Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μήνυση στους γονείς του Δημήτριου Παγουρτζή από οικογένεια μαθητή που σκοτώθηκε

Τρίτη, 29 Μαΐου, 2018
(Michael Ciaglo/Houston Chronicle via AP, FILE)
ΣΑΝΤΑ ΦΕ. Η οικογένεια ενός εκ των μαθητών που σκοτώθηκε στο πρόσφατο μακελειό στο Λύκειο της πόλης Σάντα Φε, στο Τέξας, κατέθεσε αγωγή εναντίον των γονέων του ομογενή Δημήτριου Παγουρτζή (Dimitrios Pagourtzis), που φέρεται ως κύριος ύποπτος της αιματοχυσίας, κατηγορώντας τους ότι δεν είχαν ασφαλίσει σωστά τα όπλα με αποτέλεσμα αυτά να καταλήξουν στα χέρια του παιδιού τους.
Οπως είναι γνωστό, οι Αρχές κατηγορούν τον 17χρονο Παγουρτζή για δολοφονία κατά την επίθεση της 18ης Μαΐου, όταν σκοτώθηκαν οκτώ μαθητές και δύο καθηγητές. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο Παγουρτζής χρησιμοποίησε κυνηγετικό όπλο και πιστόλι που ανήκε στον πατέρα του που είχε φυλαχτεί σε ντουλάπα.
Η οικογένεια του 17χρονου, Κρις Στόουν, κατέθεσε μήνυση εναντίον των γονιών του ελληνικής καταγωγής μαθητή, υποστηρίζοντας πως ο πατέρας του δεν είχε ασφαλίσει επαρκώς και σωστά τα όπλα που είχε μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα ο νεαρός Παγουρτζής να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά.
Στην Πολιτεία του Τέξας είναι παράνομο να φυλάσσονται όπλα σε εύκολα προσβάσιμους χώρους σπιτιού, όταν σε αυτό κατοικούν άτομα κάτω των 17 ετών. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, αλλά αφορούν περιστάσεις όπου ο έφηβος βρίσκεται υπό την αδιάκοπη επίβλεψη ενός γονιού.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του ανωτέρω νόμου και προκύψει ως συνέπεια αυτής της αμέλειας σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος, ο γονιός μπορεί να κριθεί ένοχος και να περάσει μέχρι και έναν χρόνο στη φυλακή.
Η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν, που σκοτώθηκε στην επίθεση, ισχυρίζεται ότι ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση των γονιών του Παγουρτζή, τους οποίους κατηγορεί επίσης ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές για τις «επικίνδυνες τάσεις» του γιου τους, ούτε προνόησαν για ψυχολογική βοήθεια.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Παγουρτζή, Νίκολας Πελ, δήλωσε ότι εκπροσωπεί την οικογένεια μόνο στην ποινική δίκη και αρνήθηκε να σχολιάσει την πολιτική αγωγή. Δεν ήξερε καν η αν η οικογένεια θα όριζε δικηγόρο στο αστικό θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος Παγουρτζής, ο οποίος κατηγορείται για το μακελειό στο σχολείο του Τέξας, φέρεται πως είχε μελετήσει παλαιότερες μαζικές δολοφονίες προτού εξαπολύσει την επίθεσή του όπως είχαν αναφέρει πηγές στο «ABC News».
Πολλά στοιχεία της επίθεσης παραπέμπουν σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις σε σχολείο στην Ιστορία των ΗΠΑ: Το μακελειό στο Λύκειο Κόλουμπαϊν τον Απρίλιο 1999, κατά την οποία δύο έφηβοι οπλισμένοι με όπλα που είχαν κρύψει μέσα από τις καμπαρντίνες τους, σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή.
Στη μαζική αυτή επίθεση, οι έφηβοι ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με την Αστυνομία και τελικά αυτοκτόνησαν.
Ο Παγουρτζής δεν αποπειράθηκε ν’ αυτοκτονήσει, αλλά ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Αμποτ, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο φερόμενος δράστης σχεδίαζε την αυτοκτονία του, σύμφωνα με το ημερολόγιό του, αλλά δεν βρήκε τη δύναμη για να το κάνει.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου