Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Μαΐου, 2018

  • Κιλκίς: Σύλληψη 24χρονου για λαθραία τσιγάρα. Στη σύλληψη ενός 24χρονου, που κατηγορείται για εισαγωγή λαθραίων τσιγάρων και καπνού, προχώρησαν τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί, σε αγροτική περιοχή των Ευζώνων, στο Κιλκίς. .
  • Συνάντηση Μογκερίνι – Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, ενημέρωσε την Φ. Μογκερίνι για τη «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας». .
  • Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ συνομίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις επί του ονοματολογικού, με κύριο ζητούμενο το «erga omnes» (δηλ. ονομασία για όλες τις χρήσεις). .
  • Εντοπισμός και διάσωση 16 μεταναστών στη Ρόδο, συνελήφθη ο διακινητής τους. Συνελήφθη ο 26χρονος διακινητής τους. .
  • Αυτοκίνητο έπεσε σε χαράδρα στα Τρίκαλα - Νεκρό ένα μωρό 13 μηνών. Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της τραγωδίας. .

Κόσμος

  • ΗΠΑ προς ΟΗΕ: Επιβολή κυρώσεων σε άλλους 6 αξιωματούχους του Νότιου Σουδάν. Στους έξι, συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με σχέδιο απόφασης των ΗΠ. .
  • Υεμένη: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές. Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους και 11 ακόμη τραυματίστηκαν όταν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής επλήγη πρατήριο καυσίμων το βράδυ της Σαββάτου στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν ιατρικές πηγές. .
  • Κολομβία: Στις 17 Ιουνίου βγαίνει ο νικητής των προεδρικών εκλογών . Ο υποψήφιος της σκληρής Δεξιάς, που εναντιώνεται στη συμφωνία ειρήνης με την πρώην οργάνωση ανταρτών FARC, κατέλαβε την πρώτη θέση στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή στην Κολομβία. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον υποψήφιο της Aριστεράς. .
  • Δεκτός από τον Μακρόν θα γίνει ο νεαρός μετανάστης που έσωσε ένα 4χρονο παιδί. Ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μάλι, που σκαρφάλωσε σε μπαλκόνι κτηρίου στο Παρίσι και έσωσε ένα παιδάκι που κρεμόταν στο κενό, θα γίνει δεκτός το πρωί της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε το Ελιζέ. .
  • Κολομβία: Σύγκρουση Δεξιάς και Αριστεράς στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών. Με το 99,19% των ψηφοδελτίων να έχει πλέον καταμετρηθεί, ο Ντούκε, προστατευόμενος του πρώην προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε (2002-10), συγκεντρώνει το 39,11% των ψήφων, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο άλλοτε αντάρτης και πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας Γκουστάβο Πέτρο με το 25,10% των ψήφων. .

Πολιτική

  • Στο περιθώριο συνόδου της ΕΕ συνεχίζονται οι επαφές για το Σκοπιανό. Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών-μελών, ανάμεσά τους ο Νίκος Κοτζιάς, θα έχουν πρόγευμα εργασίας με τον σκοπιανό ομόλογό τους Νικολά Ντιμιτρόφ, όπως ανακοίνωσε η ελληνική διπλωματία. .
  • ΠτΔ: Οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας με κάθε τίμημα. Απευθυνόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι επιδιώκουμε σχέσεις ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας μαζί της και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της. .
  • Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Κάλεσμα για συμμαχίες ακόμα και με αυτοδυναμία. Όσον αφορά τον «Ρουβίκωνα», ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην βία χαμηλής έντασης και μια υψηλότερη, πιο επικίνδυνη κλίμακα, η οποία «ξεκινά με μολότοφ και καταλήγει στα καλάσνικοφ». .
  • Χατζηδάκης: Η ΝΔ ούτε κινητοποιεί ούτε εμποδίζει συλλαλητήρια για την ΠΓΔΜ. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον ΣΚΑΪ πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό με τους χειρισμούς του, και του επέρριψε ευθύνες για την υποδοχή που επιφύλαξε στην πρόταση των Σκοπίων για «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». .
  • Μητσοτάκης: O πατέρας μου παραμένει και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρος. Ο επικεφαλής της ΝΔ μνημόνευσε και τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή πριν έξι χρόνια και είπε ότι οι δυο τους αναπαύονται σε ένα μικρό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ, όπως οι ίδιοι επιθυμούσαν. .

Οικονομία

  • Ερντογάν: Μετατρέψτε τα δολάρια και τα ευρώ σας σε τουρκικές λίρες. «Οι αδελφοί μου που έχουν δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι τους. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιγνίδι» δήλωσε ο Ερντογάν. .
  • Ενώπιον ενός δύσκολου διλήμματος για την Ελλάδα ο Όλαφ Σολτς. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει μεν την συμμετοχή του ΔΝΤ με δάνεια στο ελληνικό πρόγραμμα, όμως δεν θέλει να δεχτεί τους όρους που θέσει ο οργανισμός για ελάφρυνση του χρέους. .
  • Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζητά το ΚΙΝΑΛ για την βενζίνη. Μεταξύ άλλων, το ΚΙΝΑΛ ζητά από την κυβέρνηση να βάλει άμεσα πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και, σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες, να εξετάσει το ενδεχόμενο κλιμακωτού ΦΠΑ. .
  • Βρούτσης: Αγγίζουν τα 32 δισεκ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα ασφαλιστικά χρέη. Μόνον το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 585 εκατομμύρια ευρώ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, με αφορμή την έκδοση της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. .
  • Με πιθανή υποβάθμιση της Ιταλίας προειδοποιεί και η Moody’s. Οι δημοσιονομικές υποσχέσεις Λέγκας και Πέντε Αστέρων έχουν θορυβήσει τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές. «Αν η Ελλάδα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός, η Ιταλία είναι η πυρηνική βόμβα» έγραψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. .

Αθλητισμός

  • Υπονοούμενα Ρονάλντο για φυγή από την Ρεάλ και στο φόντο το συμβόλαιο. Λίγο μετά την επικράτηση της «Βασίλισσας» στον τελικό του Champions League o Ρονάλντο άναψε «φωτιές» στους μαδριλένους. .
  • Προλαβαίνει το Μουντιάλ ο Σαλάχ. Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο αιγύπτιος αστέρας της Λίβερπουλ έχει υποστεί κάκωση στον ώμο και όχι εξάρθρωση. Συνεπώς, μολονότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος του τελικού του Champions League, θα προλάβει να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του στα γήπεδα της Ρωσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου