Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε εν ενεργεία συνταξιούχο ιερέα στο δρόμο 3 στην Billerica

Σύμφωνα με πληροφορίες μας χθες το απόγευμα έγινε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην εθνική οδό Rt-3 North στο ύψος της πόλης Billerica, βόρειο προάστιο τα Βοστώνης.

Ο ιερέας ο οποίος έχει βγει στη σύνταξη αλλά ιερουργεί (part time) σε ναό στην περιοχή Lowell. Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα Lowell Sun τρεις ήταν αυτοί που κτύπησα κοντά στην έξοδο Treble Cove Rd, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Leahey Clinic Burlington και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Γνωρίζουμε τον ιερέα αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανακοινώσουμε το όνομά του.

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

«Σεισμός» στην Κύπρο: Τουρκοκύπριος ομολογεί σφαγές το 1974

Προκλητική συνέντευξη


Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στην Κύπρο η προκλητική συνέντευξη που έδωσε ηλικιωμένος Τουρκοκύπριος ο οποίος ομολόγησε ότι το καλοκαίρι του 1974 έσφαζε Ελληνοκύπριους.
Η κυβέρνηση προτίθεται να μην αφήσει αναπάντητη την πρόκληση αυτή και σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, η κυπριακή κυβέρνηση θα κάνει «διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς και θα συμβουλευτεί τον Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις αποτελούν παραδοχή για εγκλήματα πολέμου και αναλόγως «θα κάνουμε όσα πρέπει για να υπερασπιστούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την Πατρίδα».
Ο κ. Πάλμας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του 84χρονου «προκλητικές, κυνικές και απαράδεχτες που παραπέμπουν σε στυγνούς εγκληματίες».

«Τέχνη» οι σφαγές

Σύμφωνα με το philnews, η συνέντευξη που έδωσε ο 84χρονος Τουρκοκύπριος δημοσιεύτηκε σε τηλεοπτικό σταθμό κι έγινε θέμα στην εφημερίδα «Αφρικα». Τότε ο 84χρονος άνδρας ήταν μέλος της ΤΜΤ και αξιωματικός στη Μεσαορία και αποκαλούσε τους Ελληνοκύπριους ως «γκιαούρηδες», ενώ όπως είπε στον δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη, αυτός ήταν που «κανόνιζε» όπως είπε, τους αιχμάλωτους.
Συνεχίζοντας να είναι προκλητικός και απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν αισθανόταν καμία μετάνοια, ενώ όπως αποκάλυψε του «άνοιγε η όρεξη» του, καθώς τα διηγείτο. Πρόσθεσε μάλιστα πως το να σκοτώνει, ήταν για αυτόν, ένα είδος… τέχνης.
Ο 84χρονος, καυχιόταν μάλιστα πως ήταν αυτός που συνόδευσε τον τουρκικό στρατό ως τη «μύτη» της Καρπασίας, την ίδια ώρα που χωρίς ίχνος μετάνοιας είπε πως όταν είδε πολλούς Ε/κ αιχμαλώτους, πρόθεσή του ήταν να τους «καθαρίσει» όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου