Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 31 Μαΐου, 2018

  • Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αττική - Στάσεις εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό. Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας και απεργίες. .
  • Τουρκία: Θα αξιοποιήσουμε τα δικαιώματά μας εναντίον προκλήσεων στο Αιγαίο. Αυτό ανακοινώθηκε μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν. .
  • Φωτιά με τρεις τραυματίες σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα . Πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα στον 1ο όροφο πολυκατοικίας. 
  • Έτσι θα «κινηθούν» τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη . Την κήρυξη 24ωρης απεργίας και στάσεων εργασίας αποφάσισαν για αύριο, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει χάος για ακόμη μία φορά στους δρόμους. 
  • Βρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 70χρονου ταχυδρόμου στη Ζάκυνθο. Πίσω από την υπόθεση φαίνεται πως κρύβεται ακόμη μία θλιβερή ιστορία κακοποίησης. .

Κόσμος

  • Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο. O αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσεϊ Ακάρ, δήλωσε χθες ότι ο στρατός της χώρας του είναι αποφασισμένος να προστατεύσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. .
  • Το ISIS πίσω από το μακελειό στη Λιέγη. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Λιέγη το πρωί της 29ης Μαΐου .
  • Παρίσι: Εκκένωση αυτοσχέδιου καταυλισμού λόγω έντασης και άθλιων συνθηκών υγιεινής. H πλειοψηφία των παράτυπων μεταναστών του καταυλισμού Μιλενέρ, βoρειοανατολικά του Παρισιού, μπήκαν στα λεωφορεία με προορισμό ένα κατάλυμα που θα τους φιλοξενήσει για μερικές μέρες. .
  • Ολλανδία: H αστυνομία πυροβόλησε άνδρα που κρατούσε τσεκούρι φωνάζοντας «Allahu akbar». Πυρά των ολλανδικών αρχών κατά ενός άνδρα που κρατούσε τσεκούρι σε μπαλκόνι διαμερίσματος στο Σίνταμ της Ολλανδίας φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος (Allahu akbar)», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. .
  • Η Ινδία αγοράζει S-400 από την Ρωσία για 6,2 δισ. δολάρια. Η Ρωσία σχεδιάζει να πουλήσει στην Ινδία συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 έναντι του 6 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων , γράφει η ρωσική εφημερίδα RBK επικαλούμενη δύο πηγές του ρωσικού υπουργείου ‘Άμυνας. .

Πολιτική

  • Μαξίμου: Δεν υπάρχει συμφωνία για το όνομα. Σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει πως παραμένει σταθερή και μετακίνητη θέση της χώρας στην διαπραγμάτευση με τα Σκόπια το erga omnes και η Συνταγματική αναθεώρηση και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία συνιστώντας «ελάχιστη σοβαρότητα». .
  • Εξηγήσεις για το ταξίδι Καμμένου στο Μονακό ζητούν βουλευτές της ΝΔ. Εξηγήσεις από τον Υπουργό Άμυνας για την «προκλητική του» όπως την χαρακτηρίζουν συμπεριφορά ζητούν πέντε βουλευτές της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης και το σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ο κ. Καμμένος κάνει τις διακοπές του στο Μόντε Κάρλο». .
  • Τέσσερα ερωτήματα στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για τις δηλώσεις Ζάεφ. Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ρωτά την κυβέρνηση μεταξύ άλλων εάν όντως έχει υπάρξει αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ταυτότητας». .
  • Ζάεφ: Στη συμφωνία επιβεβαιώνονται «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα. Ο σκοπιανός πρωθυπουργός απέφυγε να αποκαλύψει ποια ονόματα έχουν προκριθεί στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης. Είπε ότι τυχόν συμφωνία θα τεθεί στη Βουλή, καθώς δρομολογείται επιστολή της Ελλάδας στο NATO για την ένταξη της ΠΓΔΜ. .
  • Κοτζιάς: Θα ήμασταν ευτυχέστεροι αν η Τουρκία ήταν μια ευρωπαϊκή χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα». .

Οικονομία

  • Το μπλοκ της Μέρκελ «δεν επιμένει πια» σε πλήρη συμμετοχή ΔΝΤ στο Μνημόνιο. Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους είναι μεγάλες, δήλωσε στην «Sueddeutsche Zeitung» ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας εργασίας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για τον προϋπολογισμό. .
  • EE: Η Ιταλία «αρρωσταίνει», η Ελλάδα «βήχει». Ανιούσα για το 10ετές ομόλογο. Αν η Ιταλία παραμείνει ασταθής πολιτικά, και υπάρξουν συνέπειες για τη χρηματοοικονομική της κατάσταση, η κρίση θα επηρεάσει τους σχεδιασμούς της Αθήνας για έξοδό της στις αγορές. .
  • Ολοκληρώθηκε η φορολοταρία Απριλίου, δείτε αναλυτικά τους τυχερούς . Ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα η κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο. .
  • Νεοφυείς επιχειρήσεις: Ένας Ελληνογερμανός επενδύει σε καινούργιες ιδέες. Μπορεί η Ελλάδα να βγαίνει τον Αύγουστο από το πρόγραμμα στήριξης αλλά οι επενδύσεις είναι ανεπαρκείς. Ένας νεαρός Ελληνογερμανός εκατομμυριούχος επενδύει σε νέες επιχειρήσεις start up. .
  • Η Ιταλία ανεβάζει τα ελληνικά ομόλογα και ρίχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πτωτικά κινείται και το χρηματιστήριο Αθηνών. Πιο αναλυτικά, o Γενικός Δείκτης έχει κατέλθει στις 735 μονάδες με απώλειες 2,6% .

Αθλητισμός

  • To πάθημα έγινε μάθημα: Προμηθέας - Ολυμπιακός 56-89. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με 89-56 των Πατρινών, έχοντας ως πρώτο σκόρερ των Στρέλνιεκς με 22 πόντους. 
  • Αποκάλυψη στη «Δίκη»: Ναρκοχρήμα μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος. Σε δικογραφία για κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εστάλη στις 17 Απριλίου 2018 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αποκαλύπτεται ότι το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος επρόκειτο να γίνει μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος.
  • Παίρνει Φαμπίνιο η Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ, λίγες ημέρες μετά την ήττα στον τελικό του Champions League από την Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την πρώτη της μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου