Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 25 Μαΐου, 2018

  • Διάσωση μεταναστών στη Λέσβο. Στον εντοπισμό και τη διάσωση 44 αλλοδαπών προέβη, το πρωί της Πέμπτης σκάφος της FRONTEX. .
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. .
  • Ένας αστυνομικός ανάμεσα στα άτομα που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη. Υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. .
  • Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ για την ασφάλεια των οκτώ Τούρκων. Ανώτατοι αξιωματικοί της ασφάλειας εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρουν και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους – εφόσον λάβουν άσυλο – στο σπίτι-φρούριο όπου φυλάσσεται ο σύντροφός τους που έλαβε άσυλο. .
  • Ναρκωτικά, όπλα και μπαλόνια αποκάλυψαν οι τελωνειακοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ. Το πρώτο τρίμηνο δεσμεύτηκαν 1,8 εκατομμύρια ευρώ και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 465.000 ευρώ. .

Κόσμος

  • Μεξικό: Νεκρή εντοπίστηκε δημοσιογράφος μέσα στο σπίτι της. Τον θάνατο της Αλίσια Δίας Γκονσάλες επιβεβαίωσε η εφημερίδα «El Financiero», για την οποία εργαζόταν η 52χρονη δημοσιογράφος από τον Ιανουάριο. .
  • Ο Καναδάς λέει «όχι» στους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που σχεδιάζει ο Τραμπ. Η διπλωματία του Καναδά απέρριψε χθες τους δασμούς που εξετάζει να επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. .
  • Σουδάν: Έφεση άσκησε η 19χρονη που καταδικάστηκε σε θάνατο για τον φόνο του συζύγου-βιαστή της. Η Νούρα Χουσέιν καταδικάστηκε για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» του άνδρα που ο πατέρας της την ανάγκασε να παντρευτεί όταν έκλεισε τα 16 της χρόνια, ο οποίος, όπως κατήγγειλε η ίδια, τη βίασε. .
  • Λιβύη: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με επτά νεκρούς . Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης, το βράδυ της Πέμπτης, μετέδωσε το Reuters. .
  • Κούβα: Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing. Εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από ερευνητές ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης του Boeing που συνετρίβη κοντά στην Αβάνα την περασμένη Παρασκευή. .

Πολιτική

  • Συνεχίζονται την Παρασκευή οι συνομιλίες Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη. Ολοκληρώθηκε για σήμερα ο κύκλος συνομιλιών Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στην Νέα Υόρκη. .
  • Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Μπουραντά. «Έχουμε τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και τεράστιο περίσσευμα ηγεμονίας» τόνισε ο κ. Μπουραντάς και επισήμανε ότι ένας καλός ηγέτης πρέπει να είναι και καλός μάνατζερ, θέση με την οποία συμφώνησε απόλυτα ο κ. Μητσοτάκης .
  • Σε εξέλιξη η συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο των αποστάσεων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από την πρόταση της FYROM για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». .
  • Eπίσκεψη Τσίπρα σε Θεσσαλονίκη και συνάντηση με Μπουτάρη. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ Τσίπρας, σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν ενώ θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, λίγα 24άωρα μετά την επίθεση που δέχθηκε σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων. .
  • ΝΔ: Εκλογές για νέα κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σε ανακοίνωση του το γραφέιο τύπου της ΝΔ, ζητά να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να προκύψει κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών .

Οικονομία

  • Ο Μοσκοβισί έβαλε τέλος στις ελπίδες της κυβέρνησης για τις συντάξεις. «Οι δεσμεύσεις πρέπει να υλοποιούνται», αυτό είναι ζήτημα αξιοπιστίας, διαμήνυσε ο επίτροπος Οικονομικών μετά το πέρας του Eurogroup. .
  • Ρέγκλινγκ: Ως τα μέσα Ιουνίου είναι διαθέσιμη η δόση του 1 δισεκατομμυρίου. H εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισεκ. που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση, συνδέεται με την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και με την πρόοδο στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων. .
  • Νέα ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους ζήτησε το Eurogroup. Τέλος στη φημολογία της κυβέρνησης για αποφυγή των περικοπών στις συντάξεις έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί. .
  • Η Ρωσία έτοιμη να χρησιμοποιήσει ευρώ αντί για δολάρια στο εμπόριο. «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε ευρώ αντί για δολάρια στις οικονομικές μας συμφωνίες, στο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών, εξαρτάται από τα αν η ΕΕ ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ», τόνισε ο Σιλουάνοφ. .
  • Πυρά Μπακογιάννη - Σταϊκούρα σε κυβέρνηση για Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας κατηγρούν την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα .

Αθλητισμός

  • Το Spetses Classic Yacht Regatta επιστρέφει δυναμικά!. Για 8η χρονιά θα διεξαχθεί ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2018 (SCYR), μεταξύ 14 και 17 Ιουνίου 2018, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. .
  • Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του NBA εξελέγη για δεύτερη χρονιά ο Γιάννης. Ο αστέρας των Μπακς κατέλαβε την έκτη θέση ανάμεσα στους 15 παίχτες που ψηφίστηκαν από τους δημοσιογράφους στις τρεις καλύτερες πεντάδες (All-NBA). Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία γινόμενος ο πρώτος παίχτης που εκλέγεται για 12 φορές στην κορυφαία πεντάδα. .
  • Ουκρανία: «Καμπανάκι» για ρωσική κυβερνοεπίθεση εν όψει τελικού Champions League . Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU προειδοποίησε για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση εναντίον κρατικών φορέων και ιδιωτικών εταιρειών εν όψει του τελικού του Champions League στο Κίεβο το Σάββατο. .
  • Αθλητισμός-ΓΓΑ: Θετική η κυβέρνηση για το «Athens Alive». Σε ανακοίνωση της ΓΓΑ επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, ενώ επισημαίνει την προοπτική αύξησης του συντελεστή δόμησης .
  • Γράφει ιστορία ο Ροναλντίνιο: Θα παντρευτεί… δυο γυναίκες ταυτόχρονα!. Έναν ακόμα λόγο (ή μάλλον δυο) για να θεωρείται το απόλυτο ανδρικό ίνδαλμα θα δώσει ο Ροναλντίνιο. Θα παντρευτεί… ταυτόχρονα τις γυναίκες με τις οποίες συζεί στην πολυτελή έπαυλή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου