργασία με τον Αραούχο», τόνισε. Τι ανέφερε για Λιβάγια. .
  • Τροχαίο χωρίς συνέπειες για Καλάθη. Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο Νικ Καλάθης χθες βράδυ στην Κηφισιά. Ευτυχώς δεν έχει τραυματιστεί ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, ούτε η οικογένειά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου