Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Η 7η Απριλίου πιθανή ημερομηνία για την παρέλαση της Βοστώνης το 2019


Του Θεοδώρου Καλμούκου 



Ο Δημήτρης Ματθαίος-όρθιος στο μέσον-εξελέγη προεδρεύων της γενικής συνέλευσης την οποία διηύθυνε με επιτυχία. Διακρίνονται από αριστερά: Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Δρ. Αθανάσιος Καραγιώργος, Βασίλης Καυκάς πρόεδρος, Ολγα Φώτου και Δρ. Μαρία Δεληχάτσιου. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η παρέλαση της Βοστώνης για το 2019 ενδέχεται να γίνει στις 7 Απριλίου, εάν λάβει την έγκριση της ημερομηνίας από την πόλη της Βοστώνης, ελέχθη στην πανομογενειακή συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Η έκπληξη της γενικής συνέλευσης ήταν η παρουσία του γενικού προξένου Στράτου Ευθυμίου, ο οποίος έγινε δεκτός με ξεχωριστή εκτίμηση από όλους.
Ο κ. Ευθυμίου είπε πως «πληροφορήθηκα ότι θα είχατε απόψε κι έναν απολογισμό για την παρέλαση και ήλθα για να πω ένα ευχαριστώ. Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο πράγμα, τον παλμό, τη συμμετοχή και τη μεγάλη επιτυχία της παρέλασης». Τόνισε πως «το ευχαριστώ ανήκει σε όλους σας, τους ανθρώπους που σήκωσαν το βάρος και συντόνισαν αυτή την προσπάθεια, διότι υπήρχε παλλαϊκή συμμετοχή. Υπήρχε μία πολύ καλή αντιπροσώπευση».
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ακόμα πως «από την πρώτη στιγμή που ήλθα έδωσα μία έμφαση στα θέματα του πολιτισμού, της γλώσσας και της διατήρησης της ταυτότητάς μας. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μία εξάμηνη προσπάθεια, εγκαινιάστηκε μία έκθεση φωτογραφίας στο γενικό προξενείο το οποίο άλλαξε ριζικά όψη διότι μπήκε περισσότερη Ελλάδα. Ολες οι φωτογραφίες είναι κλασσικών μνημείων της Ελλάδας».

Αντιπρόσωποι συλλόγων και σωματείων παρακολουθούν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ανακοίνωσε επίσης, ότι «τον Αύγουστο θα έλθει στο Ροντ Αϊλαντ η Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας της Ελλάδος», ενώ αναφέρθηκε σε μελλοντικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Απάντησε σε ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους συνέδρους για εθνικά θέματα και τόνισε πως «οι πόρτες του γενικού προξενείου είναι ανοικτές για όλους».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς ευχαρίστησε τον γενικό πρόξενο «για την έκπληξη της παρουσίας του» και τόνισε ότι «η συνεργασία της Ομοσπονδίας με το γενικό προξενείο είναι καλή».
Προεδρεύων της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Ματθαίος ο οποίος διεκπεραίωσε με επιτυχία τη συνέλευση.
Ο κ. Καυκάς στην αναφορά των πεπραγμένων μίλησε για την επικοινωνία και συνεργασία με συλλόγους και φορείς, για οικονομικά και νομικά θέματα, για την εκδήλωση της Κοπής της Βασιλόπιτας στο Woburn.
Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντηση με προέδρους Ομοσπονδιών στη ΝΥ για τη δημιουργία Τριτοβάθμιου Οργανισμού και απόφαση να γίνει το Συλλαλητήριο για το όνομα Μακεδονία στον ΟΗΕ. Για την προετοιμασία για την Παρέλαση.

Ο ‘Α αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας Δρ. Αθανάσιος Καραγώργος διαβάζει τον «Εθνικό Κήρυκα» καθώς περιμένει να αρχίσει η συνεδρίαση. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Τη συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Για την παρουσία του σε εκδηλώσεις Σωματείων Ηπειρωτών Worcester, Μακεδονικού Συλλόγου «Φίλιππος ο Μακεδών» και «Κλεοπάτρα», Χρυσοχωραφιτών Worcester, Greek-American Political Club, Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων για την οποία είπε πως «ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν αναγνωρίστηκε οπότε θα σκεφτώ εάν θα πάω την άλλη φορά».
Ακόμη, παρευρέθηκε στην Αρτοκλασία και Μνημόσυνο και Χοροεσπερίδα Βορειοηπειρωτών.
Για την παρέλαση είπε ότι «έγινε σοβαρή δουλειά από λίγους όμως, ενώ άλλοι βοήθησαν όσο μπορούσαν ή καθόλου. Εδώ θέλω να κάνω εισήγηση όπως δημιουργηθεί μόνιμη επιτροπή παρελάσεως υπό την Ομοσπονδία της οποίας τα μέλη να έχουν θητεία 3-4 ετών και να αλλάζουν τα μισά κάθε 3-4 χρόνια ώστε να υπάρχει συνέχεια». Δόθηκε οικονομικός απολογισμός.

Τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου -τέταρτο απο αριστερά-πλαισιώνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Από αριστερά Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Δρ. Αθανάσιος Καραγιώργος, Βασίλης Καυκάς πρόεδρος, Ολγα Φώτου και Δρ. Μαρία Δεληχάτσιου. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου