Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Πρότειναν «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» - Νίμιτς: Δεν έχουμε συμφωνία

Νέα ανατροπή

Πρότειναν «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» - Νίμιτς: Δεν έχουμε συμφωνίαΠαρασκευή, 25 Μαΐου, 2018
Απίστευτα παζάρια για το όνομα των Σκοπίων είναι σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη.
Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα έφτασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τη διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τη συνοδεία του.
Οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στον 15ο όροφο του κτιρίου, όπου ξεκίνησαν τις συνομιλίες στις 9:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης (4:37 ώρα Ελλάδας).
Η νέα ανατροπή που ήρθε αφορά στο όνομα και σε μια νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που διαρρέονται χωρίς να μπορούν να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι γίνεται «χοντρό» παιχνίδι με το όνομα. Φήμες αναφέρουν ότι η πλευρά των Σκοπίων απέρριψε το Gorna Macedonija που θα ήθελε η Αθήνα ενώ το Nova ενδεχομένως να μην καλύπτει καμιά από τις δύο πλευρές. Ετσι φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο ένα ακόμη όνομα από αυτά που είχε προτείνει ο Μ. Νίμιτς. Πρόκειται για το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή Republika Severna Makedonija και πάνω σ’ αυτή την πρόταση γίνεται συζήτηση. 
Ουσιαστικά, όπως λένε διπλωματικές πηγές τα τέσσερα από τα πέντε ονόματα που είχε προτείνει ο Νίμιτς «παίζουν» μέχρι τέλους, τα Nova και Gorna είχαν μεγάλες πιθανότητες να συμφωνηθούν (ένα από τα δύο) αλλά τώρα μπαίνει και το Severna που ενδεχομένως να ικανοποιεί και τους δύο.
Νωρίτερα το πρωί νίκη χρακτήρισε ο πρωθυπουργός ένα όνομα για τα Σκόπια που θα είχε μπροστά από το «Μακεδονία» έναν προσδιορισμό. Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε τα σενάρια για τα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, Nova και Gorna Macedonija, για τα οποία γίνεται η συζήτηση μεταξύ Κοτζιά και Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη.
Λίγη ώρα αργότερα ο Μ. Νίμιτς έκανε δήλωση η οποία έδειχνε μάλλον απογοήτευση γιατί δεν υπήρξε συμφωνία.
«Τα θέματα μεταξύ των δύο κρατών έχουν πολύ καλά διευκρινιστεί είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίλυση των δύο θεμάτων αλλά οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία. “Οι δύο υπουργοί πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσουν εκεί τον διάλογο”, είπε ο κύριος Νίμιτς, όπου οι διαπραγματεύσεις να εντατικοποιηθούν. Ο ειδικός διαμεσολαβητής απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών και πρόσθεσε ότι Τσίπρας και Ζάεφ γνωρίζονται και μπορούν να κανονίσουν οτιδήποτε.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου