Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Koινές αεροπορικές περιπολίες πάνω από τον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου θα ξεκινήσουν από τις 5 Ιουνίου Ελλάδα και Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, οι κοινές περιπολίες θα σημειωθούν στο πλαίσιο της συμμαχικής αλληλεγγύης προς το Μαυροβούνιο, χώρα που εντάχθηκε το καλοκαίρι στην Βορειοατλαντική συμμαχία και δεν διαθέτει Πολεμική Αεροπορία.
Οι περιπολίες θα πραγματοποιούνται στην περίπτωση που στρατιωτικά ή πολιτικά αεροσκάφη χρειάζονται βοήθεια λόγω προβλήματος, είτε σε περίπτωση που εισέλθουν αεροπλάνα στον εναέριο χώρο μέλους του NATO χωρίς να δώσουν σχέδιο πτήσης, στοιχεία ταυτότητας αλλά και επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου.
Ωστόσο, τα μαχητικά θα συνεχίζουν να έχουν ως βάση τις πατρίδες τους, απ΄όπου και θα απογειώνονται προκειμένου να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Όπως επισημαίνει η συμμαχία, οι εναέριες περιπολίες είναι μακροχρόνιες αποστολές και μια από τις κύριες υποχρεώσεις της συλλογικής άμυνας.Κάθε κράτος-μέλος που διαθέτει Πολεμική Αεροπορία οφείλει να έχει ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον δύο μαχητικά σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προβούν σε επιχείρηση εφόσον χρειαστεί ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Μαυροβούνιο δεν είναι η μοναδική χώρα που χρειάζεται βοήθεια για την προστασία του εναέριου χώρου της.
Η Ιταλία υποστηρίζει την Σλοβενία, η Βρετανία βοηθά την Ρουμανία ενώ Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία συμμετέχουν σε περιπολίες στον εναέριο χώρο τριών Βαλτικών χωρών.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου