Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 18 Μαΐου, 2018

Εύσημα Τραμπ στην Ελλάδα για τις αμυντικές δαπάνες. Την Ελλάδα μαζί με τις άλλες έξι χώρες-μέλη της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας που είναι συνεπείς στις νατοϊκές τους υποχρεώσεις και επενδύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες ευχαρίστησε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο.


  • Ποιος ήταν ο «Έλληνας Βασιλιάς των αιθέρων» Θεόδωρος Βασιλάκης. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Aegean ήταν ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα. O ορισμός του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Τα στοιχεία που τον διέκριναν ήταν η εργατικότητα, το πείσμα ενάντια στις δυσκολίες, η δικαιοσύνη, το ήθος, η προσφορά, οι χαμηλοί τόνοι, η ακεραιότητα και η αγάπη και ο σεβασμός στον άνθρωπο .
  • Απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε στο οχηματαγωγό ANDROS JET. Το καταμαράν είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο και Άνδρο. .
  • Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης. «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος και ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης. .
  • Τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών - Αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με το 100% της ενσωμάτωσης των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, επιβεβαιώθηκε η αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ΑΕΙ. .
  • Σε κατ'οίκον περιορισμό τέθηκε η 19χρονη που σκότωσε το νεογέννητο μωρό της. Προφυλάκιση αποφάσισαν ανακριτής και Εισαγγελέας για την γιαγιά του νεογέννητου, η σωρός του οποίου βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, ενώ διαφώνησαν για την ποινική μεταχείριση της 19χρονη μητέρας του μωρού. .

Κόσμος

  • Αίγυπτος: Ανοιχτά τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας για το Ραμαζάνι. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε χθες, η διέλευση στη Ράφα που συνδέει τη χώρα του με τη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνει ανοικτή καθ' όλη τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Twitter. .
  • ΗΠΑ: Συζητείται προσωρινό «πάγωμα» των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία. Το αμερικανικό Κογκρέσο σκληραίνει την στάση του προς την Άγκυρα, καθώς το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα ζητά το πάγωμα της οποιασδήποτε μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία μέχρι το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει έκθεση για την εκτίμηση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στις αρμόδιες επιτροπές Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και της Γερουσίας. .
  • Εύσημα Τραμπ στην Ελλάδα για τις αμυντικές δαπάνες. Την Ελλάδα μαζί με τις άλλες έξι χώρες-μέλη της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας που είναι συνεπείς στις νατοϊκές τους υποχρεώσεις και επενδύουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες ευχαρίστησε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στον Λευκό Οίκο. .
  • Προσπάθησαν να ιδρύσουν πυρήνα του ISIS στη Βραζιλία. Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βραζιλίας απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος 11 προσώπων, που φέρονται να σχεδίαζαν να ιδρύσουν έναν πυρήνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χώρα. .
  • ΗΠΑ: Αιματηρή σύγκρουση σχολικού με αποριματοφόρο. Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο στο Νιου Τζέρσεϊ την Πέμπτη, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι περίπου σαράντα να τραυματιστούν, ανακοίνωσαν οι αρχές της Πολιτείας. .

Πολιτική

  • Κουβέλης: Η Τουρκία θα συνεχίσει τη ρητορική έντασης και μετά τις εκλογές. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, εκτίμησε ότι και μετά τις τουρκικές εκλογές, η ρητορική της έντασης από πλευράς Άγκυρας θα συνεχιστεί. .
  • Κεραμέως: Αμέλεια ή δόλος η παράταση για αιτήσεις χρηματοδότησης στη ΓΓΕΤ;. Υπαινιγμοί της ΝΔ για «φωτογραφική» παράταση «λόγω προβλημάτων» στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρηματοδότηση ερευνητικών έργων, δύο εβδομάδες μετά την εκπνοή της προθεσμίας. .
  • Σαμαράς: Επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσης μου. «Μια μέρα πριν συζητηθεί και πάλι στη Βουλή η υπόθεση Novartis, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, βάζει στο αρχείο τις μηνύσεις που κατατέθηκαν κατά των Εισαγγελέων διαφθοράς από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά. .
  • Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Πρωτιά ΝΔ, μείωση συντάξεων και εκλογές το 2019. Η Νέα Δημοκρατία απολαμβάνει προβάδισμα 10,5 μονάδων, διευρύνοντας το χάσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. .
  • ΝΔ: «Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας». «Η Νέα Δημοκρατία έχει εξ αρχής επισημάνει ότι δεν νοείται καμία συμφωνία, χωρίς την ικανοποίηση όλων ανεξαιρέτως των προϋποθέσεων που έχει θέσει», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Οικονομία

  • Συνάντηση Β. Κορκίδη - θεσμών για τα εργασιακά. Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τα εργασιακά, και ειδικότερα το συλλογικό εργατικό δίκαιο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατά τη συνάντηση των θεσμών με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη. .
  • Συγκλίσεις και αποκλίσεις στη συζήτηση με τους θεσμούς. Αργά το απόγευμα αύριο θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά αύριο το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου .
  • Έως 30 Μαΐου παρατάθηκε η προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα ΕΛΠΕ. Η προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το πλειοψηφικό πακέτο των ΕΛΠΕ έληξε κανονικά αύριο Παρασκευή. .
  • ΔΝΤ προς Ευρωπαίους: Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Το περιθώριο για συμφωνία για το χρέος «κλείνει γρήγορα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις. .
  • Νέα μείωση του ELA κατά 2,5 δισεκ. στον απόηχο των τεστ αντοχής. Το πλαφόν του ELA διαμορφώνεται πλέον στα 12,2 δισεκ. ευρώ. .

Αθλητισμός

  • Συνεχίζουν «αγκαλιά» Σίτι και Γκουαρντιόλα. Ρίχνει... άγκυρα στο Μάντσεστερ ο Πεπ Γκουαρντιόλα! Η Σίτι ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Καταλανό κόουτς! .
  • FIFA vs UEFA: Σκληραίνει η κόντρα για τις μεγάλες αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Η FIFA πιέζει για την θεσμοθέτηση δύο διοργανώσεων, ενός βαθιά αναβαθμισμένου Μουντιάλ Συλλόγων που θα λαμβάνει χώρα ανά τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή 24 κορυφαίων ομάδων και μίας Λίγκας εθνικών ομάδων. Οι δύο διοργανώσεις θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια κέρδη στους συμμετέχοντες. Σθεναρή άμυνα παίζει όμως η UEFA, που φοβάται απαξίωση του δικού της προϊόντος. .
  • Ριβάλντο: Ο Νεϊμάρ πρέπει να φύγει από την Παρί. «Αν ο Νεϊμάρ δεν εγκαταλείψει την Παρί ΣΖ, δεν θα κερδίσει ποτέ κάτι σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. .
  • Mε Γκριεζμάν «εκτελεστή» η Ατλέτικο κατέκτησε το Europa League. Ο νόμος του φαβορί υπερίσχυσε του… γηπεδούχου στον τελικό του Europa League. .
  • Γλύτωσε το μέγα κάζο και το... έμφραγμα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κύμη. Αν και έφτασε ακόμη και στο +25, ο Ολυμπιακός… παράτησε το ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η Κύμη να φτάσει μία «ανάσα» από τη μεγάλη ζημιά, αλλά τελικά νίκησε 78-75 και έτσι πήρε το προβάδισμα στη σειρά των playoffs. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου