Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Οι περισσότεροι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους


Πέμπτη, 24 Μαΐου, 2018

Μια νέα έρευνα της AirHelp, παρουσιάζει ότι το 85% των Ευρωπαίων πολιτών δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, ενώ πάνω από 5 δις ευρώ σε αποζημιώσεις δεν έχουν διεκδικηθεί ακόμα. Παρά τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού νόμου ΕC 261, οι αεροπορικές εταιρίες δεν ενημερώνουν τους επιβάτες τους για τα δικαιώματά τους και το 66% νιώθουν ότι δεν μπορούν να βρουν εύκολα καμία πληροφόρηση.

Η έρευνα, που οργανώθηκε από την AirHelp αυτόν το μήνα με πάνω από 7.000 συμμετέχοντες σε όλη την ΕΕ, προτείνει πώς υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος μέχρι οι επιβάτες αερογραμμών να μάθουν πλήρως τα δικαιώματά τους. Η έρευνα, αποκαλύπτει επίσης ότι το 53% των επιβατών θεωρούν ότι δικαιούνται αποζημίωση μέχρι 600€, αλλά τελικά μόνο το 50% των παραπάνω διεκδίκησε την αποζημίωσή του όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την πτήση του. Αυτό δείχνει ότι η εφαρμογή του νόμου EC 261 – που φέτος κλείνει 14 χρόνια – δεν εφαρμόζεται και εκατομμύρια ευρώ περιμένουν να αποδοθούν. Οι 3 κυριότεροι λόγου που οι επιβάτες δεν διεκδικούν την αποζημίωσή τους, είναι ότι το δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους (42%), θεωρούν ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση (36%) ή ότι δεν γνωρίζουν πώς να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους (24%).

Προβλήματα στις πτήσεις: Αυτά είναι τα δικαιώματα των επιβατών

Σε περίπτωση μιας καθυστερημένης ή ακυρωμένης πτήσης, και σε περιπτώσεις άρνησης του boarding, οι επιβάτες μπορεί να έχουν δικαίωμα σε οικονομική αποζημίωση μέχρι και 600€ ανά άτομο, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ο όρος είναι, ότι η αναχώρηση θα πρέπει να λαμβάνει χώρα από αεροδρόμιο εντός της ΕΕ ή η εταιρεία που διεξάγει την πτήση να έχει τη βάση της στην ΕΕ. Ο λόγος της καθυστέρησης της πτήσης θα πρέπει να έχει προκληθεί από την εταιρεία. Το δικαίωμα για οικονομική αποζημίωση μπορεί να διεκδικηθεί εντός τριών ετών από την ημέρα της καθυστέρησης της πτήσης.
Από την άλλη, εξαιρετικές συνθήκες, όπως μη ανακοινωθείσες απεργίες, καταιγίδες ή ιατρικά επείγοντα, σημαίνουν πώς η εταιρεία που διαχειρίζεται την πτήση εξαιρείται από την υποχρέωση για αποζημίωση.
Στις αρχές του 2018, η AirHelp λάνσαρε ένα ολοκαίνουριο εργαλείο για να βοηθήσει τους επιβάτες να βρίσκουν τις πτήσεις για τις οποίες δικαιούνται αποζημίωση μέχρι και τρία χρόνια αργότερα, με το να συνδέουν απλά τα εισερχόμενα μηνύματά τους με το AirHelp.com. Με την εφαρμογή της AirHelp, οι επιβάτες που επηρεάζονται μπορούν να ελέγξουν στο αεροδρόμιο αν το πρόβλημα της πτήσης τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αποζημίωση και να κάνουν αίτηση εντός λίγων δευτερολέπτων. Η εφαρμογή της AirHelp είναι διαθέσιμη δωρεάν.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου