Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Ανδραβίδα: 16η Ιππική Παρέλαση – Εκατοντάδες οι θεατές κατά μήκος της κεντρικής οδού


Σε ενωτικό κλίμα και με την συμμετοχή περισσοτέρων από 100 αλόγων πραγματοποιήθηκε στην Ανδραβίδα το Σάββατο το απόγευμα η 16η Ιππική Παρέλαση.
Η παρέλαση έγινε στον κεντρικό δρόμο της όμορφης Ανδραβίδας και κατά μήκος του δρόμου βρίσκονταν εκατοντάδες θεατές όχι μόνο από την Ανδραβίδα αλλά από ολόκληρο τον νομό Ηλείας και την υπόλοιπη Ελλάδα. Άλλωστε στην Ιππική Παρέλαση συμμετείχαν σύλλογοι και ιδιοκτήτες αλόγων από ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Μακεδονία αφού η παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην Μακεδονία.
Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση Μακεδονικών Συλλόγων με τους αναβάτες να φορούν παραδοσιακές στολές και να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία.
Την παρέλαση παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι όπως και μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν άνθρωποι κάθε ηλικίας.
Ψυχή της εκδήλωσης, της 16ης Ιππικής Παρέλασης η πρόεδρος των Κενταύρων Αλεξάνδρα Αλτούνη που ανέλαβε και τον ρόλο της παρουσιάστρας της πετυχημένης εκδήλωσης.
Η εκδήλωση άρχισε λίγο μετά τις 7 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8.30 με απονομή επάθλων σε όλους τους συμμετέχοντες. Η 16η Ιππική Παρέλαση που είναι πλέον θεσμός για την πόλη, έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, και συμμετείχαν  ο Λαογραφικός Σύλλογος «Ο Μωριάς», ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Εστία» και ο πολιτιστικός σύλλογος Στρουσίου «Ο Περικλής». Επίσης ο Χορευτικός Σύλλογος Βαρθολομιού «εν χορώ» και ο πολιτιτικός λαογραφικός σύλλογος Κάστρου. Οι σύλλογοι άνοιξαν την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου