Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απειλές Τούρκων για τις αφίσες με τον «δικτάτορα Ερντογάν»

Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018

Το περιοδικό Le Point κατήγγειλε την Κυριακή εκστρατεία απειλών, εκφοβισμού και εξύβρισης
Απειλές Τούρκων για τις αφίσες με τον «δικτάτορα Ερντογάν»
«Είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στη Γαλλία, όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού με την φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού εμφανίζεται ολοσέλιδη φωτογραφία του προέδρου της Τουρκίας υπό τον τίτλο «Ο Δικτάτορας. Μέχρι πού θα φθάσει ο Ερντογάν;».

Το περιοδικό κατήγγειλε την Κυριακή εκστρατεία απειλών, εκφοβισμού και εξύβρισης για το τελευταίο του τεύχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στον δρόμο, όπου ομάδες τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν έχουν απειλήσει περιπτερούχους, αναγκάζοντάς τους ν’ αφαιρέσουν τις αφίσες του περιοδικού από τις βιτρίνες τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αφίσες του Le Point καλύφθηκαν από άλλες αφίσες υπέρ του Ερντογάν, ενώ σε άλλες επιστρατεύθηκε η αστυνομία για να επιβάλει την τάξη μετά την αποκατάσταση της αφίσας με το εξώφυλλο του περιοδικού.

«Είναι απίστευτο! Νομίζουν ότι μπορούν να εξασκούν την λογοκρισία τους στη Γαλλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του περιοδικού Ετιέν Ζερνέρ, προσθέτοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου