Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 21 Μαΐου, 2018

  • Η πρεσβεία του Ισραήλ καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη. «Ευχόμαστε στον κ. Μπουτάρη περαστικά και γρήγορη ανάρρωση», σημειώνει η ανακοίνωση. .
  • Σεισμός 4,2R νοτιοδυτικά της Γαύδου. Ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.17 τα ξημερώματα της Δευτέρας στον θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. .
  • Τρεις νέες προσαγωγές για την επίθεση στον Μπουτάρη. Τρία άτομα προσήχθησαν στην αστυνομία και εξετάζονται για συμμετοχή στη χθεσινή επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή του Λευκού Πύργου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. .
  • Δύο συλλήψεις και 8 ταυτοποιήσεις υπόπτων για την επίθεση στον Μπουτάρη. Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές υπόπτων στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. .
  • Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών σημειώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. .

Κόσμος

  • Βρετανία: Επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων απαιτεί αυστηρά μέτρα κατά του ρωσικού «βρώμικου» χρήματος. Μια σημαίνουσα επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων προέτρεψε σήμερα την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να κάνει περισσότερα για να καταπολεμήσει τις ροές «βρώμικου» ρωσικού χρήματος στο Λονδίνο. .
  • Βενεζουέλα: Mόλις στο 32,3% η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές. Η συμμετοχή στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, το 2015, είχε φθάσει το 80%. .
  • Βραζιλία: Διάσωση 25 μεταναστών από τη δυτική Αφρική. Οι 27 μετανάστες από χώρες της δυτικής Αφρικής εντοπίστηκαν πάνω σε μια βάρκα και διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Βραζιλίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της Πολιτείας Μαρανιάου την Κυριακή. .
  • Τζουλιάνι: Η έρευνα Μιούλερ πιθανόν θα έχει τερματιστεί την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η έρευνα για την φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου μπορεί να έχει τερματιστεί την 1η Σεπτεμβρίου, μετέδωσαν την Κυριακή αμερικανικά ΜΜΕ. .
  • Γερμανία: 78 δισ. ευρώ οι δαπάνες για τη μετανάστευση έως το 2022. Η κυβέρνηση της Γερμανίας προβλέπει ότι θα δαπανήσει περίπου 78 δισεκατομμύρια ευρώ για ζητήματα που συνδέονται με τη μετανάστευση μέχρι το 2022. .

Πολιτική

  • Κοντονής για Μπουτάρη: Σύλληψη δραστών και διώξεις σε όσους επιδοκιμάζουν. Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. .
  • Μητσοτάκης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας για τα εθνικά συμφέροντα. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις διαπραγματεύσεις στο σκοπιανό και το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» από την Κέρκυρα όπου πραγματοποιεί περιοδεία. .
  • Στις ΗΠΑ ο Κοτζιάς με το βλέμμα σε ΠΓΔΜ, Κυπριακό και Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τα νέα πρόσωπα-κλειδιά στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, τον νέο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και τον νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ενώ στη συνέχεια θα έχει επαφές με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και διήμερη συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του Ντιμιτρόφ. .
  • Βορίδης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων. Η ΝΔ θα καταψηφίσει στη Βουλή πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων είτε ζητηθεί διευρυμένη πλειοψηφία με 180 ψήφους είτε με τη σχετική πλειοψηφία των 150 ψήφων, αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. .
  • Η καταδίκη του Δημοκρατικού τόξου και οι παραφωνίες Βελόπουλου , Ψωμιάδη. Μπορεί σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο να καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινή επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη αλλά υπάρχουν και παραφωνίες που κάνουν λόγο ακόμη και για ηθική αυτουργία από την πλευρά του θύματος. .

Οικονομία

  • Παγώνει προσωρινά την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα ο Τραμπ. Την απόφαση να παγώσει προσωρινά την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, έπειτα από την πρόοδο που επιτελέστηκε στη διήμερη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. .
  • Η έξοδος από τα μνημόνια θα κοστίσει ακριβά στους φορολογούμενους . Βαρύ θα είναι το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για την έξοδο από το μνημόνιο. .
  • ΔΕΗ: Νέο σύστημα διακανονισμού για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μεγαλύτερη προκαταβολή και λιγότερες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος αποφάσισε η ΔΕΗ στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστούν τα χρέη, που στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την επιχείρηση. .
  • Τι προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς για θέματα του υπουργείου Εργασίας. Συμφωνία επιτεύχθηκε στα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. .
  • Το ΔΝΤ χαιρετίζει την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τέταρτη αξιολόγηση. .

Αθλητισμός

  • Euroleague: Έραψε το 10ο αστέρι η Ρεάλ Μαδρίτης. Με κορυφαίους τους Κοζέρ και Ντόντσιτς και καθοριστικό τον Τόμπκινς στο φινάλε, η Ρεάλ Μαδρίτης εκθρόνισε τη Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας με 85-80 στον τελικό της Euroleague, πανηγυρίζοντας το δέκατο Ευρωπαϊκό τρόπαιο! .
  • Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης στα ΡΕΣΤΕΙΑ 2018 του Α.Ο.Π.Φ.. Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Τελετή έναρξης ΡΕΣΤΕΙΑ 2018, ένας από τους παλαιότερους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης που διοργανώνονται από τη δεκαετία του 1960 από τοΝ Αθλητικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου με την συνεργασία της Κ.Ο.Ε., το Σάββατο 19 Μαίου στο Ανοικτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου. .
  • Στην προημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 προκρίθηκαν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Τεράστιο «διπλό» στο ΟΑΚΑ, με το οποίο έγραψε το 2-0 στη σειρά της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, που του χάρισε την πρόκριση στην τετράδα, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. .
  • Μπλόκο στην έναρξη του πρωταθλήματος από τους τηλεοπτικά άστεγους!. Αποφασισμένες να βάλουν λουκέτο στο πρωτάθλημα είναι οι ομάδες που έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο - Oι έξι «άστεγοι» προτίθενται να μην υπογράψουν την προκήρυξη. .
  • Συνεχίζουν «αγκαλιά» Σίτι και Γκουαρντιόλα. Ρίχνει... άγκυρα στο Μάντσεστερ ο Πεπ Γκουαρντιόλα! Η Σίτι ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Καταλανό κόουτς! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου