Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Δήμαρχος Τήνου: «Εκανα το αυτονόητο» ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

«Μπορεί ως Γιάννης Σιώτος να μην έκανα μήνυση, αλλά νομίζω ότι ως δήμαρχος έπρεπε να κάνω. Εχω ευθύνη να διαφυλάξω το νησί, την ασφάλεια, θέλω οι κάτοικοι να είναι ήρεμοι», εξηγεί στην «K» o δήμαρχος Τήνου.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Οταν υπάλληλοι του δημαρχείου τηλεφώνησαν στον δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο, ο οποίος βρισκόταν σε συνέδριο της ΚΕΔΕ, για να τον ενημερώσουν ότι μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν εισβάλει στο δημαρχείο του νησιού, νόμιζε ότι του έκαναν πλάκα. Και όμως... Σύμφωνα με κείμενο που μέλη του «Ρουβίκωνα» ανήρτησαν στο Διαδίκτυο, η «παρέμβαση» στο δημαρχείο, όπου περίπου 10 άτομα εισέβαλαν, προπηλάκισαν τους υπαλλήλους και πέταξαν φέιγ βολάν, ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο των δύο δημοτικών υπαλλήλων στο τροχαίο με το απορριμματοφόρο στις 30 Απριλίου. «Μόλις συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για πραγματικό γεγονός, τηλεφώνησα στον διοικητή της αστυνομίας και τον ενημέρωσα ότι έχω πρόθεση να καταθέσω μήνυση για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της διοίκησης», λέει ο δήμαρχος. Ο ίδιος ενημέρωσε και τον λιμενάρχη του νησιού, εφόσον ήταν φανερό ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση θα χρησιμοποιούσαν το πλοίο για να φύγουν από το νησί. Λίγο αργότερα, οκτώ άτομα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως μέλη του «Ρουβίκωνα», ενώ ακόμα δύο προσήχθησαν, αλλά δεν αναγνωρίστηκαν και αφέθησαν ελεύθερα.
Στο στόχαστρο

Δύο ημέρες αργότερα, οι συλληφθέντες αθωώθηκαν και αφέθησαν ελεύθεροι, ωστόσο το γεγονός ότι ο δήμαρχος Τήνου τόλμησε να καταθέσει μήνυση τον έβαλε στο στόχαστρο. Μέλος της ομάδας με ανάρτησή του στα social media απείλησε ότι «ο εφιάλτης για τη δημοτική αρχή της Τήνου ξεκινάει τώρα».
«Η αντιπαλότητα με τον δήμο και με εμένα προσωπικά μεγιστοποιήθηκε επειδή έκανα μήνυση, ήμουν ο πρώτος που αντέδρασα και τους κυνήγησα», τονίζει στην «Κ» ο κ. Σιώτος και εξηγεί ότι ως δημόσιος λειτουργός θεωρεί ότι ήταν υποχρεωμένος να αντιδράσει έτσι. «Πέταξαν χαρτιά, εκτόξευσαν απειλές, δημιουργήθηκε κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας. Η αντιδήμαρχος και άλλοι συνεργάτες πραγματικά τρομοκρατήθηκαν. Μπορεί ως Γιάννης Σιώτος να μην έκανα μήνυση, αλλά νομίζω ότι ως δήμαρχος έπρεπε να κάνω. Εχω ευθύνη να διαφυλάξω το νησί, την ασφάλεια, θέλω οι κάτοικοι να είναι ήρεμοι», εξηγεί. Ηταν άνθρωποι από το νησί; ρωτάμε τον δήμαρχο. «Εγώ τουλάχιστον δεν τους είχα ξαναδεί.
Ομως μου έκανε εντύπωση ότι, όταν αθωώθηκαν, έστειλαν ευχαριστήριο σε όλους τους συντρόφους τους στη Σύρο και την Τήνο. Στην απολογία τους είπαν ότι είχαν πληροφορίες από ντόπιους. Αυτό με τάραξε πολύ», τονίζει. «Δύο από τα μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης πήγαν έξω από το αστυνομικό τμήμα για συμπαράσταση και τους πήγαν φαγητό», προσθέτει ο κ. Σιώτος. «Εκείνο που με έχει απογοητεύσει είναι ότι ενώ έχω πάρει μηνύματα συμπαράστασης από αιρετούς από όλη την Ελλάδα, στην Τήνο η αντιπολίτευση, ούτε η μείζονα ούτε η ελάσσονα, καταδίκασε το γεγονός. Οφείλουμε όλοι να περιμένουμε και να σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί και να μη γινόμαστε αυτόκλητοι δικαστές».
Ο κ. Γιάννης Σιώτος, δικηγόρος 40 ετών, ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου Τήνου παραμονές Χριστουγέννων, στις 17 Δεκεμβρίου 2017, καθώς ο προηγούμενος δήμαρχος Σίμος Ορφανός είχε αποβιώσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και θεωρεί ότι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για το γεγονός ότι η επίθεση του «Ρουβίκωνα» έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν πολιτικό γεγονός. «Δεν είναι κρυφό και δεν είναι και κακό ότι προέρχομαι από τη Ν.Δ. Ως δήμαρχος, είμαι δήμαρχος όλου του νησιού. Εκανα το αυτονόητο. Ηθελα να επιβληθούν οι κανόνες δικαίου που ισχύουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», καταλήγει.
Ηξεις αφήξεις από Κοντονή
«Oριακές αλλά εντός πλαισίων του νόμου» χαρακτήρισε εν πολλοίς τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα» ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απορρίπτοντας ωστόσο τα περί ανοχής της κυβέρνησης.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του (ΑΝΤ1) ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας για την αποδιδόμενη στην κυβέρνηση διαφορετική αντιμετώπιση μελών του «Ρουβίκωνα», είπε χαρακτηριστικά: «Είναι διαφορετικό να υπάρχουν οριακές αλλά εντός πλαισίων του νόμου ενέργειες μιας συλλογικότητας και είναι διαφορετικό να έχουμε βιαιοπραγίες, καταστροφές και επιθέσεις σε μεμονωμένους επαγγελματίες και λειτουργούς. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουμε απαλλακτικές αποφάσεις για μέλη του “Ρουβίκωνα”, καθώς το δικαστήριο δεν διαπίστωσε παράνομες ενέργειες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που έχουμε κατάφωρη παραβίαση του νόμου, όπως οι προπηλακισμοί συμβολαιογράφων, οι δολιοφθορές στο ΣτΕ ή σε πρεσβείες, δημιουργώντας μάλιστα και περαιτέρω ζητήματα στην πολιτεία μας», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη, ο κ. Κοντονής καταδίκασε εκ νέου την ενέργεια, επισημαίνοντας ότι σε αυτή «πρωταγωνίστησαν ακροδεξιά στοιχεία».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου