Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Υπέρ της λύσης με Παλαιστινιακό κράτος τάσσονται οι ΗΠΑ

Είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο από την Ιορδανία

Υπέρ της λύσης με Παλαιστινιακό κράτος τάσσονται οι ΗΠΑ
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο άφησε τη Δευτέρα να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε μία λύση δύο κρατών στη σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστίνης, λέγοντας ότι είναι πιθανή μια διμερής λύση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
"Με σεβασμό στη λύση των δύο κρατών, οι πλευρές θα πάρουν εν τέλει την απόφαση. Εμείς βεβαίως και είμαστε ανοιχτοί σε μια διμερή λύση ως πιθανό αποτέλεσμα", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Ιορδανία, έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ισραήλ.
Πρόκειται για τα πρώτα εκτεταμένα σχόλια που κάνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τις ειρηνευτικές προσπάθειες των ΗΠΑ για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
"Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι χρειάζεται να αναλάβουν μια πολιτική δέσμευση. Καλούμε τους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν σε αυτόν τον πολιτικό διάλογο", πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει πει ότι ο ίδιος θα υποστήριζε μια λύση δύο κρατών αν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και προετοιμάζει ένα νέο ειρηνευτικό σχέδιο.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν απορρίψει τις ειρηνευτικές προσπάθειες των ΗΠΑ από τότε που ο Τραμπ αποφάσισε να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πόλη αυτή, την οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν να κάνουν πρωτεύουσα του δικού τους κράτους.
Το Αμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας που πραγματοποίησε ο Πομπέο στη Μέση Ανατολή προτού επιστρέψει στην Ουάσινγκτον. Ο Πομπέο αναχώρησε σχεδόν αμέσως μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Πέμπτη για μια σύνοδο στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια για να επισκεφθεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή "είναι μια τόσο μεγάλη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ ώστε (να είμαστε διατεθειμένοι) να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε για να επιτραπεί στα δύο μέρη να καταλήξουν σε μια λύση σε αυτήν την τόσο μακρά και σημαντική σύγκρουση", σημείωσε ο Πομπέο, έχοντας δίπλα του τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι.
Επίσης ο Πομπέο σχολίασε για πρώτη φορά κατά τη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε από το Αμάν τα επεισόδια βίας στη μεθόριο του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους σε δύο ξεχωριστά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Κυριακή έπειτα από έναν μήνα παλαιστινιακών διαμαρτυριών.
"Πιστεύουμε πράγματι ότι οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα", σημείωσε ο Πομπέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου