Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

«Κρεσέντο» Πατούλη στην Βουλή – «Έξω είναι το ιατρείο…», είπε σε βουλευτή

Τετάρτη, 16 Μαΐου, 2018

Έφυγε κακήν-κακώς από την Επιτροπή Περιφερειών – Το ίδιο και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός
«Κρεσέντο» Πατούλη στην Βουλή – «Έξω είναι το ιατρείο…», είπε σε βουλευτή
Σε ένα «κρεσέντο» απαξιωτικών και ειρωνικών αναφορών κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προσέφυγε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής όπου γινόταν συζήτηση για τον «Κλεισθένη».

Ο κ. Πατούλης δεν έκρυψε εξ αρχής τις διαθέσεις του, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις εκ μέρους του βουλευτών.

Τελικώς έφυγε κακήν-κακώς από την συνεδρίαση. Λίγο νωρίτερα είχε πει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερό, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τις αιχμές του πρόεδρου της ΚΕΔΕ: «Έξω είναι το ιατρείο…»! Η φράση του αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι αντιδράσεις οξύνθηκαν και ο κ. Πατούλης διαμαρτυρήθηκε στον προεδρεύοντα Δ. Γάκη, ο οποίος κατέβαλλε πολλές προσπάθειες να «φρενάρει» τις αντιδράσεις των βουλευτών, ότι δέχεται …«μπούλινγκ», απειλώντας να αποχωρήσει.

«Είναι καλύτερο να αποχωρήσετε», του είπε ο κ. Γάκης, επισημαίνοντάς του ότι καταχράστηκε τον λόγο και τον χρόνο και ότι από την αρχή «είχατε μια προσβλητική συμπεριφορά». 


Ο κ. Πατούλης είπε στον παριστάμενο πρόεδρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστό να φύγει μαζί του, ωστόσο εκείνος δεν τον ακολούθησε και παρέμεινε στην αίθουσα.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, συγκρούστηκε φραστικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη, ο οποίος του άσκησε κριτική για «κωλοτούμπα».

Ο κ. Αγοραστός οργισμένος επιτέθηκε στον υφυπουργό και η συνεδρίαση «ξέφυγε» και πάλι, με αποτέλεσμα ο κ. Γάκης να αποβάλλει τον περιφερειάρχη, ο οποίος πήγε στα βουλευτικά έδρανα και άρχισε να φωνάζει από το μικρόφωνο. «Λέει τους άλλους “Κωλοτούμπες”, ο “Κωλοτούμπας”» και εγκάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής γιατί «δεν με προφυλάξατε από τον κ. Κωλοτούμπα», όπως του είπε.

«Τι τραμπουκισμός είναι αυτός;», του απάντησε ο κ. Γάκης, ενώ ο κ. Αγοραστός συνέχισε: «Μιλάτε για “κωλοτούμπες” εσείς που με ένα νόμο θα σκίζατε το μνημόνιο και το “όχι” το κάνατε “ναι”». «Βγείτε έξω κ. Αγοραστέ. Σας είχα για σοβαρό άνθρωπο», του είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Μετά την αποχώρηση του κ. Πατούλη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θηβαίος, έκανε λόγο για «απαξιωτικό, αγενή και προκλητικό λόγο» εκ μέρους του. «Αυτή η αγένεια και η έπαρση με σοκάρει», είπε. Νωρίτερα είχε αντιπαρατεθεί μαζί του για τα επικριτικά σχόλιά του, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό, κάτι που εκνεύρισε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ που του είπε: «Εσείς έχετε την ασυλία σας. Με αυτό το ν/σ με δίωξη απλή φεύγεις από το αυτοδιοικητικόαξίωμα. Εσείς όμως έχετε ασυλία. Εσείς λαϊκισμό σε μένα;». Οι αντιδράσεις από τα έδρανα συνεχίστηκαν. «Σας πειράζει; Σας καίει; Συγκρατηθείτε», είπε στους βουλευτές ο κ. Πατούλης φορτίζοντας κι άλλο το κλίμα.

«Έχετε χάσει τη μπάλα. Η Ευρώπη πηγαίνει από δω και εσείς από κει. Το νομοσχέδιο που φέρατε από ποιο πλαίσιο το ξεσηκώσατε;», είπε κάποια στιγμή ο ίδιος. «Από την Βενεζουέλα», του απάντησε δηκτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος. «Δικαίωμά σας. Μπορεί να είναι από το Κογκό», είπε ενοχλημένος ο κ. Πατούλης συνεχίζοντας: «Ντρέπομαι για σας. Έχετε την ασφάλεια της ασυλίας…». Σημείωσε δε σχετικά με τον «Κλεισθένη» και τα εξής: «Το μόνο καλό που μπορεί να κάνει πλέον η κυβέρνηση είναι να καταλάβει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί δεν προχωράει τίποτα για την χώρα. Θα πρέπει να κάτσει να συζητήσει με την αυτοδιοίκηση χωρίς τσίμπλες κομματικές. Αν συνεχίσει όμως, η αυτοδιοίκηση από το ένα άκρο της χώρας μέχρι το άλλο θα είναι απέναντι και θα ζητήσουμε από τους βουλευτές να πάρουν θέση».

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με τον κ. Πατούλη να λέει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Τρομάζω διότι δεν έχετε μελετήσει τι έχει κάνει ο καθένας μας». «Μας κάνετε και μάθημα να διαβάζουμε;», είπε ο κ. Καματερός, ο οποίος άσκησε κριτική στον κ. Πατούλη, λέγοντας δεν είναι και τόσο ακομμάτιστη η θέση του, όπως υποστηρίζει. «Για το μεταναστευτικό η στάση σας προσωπικά ήταν κομματική», του είπε. «Κρατηθείτε», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΚΕΔΕ, ενώ οι βουλευτές του απάντησαν πως «άλλο δημοτικό συμβούλιο και άλλο Βουλή». «Αν ήσασταν σε δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρός του θα σας είχε αποβάλλει», του απάντησε εκείνος.

Οι βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν στον πρόεδρο: «Ως πότε θα ανεχόμαστε τις προσβολές αυτές;», είπε η Αναστασία Γκαρά. «Εσείς τι είστε;», διερωτήθηκε στο ίδιο απαξιωτικό ύφος ο κ. Πατούλης. «Αν είναι να μας προσβάλλει να φύγουμε», φώναξε ο κ. Καματερός. «Εσείς με προσβάλλατε», επέμεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος είπε στον βουλευτή που συνέχισε όρθιος να αντιδρά: «Έξω είναι το ιατρείο…».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου