Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 16 Μαΐου, 2018

Γάζα και ανθρώπινα δικαιώματα στη συνέντευξη Τύπου Μέι - Ερντογάν. Οι εξελίξεις στη Γάζα κυριάρχησαν στις αναφορές της Τερέζα Μέι και του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά από τη διάρκειας άνω της μιάμισης ώρας συνάντησής τους στην Ντάουνινγκ Στριτ.
  • Κατασβέστηκε η φωτιά στη διεύθυνση αλλοδαπών στη Π. Ράλλη . Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον δεύτερο όροφο κτηρίου της διεύθυνσης αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη. .
  • Συγκράτηση του αριθμού των χρηστών ναρκωτικών μέσα στην κρίση . Προβληματισμός και για την κάνναβη ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν την ψυχαγωγική χρήση. 1 στους 5 που πάνε στο ΚΕΘΕΑ ενδιαφέρονται για θεραπεία από την κάνναβη, αποκάλυψε ο Διευθυντής του Κέντρου στη Βουλή. SOSειδικών για τη συνθετική κάνναβη - «οδηγεί σε ψυχική κατάσταση που θυμίζει ηρωινομανείς». .
  • Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στο Τμήμα Αλλοδαπών Πέτρου Ράλλη. Η φωτιά είναι μικρής έκτασης κι έχει σχεδόν κατασβεστεί. .
  • Πιθανά λάθη στον νόμο του παραδέχεται στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παρασκευόπουλος. «Σίγουρα προβληματίζομαι. Μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε, μήπως κάποια κατηγορία που αφαιρέθηκε ήταν περιορισμένη και έπρεπε να ήταν ευρύτερη», δήλωσε στις «Ιστορίες» ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. .
  • Επεισόδια και πετροπόλεμος έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Η Αστυνομία έχει παρατάξει πολλές κλούβες ώστε να εμποδίσει τους παλαιστίνιους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πρεσβεία. .

Κόσμος

  • NYT: Έρευνα FBI - Yπουργείου Δικαιοσύνης για την Cambridge Analytica . Η Cambridge Analytica κατηγορείται ότι συγκέντρωσε και εκμεταλλεύθηκε χωρίς τη συναίνεσή τους τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. .
  • Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό. Δολοφονήθηκε την Τρίτη ο Mεξικανός δημοσιογράφος Χουάν Κάρλος Ουέρτα, μόλις βγήκε από το σπίτι του, καθώς η χώρα του τιμούσε την πρώτη επέτειο από τον φόνο του Χαβιέρ Βαλδές, διαπρεπούς δημοσιογράφου και συγγραφέα, υπό παρόμοιες συνθήκες. .
  • ΗΠΑ: Την έγκριση του διορισμού της στην ηγεσία της CIA εξασφάλισε η Τζίνα Χάσπελ . Η Τζίνα Χάσπελ, η επόμενη διευθύντρια της CIA δια στόματος Τραμπ, φάνηκε ουσιαστικά να εξασφαλίζει την έγκριση του διορισμού της από το Κογκρέσο την Τρίτη, όταν εξέφρασε την υποστήριξή του στο πρόσωπό της ένας Δημοκρατικός-κλειδί στη Γερουσία. .
  • Κολομβία: Ένας στρατιώτης νεκρός από έκρηξη νάρκης. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν πυροδοτήθηκε νάρκη κατά προσωπικού σε περιοχή όπου καλλιεργείται κόκα, καθώς συμμετείχαν σε επιχείρηση άρσης ναρκοπεδίου, γνωστοποίησε την Τρίτη ο στρατός ξηράς της Κολομβίας. .
  • Γάζα και ανθρώπινα δικαιώματα στη συνέντευξη Τύπου Μέι - Ερντογάν. Οι εξελίξεις στη Γάζα κυριάρχησαν στις αναφορές της Τερέζα Μέι και του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά από τη διάρκειας άνω της μιάμισης ώρας συνάντησής τους στην Ντάουνινγκ Στριτ. .

Πολιτική

  • Παρασκευόπουλος στον ΣΚΑΪ: Προβληματίζομαι για τον νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών. Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες», και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για πρώτη φορά για «πιθανά λάθη» στον νόμο Παρασκευόπουλου. .
  • Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το άσυλο - Υπερήφανος ο Βίτσας. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το άσυλο. Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για κυβερνητική αναποτελεσματικότητα. Βίτσας: «Είμαστε υπερήφανοι που αντιμετωπίζουμε το θέμα με προσήλωση στα ανθρώπινα ιδεώδη. Δεν φοβόμαστε». .
  • Πιέσεις από ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ο παραιτηθείς διοικητής του νοσοκομείου Ρίου. Πιέσεις, κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στην παραίτηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου του Ρίου καταγγέλει ότι υπέστη ο πρώην διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Θεόδωρος Πισιμίσης. .
  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσέλθει στη συνάντηση με Σκουρλέτη η ΝΔ . Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσέλθει η ΝΔ την Πέμπτη στη διακομματική επιτροπή που έχει συγκαλέσει ο Πάνος Σκουρλέτης, με θέμα την κατάτμηση της Β’ Αθηνών, αφήνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. .
  • Πρόκληση Κασιδιάρη: Να στείλουμε την Χριστοδουλοπούλου σκιάχτρο στα νησιά. Κασιδιάρης: «Θα τη βάλουμε σε βραχονησίδα ως σκιάχτρο να φεύγουν οι μετανάστες». Χριστοδουλοπούλου: «Δεν απαντάω σε νεοναζί κανίβαλο. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για να ξεβρομίσει η Βουλή». .

Οικονομία

  • Ο ΠΟΕ ανοίγει τον δρόμο στον Τραμπ για μεγάλους δασμούς στην ΕΕ λόγω Airbus. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έκρινε τελεσίδικα πως η Ευρώπη παράσχει με ευνοϊκούς όρους δάνεια στην Airbus για την ανάπτυξη και την παραγωγή δύο μοντέλων αεροσκαφών, προκαλώντας ζημίες στην αμερικανική Boeing. Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο στην για να επιβληθούν αντισταθμιστικοί δασμοί από την κυβέρνηση Τραμπ, οι οποίοι ενδέχεται να ανέλθουν σε δισεκατομμύρια ευρώ. .
  • Νουί: Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί. Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί, τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες τα πήγαν καλά στα stress tests, εκφράζοντας την ελπίδα οι καταθέτες να πειστούν να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους. .
  • Νέα βουτιά για την τουρκική λίρα μετά τη δήλωση Ερντογάν για τα επιτόκια. Ταραχές στις αγορές μετά το μήνυμα Ερντογάν ότι μετά τις εκλογές του Ιουνίου, τις οποίες θεωρεί δεδομένο ότι θα κερδίσει, θα αναλάβει εν μέρει την διαχείριση της νομισματικής πολιτικής. .
  • Τελεσίγραφο εννέα ημερών από Τόμσεν στους Ευρωπαίους για την Ελλάδα. «Ο χρόνος εξαντλείται. Εάν υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup του Μαΐου, τότε θα υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα [μας], δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ. Προσέθεσε πάντως πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μερική γεφύρωση των διαφορών με τους Ευρωπαίους. .
  • Τόμσεν: Υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα για την ελάφρυνση του χρέους. Την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν από τις Βρυξέλλες. .

Αθλητισμός

  • Οπαδοί έδειραν τους παίκτες της Σπόρτινγκ. Από την οργή των αγανακτισμένων οπαδών των πρωτευουσιάνων τραυματίστηκαν οι Ζόρζε Ζεσούς, Μπας Ντοστ, Ακούνια, Ρούι Πατρίσιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάλια και Ρούι Ζοσέ. .
  • Νταμπλ εν μέσω επεισοδίων για τον Ολυμπιακό στο γυναικείο πόλο (ΒΙΝΤΕΟ). Ο Ολυμπιακός νίκησε 9-6 τη Βουλιαγμένη στο «Πέτρος Καπαγέροφ» στον τρίτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια στην τρίτη περίοδο και έφτασε στην κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, του πέμπτου συνεχόμενου και παράλληλα στο πρώτο ιστορικό νταμπλ στη γυναικεία υδατοσφαίριση, αφού οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στο φάιναλ φορ της νεοσύστατης διοργάνωσης. .
  • Φιλική ήττα της Ελλάδας με 2-0 από την μουντιαλική Σαουδική Αραβία. Φιλική ήττα από την… μουντιαλική Σαουδική Αραβία με 2-0 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το επερχόμενο UEFA Nations League γνώρισε η Ελλάδα. .
  • Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ μετονομάζεται για να τιμήσει τον Τραμπ!. Η δευτεραθλήτρια Ισραήλ Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ομάδα που εδρεύει στην ιερή πόλη και έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια έξι φορές στην ιστορία της, αποφάσισε να τιμήσει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ με μία πρωτοφανή κίνηση. .
  • Τέλος ο Χριστοδουλόπουλος από την ΑΕΚ. Άδοξα τελειώνει η καριέρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην ΑΕΚ! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου