Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Εταιρία προειδοποιεί την Αρχιεπισκοπή και ζητά πληρωμή $2,4 εκατ. για τον Αγιο Νικόλαο

Τρίτη, 1η Μαΐου, 2018



Ο υπό κατασκευή ιερός ναός του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η εταιρεία κατασκευής επιφανειών και αποθήκευσης υλικών οικοδομών MG McGrath, σε επιστολή της με ημερομηνία 26 Απριλίου 2018, απειλεί να πετάξει υλικά του Ναού του Αγίου Νικολάου, ζητώντας να της καταβληθεί άμεσα μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων που χρωστά η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την ανοικοδόμηση του Ναού στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Νέας Υόρκης.
Η εταιρεία McGrath με έδρα την πόλη Maplewood της Μινεσότα, απηύθυνε την επιστολή στον Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής. Η επιστολή έχει την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Paul Kitching.
Στην επιστολή, ανάμεσα στα άλλα, αναγράφεται πως «εάν η McGrath δεν λάβει μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 τα $2,4 εκατομμύρια που της οφείλονται, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να πετάξουμε όλα τα σχετικά υλικά που υπάρχουν στο εξωτερικό και στη Βόρειο Αμερική».
Τονίζεται στην επιστολή πως «έχουμε επιχειρήσει να εισπράξουμε αυτά τα απλήρωτα μηνιαία ποσά τα οποία πηγαίνουν πίσω ένα χρόνο. Μέχρι σήμερα η Εκκλησία έχει αρνηθεί και εξακολουθεί να μην λαμβάνει τελικά μέτρα, ούτε έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της για την παρούσα οικονομική κατάσταση του έργου».
Η εταιρεία εκφράζει μάλιστα τον φόβο ότι το έργο για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου δεν θα συνεχιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της ανοικοδόμησης του Ναού του Αγίου Νικολάου σταμάτησαν πριν από πεντέμισι μήνες, ενώ μέχρι στιγμής ουδεμία ενημέρωση έχει γίνει από την Αρχιεπισκοπή για το πότε θα αρχίσουν ξανά.
Ολόκληρη η επιστολή της εταιρείας McGrath σε μετάφραση του «Εθνικού Κήρυκα» έχει ως εξής:
«Αγαπητέ Επίσκοπε Αντώνιε,
Σας γράφουμε σήμερα σε μία τελευταία απόπειρα για να καταστήσουμε την Εκκλησία πλήρως ενήμερη πως η McGrath έχει υποβάλλει επανειλημμένως αιτήματα για καταβολή πληρωμής για απλήρωτους λογαριασμούς, οι οποίοι ανέρχονται στο ποσό περίπου των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Εχουμε επιχειρήσει να εισπράξουμε αυτά τα απλήρωτα μηνιαία ποσά τα οποία πηγαίνουν πίσω ένα χρόνο.
Μέχρι σήμερα η Εκκλησία έχει αρνηθεί και εξακολουθεί να μην λαμβάνει τελικά μέτρα, ούτε έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της για την παρούσα οικονομική κατάσταση του έργου. Υπάρχουν αμέτρητα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και αντιπροσώπων της McGrath που έχουν μιλήσει απευθείας μαζί σας και με άλλους στον Οργανισμό σας και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την οικονομική κατάσταση, η οποία απορρέει από την έλλειψη πληρωμής.
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πλέον άλλα χρονικά περιθώρια για την Εκκλησία, καθότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να λαμβάνουμε μηνιαίως λογαριασμούς και απαιτήσεις για πληρωμή από τους προμηθευτές μας. Η McGrath και οι προμηθευτές μας αντιμετωπίζουν κατ’ εξακολούθηση αυξανόμενο κόστος για αποθήκευση υλικών, καθώς επίσης και τόκους σε απλήρωτα υπόλοιπα.
Σας παρακαλούμε σημειώστε πως όλα τα υλικά τα οποία παράχθηκαν έγιναν καλή τη πίστει πως η Εκκλησία θα έκανε τις πληρωμές στην ώρα της σε μηνιαία βάση. Οι ημερομηνίες των πληρωμών έρχονταν κι έφευγαν και εν τω μεταξύ δεν γίνονταν πληρωμές. Εχει περάσει ένας χρόνος απραγματοποίητων υποσχέσεων από την Εκκλησία.
Εάν η McGrath δεν λάβει μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 τα $2,4 εκατομμύρια τα οποία της οφείλονται, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να πετάξουμε όλα τα σχετικά υλικά στο εξωτερικό και στη Βόρειο Αμερική. Με το εξακολουθούμε να κρατάμε αυτά τα υλικά φοβούμαστε ότι θα ζητούμε μεγαλύτερο απλήρωτο ποσό από την Εκκλησία χωρίς διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα συνεχιστεί.
Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θα καταβάλλει την πληρωμή των $2,4 εκατομμυρίων που οφείλει και θα μπορέσει να καταβάλλει επί πλέον $4 εκατομμύρια για να συνεχιστεί η επεξεργασία των εναπομεινάντων υλικών στο εξωτερικό.
Εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα μέχρι τις 30 Απριλίου 2018, πιστεύουμε ακράδαντα πως ολόκληρο το εξωτερικό σκέπαστρο προστασίας από τη βροχή, για το οποίο αφιερώσαμε τρία χρόνια να τον κατασκευάσουμε από τις ιδέες του αρχιτέκτονα, θα χαθεί και δεν θα μπορεί να ξαναφτιαχτεί.
Ευσεβάστως
Paul Kitching, Γενικός Διευθυντής».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου