Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Koινές αεροπορικές περιπολίες πάνω από τον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου θα ξεκινήσουν από τις 5 Ιουνίου Ελλάδα και Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα, οι κοινές περιπολίες θα σημειωθούν στο πλαίσιο της συμμαχικής αλληλεγγύης προς το Μαυροβούνιο, χώρα που εντάχθηκε το καλοκαίρι στην Βορειοατλαντική συμμαχία και δεν διαθέτει Πολεμική Αεροπορία.
Οι περιπολίες θα πραγματοποιούνται στην περίπτωση που στρατιωτικά ή πολιτικά αεροσκάφη χρειάζονται βοήθεια λόγω προβλήματος, είτε σε περίπτωση που εισέλθουν αεροπλάνα στον εναέριο χώρο μέλους του NATO χωρίς να δώσουν σχέδιο πτήσης, στοιχεία ταυτότητας αλλά και επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου.
Ωστόσο, τα μαχητικά θα συνεχίζουν να έχουν ως βάση τις πατρίδες τους, απ΄όπου και θα απογειώνονται προκειμένου να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Όπως επισημαίνει η συμμαχία, οι εναέριες περιπολίες είναι μακροχρόνιες αποστολές και μια από τις κύριες υποχρεώσεις της συλλογικής άμυνας.Κάθε κράτος-μέλος που διαθέτει Πολεμική Αεροπορία οφείλει να έχει ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον δύο μαχητικά σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προβούν σε επιχείρηση εφόσον χρειαστεί ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Μαυροβούνιο δεν είναι η μοναδική χώρα που χρειάζεται βοήθεια για την προστασία του εναέριου χώρου της.
Η Ιταλία υποστηρίζει την Σλοβενία, η Βρετανία βοηθά την Ρουμανία ενώ Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία συμμετέχουν σε περιπολίες στον εναέριο χώρο τριών Βαλτικών χωρών.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου