Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Μαΐου, 2018

  • Αγνοείται άνδρας που έπεσε από επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών του πλοίου τον άνδρα είδαν επιβάτες του πλοίου να πέφτει στη θάλασσα και να κολυμπάει με κατεύθυνση τον πλοηγικό σταθμό του Πειραιά . .
  • Ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας δράστης της επίθεσης στον Μπουτάρη. Πρόκειται για έναν άνδρα 41 ετών που σε βίντεο εμφανίζεται να βρίζει και να φτύνει τον Μπουτάρη κρατώντας στα χέρια του το ανήλικο παιδί του. .
  • Πρωτοβουλίες της ΕΕ για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαβεβαίωσε τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη για τις πρωτοβουλίες. .

Κόσμος

  • Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες εξαιτίας σύγκρουσης τρένου με φορτηγό . Το τρένο εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε ισόπεδη διάβαση λίγο πριν περάσει η αμαξοστοιχία, τρία από τα βαγόνια της οποίας βγήκαν από τις σιδηροτροχιές, όπως εικονίζουν πλάνα που μετέδωσαν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα. .
  • Ιταλία: Αιματηρή σύγκρουση τρένου με φορτηγό. Το τρένο εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με νταλίκα που είχε ακινητοποιηθεί σε διάβαση λίγο πριν περάσει η αμαξοστοιχία, τρία από τα βαγόνια της οποίας βγήκαν από τις σιδηροτροχιές, όπως εικονίζουν πλάνα που μετέδωσαν ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα. .
  • Πομπέο: Οι πωλήσεις όπλων στην Σ. Αραβία σώζουν ζωές στην Υεμένη. O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τόνισε πως οι πωλήσεις πυραύλων και άλλων όπλων υψηλής ακριβείας σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία -που έχει επικριθεί για τον θάνατο αμάχων στην Υεμένη- συμβάλλουν στη μείωση των θανάτων μεταξύ των αμάχων. .
  • ΗΠΑ: Έρευνα για τις επιπτώσεις των εισαγωγών αυτοκινήτων στην εθνική ασφάλεια . Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εμπορίου της κυβέρνησής του να εξετάσει το ενδεχόμενο να διενεργηθεί έρευνα για τις συνέπειες των εισαγωγών αυτοκινήτων στην εθνική ασφάλεια, που ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή δασμών. .
  • Βαγδάτη: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε επίθεση καμικάζι. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι που είχε στόχο τους θαμώνες υπαίθριων καφέ - εστιατορίων στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, τα οποία είναι γεμάτα κόσμο τις νύχτες του ραμαζανιού, σύμφωνα με τις αρχές. .

Πολιτική

  • Κοτζιάς: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή. Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. .
  • Μητσοτάκης: Δημοκρατική ομαλότητα με «Ρουβίκωνες» δεν πάνε μαζί . Κατά την δευτερολογία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως είναι αδύνατο η κυβέρνηση να μην κάνει το παραμικρό για τον περιορισμό ομάδων όπως ο Ρουβίκωνας και παράλληλα να μιλά για δημοκρατική ομαλότητα. .
  • Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη βουλή με αιχμή την οικονομία. Η διακήρυξη της κυβέρνησης για επαναφορά στην κανονικότητα στην αγορά εργασίας είναι σύντομο ανέκδοτο είπε ο επικεφαλής του ΚΚΕ. O κ Τσίπρας έχασε σήμερα μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ ο Βασίλης Λεβέντης παρομοίασε την Ελληνική οικονομία με νεκροταφείο. .
  • Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εθελοτυφλεί απέναντι στην ακροδεξιά βία. Ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν θα μπορούσε να σταθεί ο ίδιος αν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε για τον κ. Μπουτάρη «καλά του έκαναν», φωτογραφίζοντας τον δήμαρχο Άργους και αναρωτήθηκε γιατί δεν καταδικάζεται η δήλωση του πρώην περιφερειάρχη Ψωμιάδη ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι «πολιτικό τραβέλι». .
  • Μητσοτάκης:Γκρίζο σύννεφο βίας. Το μωρό Ρουβίκωνας θέλει στοργή & προδέρμ . «Το μωρό Ρουβίκωνας που μπουσουλάει θα το βοηθήσει να σταθεί η μαμά με στοργή και Προδέρμ» σχολίασε σκωπτικά ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «εκλεκτικές συγγένειες» της κυβέρνησης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με αφορμή την επίμαχη δήλωση του Νίκου Τόσκα .

Οικονομία

  • Η Τουρκία αύξησε το βασικό επιτόκιο για να σταματήσει την πτώση της λίρας. Ο βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 16,5%, σε μια ξεκάθαρη υποχώρηση της Άγκυρας μετά τις πιέσεις των αγορών. .
  • Τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ θα ζητήσει η ΔΕΗ για τις λιγνιτικές μονάδες. Εάν ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί για τις 30 Μαΐου αποτύχει, τότε μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και υδροηλεκτρικές μονάδες και μονάδες φυσικού αερίου στις δύο θυγατρικές που έχουν ιδρυθεί. .
  • Στο 11% η προσωρινή απασχόληση στην Ελλάδα, με κύρια θύματα τους νέους. Το μερίδιο των προσωρινά απασχολούμενων στην Ελλάδα ήταν σαφώς κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης το 2017. .
  • Καταβαραθρώνεται η τουρκική λίρα, νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου. ΔΝΤ και οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει τον Ταγίπ Ερντογάν πως εάν τα επιτόκια δεν αυξηθούν οι οικονομία μπορεί να προσγειωθεί απότομα, όπως ο προεκλογικός Ερντογάν βλέπει τα υψηλά επιτόκια ως μητέρα όλων των κακών. .
  • Χαλάρωση των capital controls για τις επιχειρήσεις ζητά η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Το ενδεχόμενο μικρής πάντως αύξησης του ορίου ανάληψης μετρητών π.χ. στα 2.500 ευρώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί από την κυβέρνηση κυρίως για λόγους ψυχολογικούς και όχι για λόγους ουσίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου