Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018

«Σεισμός» στην Κύπρο: Τουρκοκύπριος ομολογεί σφαγές το 1974

Προκλητική συνέντευξη


Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στην Κύπρο η προκλητική συνέντευξη που έδωσε ηλικιωμένος Τουρκοκύπριος ο οποίος ομολόγησε ότι το καλοκαίρι του 1974 έσφαζε Ελληνοκύπριους.
Η κυβέρνηση προτίθεται να μην αφήσει αναπάντητη την πρόκληση αυτή και σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, η κυπριακή κυβέρνηση θα κάνει «διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς και θα συμβουλευτεί τον Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσο αυτές οι δηλώσεις αποτελούν παραδοχή για εγκλήματα πολέμου και αναλόγως «θα κάνουμε όσα πρέπει για να υπερασπιστούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την Πατρίδα».
Ο κ. Πάλμας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του 84χρονου «προκλητικές, κυνικές και απαράδεχτες που παραπέμπουν σε στυγνούς εγκληματίες».

«Τέχνη» οι σφαγές

Σύμφωνα με το philnews, η συνέντευξη που έδωσε ο 84χρονος Τουρκοκύπριος δημοσιεύτηκε σε τηλεοπτικό σταθμό κι έγινε θέμα στην εφημερίδα «Αφρικα». Τότε ο 84χρονος άνδρας ήταν μέλος της ΤΜΤ και αξιωματικός στη Μεσαορία και αποκαλούσε τους Ελληνοκύπριους ως «γκιαούρηδες», ενώ όπως είπε στον δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη, αυτός ήταν που «κανόνιζε» όπως είπε, τους αιχμάλωτους.
Συνεχίζοντας να είναι προκλητικός και απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως δεν αισθανόταν καμία μετάνοια, ενώ όπως αποκάλυψε του «άνοιγε η όρεξη» του, καθώς τα διηγείτο. Πρόσθεσε μάλιστα πως το να σκοτώνει, ήταν για αυτόν, ένα είδος… τέχνης.
Ο 84χρονος, καυχιόταν μάλιστα πως ήταν αυτός που συνόδευσε τον τουρκικό στρατό ως τη «μύτη» της Καρπασίας, την ίδια ώρα που χωρίς ίχνος μετάνοιας είπε πως όταν είδε πολλούς Ε/κ αιχμαλώτους, πρόθεσή του ήταν να τους «καθαρίσει» όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου