Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Υπέδειξαν τον πύραυλο που κατέρριψε την πτήση MH17

Της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική

Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014 με 298 νεκρούς

Υπέδειξαν τον πύραυλο που κατέρριψε την πτήση MH17
Οι διεθνείς ερευνητές αποκάλυψαν σήμερα από ποια ρωσική στρατιωτική μονάδα προερχόταν ο πύραυλος ο οποίος κατέρριψε το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines πάνω από την ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του 2014, χωρίς ωστόσο να πουν ποιος τον εκτόξευσε.

Οι ερευνητές «κατέληξαν πως ο πύραυλος Buk - Telar [η συστοιχία πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας ρωσικής κατασκευής], που κατέρριψε το αεροσκάφος, προερχόταν από την 53η ταξιαρχία αντιαεροπορικής άμυνας που έχει την έδρα της στο Κουρσκ, στη Ρωσία», ανακοίνωσε ο Ολλανδός ερευνητής Βίλμπερτ Παουλίσεν σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία.

«Η 53η μεραρχία ανήκε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», πρόσθεσε.
Το αεροσκάφος της εταιρίας Malaysia Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία, που τελεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών, στις 17 Ιουλίου 2014 και το σύνολο των 298 επιβαινόντων, στην πλειονότητά τους Ολλανδοί, σκοτώθηκαν.

Μέχρι σήμερα η διεθνής επιτροπή ανέπλαθε σχολαστικά τη διαδρομή που ακολούθησε η στρατιωτική φάλαγγα από το Κουρσκ μέσω της ουκρανικής μεθορίου χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Παουλίσεν, ο πύραυλος Buk διαθέτει «ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που αποτελούν ένα είδος δακτυλικού αποτυπώματος για έναν πύραυλο».
Η Μόσχα έχει αρνηθεί επανειλημμένα την εμπλοκή της στην τραγωδία, για την οποία κατηγορεί τις ουκρανικές δυνάμεις.
Πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε τα συμπεράσματα των διεθνών ερευνητών σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος που κατέρριψε το αεροσκάφος ήταν ρωσικός, λέγοντας πως «κανένας ρωσικός πύραυλος «δεν πέρασε» ποτέ τα σύνορα και κατηγορώντας το Κίεβο.

«Κανένας αντιαεροπορικός πύραυλος του ρωσικού στρατού δεν πέρασε ποτέ τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επέρριψε την ευθύνη στην «εμπλοκή ουκρανικών μονάδων που χρησιμοποίησαν πυραύλους Buk», σοβιετικής επινόησης.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας Φρεντ Βεστερμπέκε υπογράμμισε σήμερα πως η έρευνα βρίσκεται στην «τελική φάση» της, εκτιμώντας ωστόσο ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει».
Οι ερευνητές έχουν πολλά στοιχεία και πολλές αποδείξεις, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι να κατονομάσουν υπόπτους και να απαγγείλουν κατηγορίες, είπε.
Οι ολλανδικές αρχές έχουν ανακοινώσει πως η δίκη οποιουδήποτε υπόπτου συλληφθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής θα διεξαχθεί στην Ολλανδία βάσει μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Στεφ Μπλοκ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει το θέμα του αεροσκάφους, εκτίμησε πως οι σημερινές αποκαλύψεις» αποτελούν «ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ».
«Έχουμε περισσότερο ‘φως’ όσον αφορά την πτώση του αεροσκάφους ιδιαίτερα για τους συγγενείς των θυμάτων», υπογράμμισε.

Οι οικογένειες των θυμάτων απηύθυναν από την πλευρά τους ανοικτή επιστολή στον «ρωσικό λαό» για να εκφράσουν τη συνεχιζόμενη οδύνη τους.
«Καλούμε για άλλη μια φορά τη ρωσική κυβέρνηση να συνεργαστεί πλήρως με τους διεθνείς ερευνητές για την πτήση MH17», γράφουν σε αυτή την ανοικτή επιστολή που δημοσιεύεται στη ρωσική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Novaïa Gazeta.

«Αυτό δεν θα φέρει πίσω τις οικογένειές μας, όμως η αλήθεια μετρά, η αλήθεια υπάρχει και θέλουμε οι υπεύθυνοι να κατονομαστούν και να τιμωρηθούν.»
Οι οικογένειες κατήγγειλαν επίσης «μια αισχρή και παραπλανητική εκστρατεία» στα ρωσικά ΜΜΕ, μια «παραπληροφόρηση που έχει σκοπό να εκτρέψει την προσοχή και να προκαλέσει σύγχυση, να δημιουργήσει μια εναλλακτική πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου