Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 1η Μαΐου, 2018

  • Επίθεση χάκερς με τουρκικές απειλές δέχτηκε το ΑΠΕ. Επίθεση χάκερς δέχτηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί για λίγη ώρα στην κεντρική σελίδα του κείμενο με τουρικές απειλές..
  • Δύο εμπλοκές κατά την αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου προέβησαν ένα ελικόπτερο και τρία ζεύγη τουρκικών F-16 που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
  • Σύλληψη 45χρονου με πλήθος αρχαίων στο σπίτι του. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
  • Ηράκλειο: 37χρονη κατέρρευσε σε γυμναστήριο και χαροπαλεύει στην εντατική. Τριανταεφτάχρονη γυναίκα κατέρρευσε σε γυμναστήριο του Ηρακλείου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
  • Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει τις βελτιώσεις που χρειάζεται το ν/σ για το άσυλο. Το χαρακτηρίζει αρτιότερο του προηγηθέντος και πληρέστερο σε εξειδικεύσεις όρων και συνθηκών των αιτούντων άσυλο.

Κόσμος

  • Επιφυλακτική η ΕΕ με τις καταγγελίες Νετανιάχου για Ιράν. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά διεξοδική ανάλυση για την επαλήθευση των καταγγελιών Νετανιάχου, που αφορούν στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τονίζοντας ωστόσο ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν αμφισβήτησε τη συμμόρφωση της Τεχεράνης με τους όρους της υπάρχουσας συμφωνίας..
  • Αντιπολίτευση: Ο στρατός ανάγκασε τον Γκιουλ ν’ αποσυρθεί. Η πληροφορία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκε, μαζί με τον εκπρόσωπο της προεδρίας, τον Αμπντουλάχ Γκιουλ για να τον πείσουν να μην θέσει υποψηφιότητα στις πρόωρες προεδρικές εκλογές προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης..
  • Επίτροπος Απασχόλησης: Ανάγκη υλοποίησης του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων. Την ανάγκη στήριξης των ευκαιριών πρόσβασης των πολιτών στην κατάρτιση, στην εκπαίδευση και στη διά βίου μάθηση, σε καλές συνθήκες εργασίας και σε αποτελεσματικά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, τονίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, η επίτροπος Απασχόλησης.
  • Επικοινωνία Τραμπ – Μακρόν μετά τις δηλώσεις Νετανιάχου για Ιράν. Νωρίτερα, σε συνέντευξή του ο αμερικανός πρόεδρος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης νέας συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν.
  • Τεχεράνη: «Προπαγάνδα» οι κατηγορίες Νετανιάχου. «Προπαγάνδα» χαρακτήρισε το περιεχόμενο του τηλεοπτικού διαγγέλματος του Νετανιάχου σχετικά με τα «κρυφά πυρηνικά αρχεία» του Ιράν η Τεχεράνη, κάνοντας λόγο για αβάσιμες κατηγορίες. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ αναμένεται να στείλει εμπειρογνώμονες σε Γαλλία και Γερμανία για να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες που κατέχει .

Οικονομία

  • Τα μηνύματα των κομμάτων για την εργατική Πρωτομαγιά. Ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες, αλλά και ημέρα αντίστασης η Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρουν στα μηνύματά τους τα κόμματα, εστιάζοντας στην απορρύθμιση που έχει υποστεί η αγορά εργασίας στα μνημονιακά χρόνια.
  • Επίτροπος Απασχόλησης: Ανάγκη υλοποίησης του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων. Την ανάγκη στήριξης των ευκαιριών πρόσβασης των πολιτών στην κατάρτιση, στην εκπαίδευση και στη διά βίου μάθηση, σε καλές συνθήκες εργασίας και σε αποτελεσματικά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, τονίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, η επίτροπος Απασχόλησης.
  • Για τις σύγχρονες διεκδικήσεις της Πρωτομαγιάς μιλά το Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ. «Περισσότερο από 130 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, η πραγμάτωση των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης παραμένει στην καρδιά του αγώνα μας και συνιστά την πιο επίκαιρη και επείγουσα ανάγκη».
  • Νεφελούδης: Οι τρεις προτεραιότητες για την αγορά εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο χώρο της αγοράς εργασίας και η προστασία των εργαζομένων, οι τρεις στόχοι της κυβέρνησης.
  • ΟΛΘ: Πτώση 48,5% στα καθαρά κέρδη το 2017. Με αισθητή μείωση κερδών έκλεισε τη χρήση του 2017 ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), παρά την αύξηση του τζίρου του.

Αθλητισμός

  • Πόκερ ΑΕΚ-Αστέρα για τον Πασαλίδη. Τα έχουν βρει στα λεφτά (400.000 ευρώ) όχι όμως και στα έμψυχα «ανταλλάγματα». Τζανετόπουλο αλλά και παίκτη της Λαμίας (!) ζητούν οι Αρκάδες για το deal. Παρακολουθεί την υπόθεση ο ΠΑΟΚ.
  • Ο Βέμερ εξασφάλισε την υστεροφημία του. Αξέχαστος θα μείνει στον Παναθηναϊκό ο Γερμανός, παρ’ ότι κατέγραψε στο ενεργητικό του μόλις 10 συμμετοχές με το Τριφύλλι.
  • Στην Ελλάδα ο βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς, Αντόνιο Ενρίκες. Στην Αθήνα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο Αντόνιο Ενρίκες, ο οποίος θα είναι ο βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού.
  • Οριστικό: Πληρώνει τον Βέμερ και σώζει τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες η σκέψη του Γιάννη Αλαφούζου για αποδοχή της πρότασης του Γενς Βέμερ γίνεται πράξη και την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός βγάζει από πάνω του τον βραχνά του Γερμανού.
  • Ο ΠΑΟΚ αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Α1 βόλεϊ ανδρών. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό της Α1 βόλεϊ ανδρών, μετά τη νίκη με 3-2 επί του Φοίνικα Σύρου που έφερε τη σειρά στο 3-0. Εκεί, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου